NL Doet natuurtuin 2017

Rotaryclub Zoetermeer-Zegwaart ook actief in de Natuurtuin.

Het Oranje Fonds organiseert elk jaar, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Ook de Stichting Vrienden Natuurtuin Zoetermeer deed mee aan de actie NLdoet.

De stichting Vrienden van de Natuurtuin gebruikte deze dag ook om te laten zien wat er de afgelopen tijd allemaal is gebeurd in en om de Natuurtuin. De stichting werd anderhalf jaar geleden opgericht als burgerinitiatief met als doel de Natuurtuin niet alleen in oude luister te herstellen maar ook om meer burgers actief en passief kennis te betrekken bij deze parel van het Westerpark. Samen met de gemeente is in eerste instantie het achterstallig onderhoud aangepakt. Hiervan zijn de eerste resultaten inmiddels duidelijk zichtbaar.

Vertegenwoordigers van de Rotaryclub Zoetermeer-Zegwaart waren op 11 maart 2017 actief tijdens de landelijke actie NLdoet. Een ploeg droeg enthousiast een steentje bij aan het onderhoud van de Natuurtuin in het Westerpark.

https://www.rotary.nl/.system/dl/ec~AQLlfAgAEWLSAvc3CwCvPeYCOlrs/NLdoet%202017%20Rotary%20Team.jpg