© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Onze leden halen de kranten
Voorzitter 2020/21 Sabine Schipper
Interessante bedrijfsbezoeken
Nieuwjaarsreceptie 2020
Rotary Rally 2019 groot succes!
Onze club berekt mijlpaal €500.000 aan donaties
Zo Mooi Wonen
Ryla: Managementgame voor veelbelovende jongeren
NL Doet 2019

Welkom bij Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel

Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel heeft oog voor wereldwijde waterproblematiek

 

Zwijndrecht – Met de wereldwijde waterproblematiek in gedachten, sponsorde de Zwijndrechtse Rotaryclub een studente uit Colombia zodat zij, na haar afstuderen, de opgedane kennis en kunde in haar moederland in de praktijk kan brengen.

 

Het belang van goed watermanagement is Nederland allesbehalve vreemd. Niet voor niks bestaan in Nederland gespecialiseerde studies en afstudeerrichtingen waar watermanagement centraal staat. Nederland staat hier internationaal om bekend. Uiteraard hebben tal van andere landen ook belang bij goed watermanagement, ook landen die daar nog geen gespecialiseerde studies voor hebben. Met die gedachte heeft Rotary Nederland een programma opgestart waarin buitenlandse studenten bij IHE Delft Institute for Water Education met een studiebeurs een masteropleiding watermanagement kunnen volgen. De voorwaarde van de studiebeurs is dat de student na zijn of haar studie terugkeert naar het moederland en daar met waterprojecten aan de gang gaat om zo de opgedane kennis in de praktijk te brengen. De studenten worden aangedragen door een Rotaryclub in het moederland en worden daarna door een Nederlandse organisatie vanuit Rotary geselecteerd. Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel sponsorde de Colombiaanse student Laura Avendaño Romero zodat zij in Nederland kon studeren.

 

Afgestudeerd

Vorige week verdedigde Laura bij de IHE Delft met succes haar eindscriptie en mag zich nu MSc (Master of Science) noemen. Door de coronacrisis is het voor Laura niet gemakkelijk geweest om haar studie te volgen en enigszins van haar verblijf in Nederland te genieten. Met een museumkaart die door Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel beschikbaar werd gesteld, kon ze gelukkig in de periode dat de musea open waren iets van de Nederlandse cultuur opsnuiven. Binnenkort vertrekt Laura weer naar haar familie in Colombia en brengt ze haar kennis in de praktijk. De Rotaryclub is blij dat ze door het financieel sponsoren van Laura een steentje bij heeft kunnen dragen aan de oplossing van de waterproblematiek in de wereld en wenst Laura veel succes met haar werkzaamheden.

Doe mee met de ROTARYRUN van 8 tm 30 mei

Bepaal je eigen afstand: 1, 3, 5 of 10 kilometer. Kijk op ROTARYRUN.NL

BUITEN BEWEGEN, in je eigen tempo, volledig corona-proof ÉN een GOED DOEL steunen? Doe dan mee met de Rotaryrun, georganiseerd door onze club.

Bewegen is gezond en met de Rotaryrun #Rotaryrun078 draag je ook bij aan de armoedebestrijding in de Zwijndrechtse Waard. Dat klinkt leuk en interessant. Maar ..... wat houdt dit in?

De Rotaryrun is een digitale sponsorloop voor iedereen, jong én oud. Met afstanden van 1, 3, 5 of 10 kilometer bepaal je je eigen afstand. Kies in de periode van 8 mei tot 30 mei je eigen moment, je eigen locatie en loop je eigen gewenste afstand. Dat kan je individueel doen maar ook gezamenlijk als bedrijf, sportteam of schoolklas. M.b.v. een loop-app (bijv. Sportstracker, Strava, eRoutes of Ommetje) loop of wandel je jouw individuele afstand en registreer je jouw prestatie HIER. Als bewijs van deelname en als leuk tastbaar aandenken ontvang je het unieke Certificaat van Deelname met daarop je naam en de afgelegde afstand. Voor de schoolklas, het sportteam of het bedrijf dat als team de meeste kilometers heeft afgelegd, staat tevens nog een prachtige beker klaar alsmede een eervolle vermelding in de klassementen op onze website.

Bewegen is al leuk en gezond maar met de Rotaryrun zamel je tevens geld in voor het goede doel, te weten Stichting Leergeld. Hoe? Door iedere kilometer die je loopt te laten sponsoren door je familie, vrienden, buren of bedrijven. Bij het registreren van jouw prestatie op de website ontvang je tevens een Tikkie waarmee je jouw gesponsorde bedrag kan overmaken naar de Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel. Centraal doel voor de Rotaryrun is Stichting Leergeld Drechtsteden. Deze stichting heeft de ANBI/status en zet zich in voor armoedebestrijding en wil het met name voor minder bedeelde kinderen mogelijk maken om deel te nemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

Kijk hier voor het jongste initiatief van onze club:

ROTARYRUN 2021

Doe mee tussen 8 en 30 mei 2021 !