© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Sabine bromt niet meer

Zondag 21 mei werd Sabine 12 uur opgesloten in een hok van 1 bij 2 meter om geld in te zamelen voor Free a Girl.

Onderstaand mooi bericht ontvingen wij nadien van haar. Grote waardering voor deze actie EN voor Sabine.

“Ik wil deze mail graag beginnen met mijn dank uit te spreken naar de club. Wat was ik stil van de prachtige donatie die ik van onze club in ontvangst heb mogen nemen... Voor Free a Girl... €1000... wat een schitterend bedrag. Hartelijk dank! Om het in perspectief te kunnen plaatsen, het kost zo'n €50 om een meisje te bevrijden uit een bordeel. Voor €1000 kunnen 20 meisjes worden bevrijd!

In totaal hebben we tot en met de benefietdag €3151,35 opgehaald. Een ontzettend mooi bedrag waar we alle sponsoren, medewerkers, singer-songwriters, bands, dansers, presentatoren, workshop-docenten, café restaurant Merz en de media heel dankbaar voor zijn. Zonder hen was dit niet gelukt.

Inmiddels staat de teller op €3306,35 en we gaan door! Zo gaan 60 studenten van het Da Vinci College donderdag 8 juni de stad in om zo veel mogelijk geld op te halen en bewustwording te creëren. Eind juni mag ik de cheque hiervan feestelijk in ontvangst nemen. Daarnaast hebben we zelf wat acties in de planning staan. Ook geef ik graag presentaties en gastcolleges ter bewustwording, dus mochten jullie een organisatie, instelling, school, etc. kennen die hier interesse in heeft...

De 12 uur in het hokje waren zwaarder dan verwacht. Niet perse de afmeting van het hokje, maar het de hele dag publiekelijk bezit zijn viel me zwaar. Het psychologische aspect van het hokje. Continu bekeken worden, continu een grote hoeveelheid onbekende mensen om me heen, continu mensen die 'iets van me wilden' (wat natuurlijk geheel de bedoeling was) en de dag aan me voorbij te zien gaan zonder dat ik er echt deel van uitmaakte, dat was heel heftig. Maar dat is zoals het in werkelijkheid ook is, en dan nog vele malen erger... ik was dan ook heel blij met alle bezoekjes en berichtjes van bekenden en alle mooie dingen die gedurende de dag plaatsvonden. Een van de mooiste gebeurtenissen van de dag was de zelf gemaakte rap van een student van het Da Vinci College waar ik een gastcollege voor had verzorgd. Een stoere gozer van een jaar of 18. Stoere muziek en een prachtige gevoelige rap met alles wat ik verteld had over de meisjes in de gedwongen prostitutie. Híj kon zijn ogen er niet meer voor sluiten. Ónze boodschap is aangekomen. Prachtig.

Nogmaals hartelijk dank voor alle steun en donaties. Ik waardeer het enorm”.