© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Lo erelid en Hans nieuwe voorzitter

Donderdag 29 juni kwam er, met de traditionele bestuurswissel, een eind aan ons clubjaar 2016-2017. Inkomend voorzitter Hans Kooijmans had als locatie de smaakvolle zaal De Limonaia van Villa Augustus gekozen. De Limonaia is de “kas” waar de citroenbomen overwinteren. Nu stonden die bomen buiten en binnen was plaats voor het feestelijke buffet.

Uittredend voorzitster Joke Verhage maakte Lo ter Voorde, lid van onze club sinds 15 oktober 1970, erelid. Zichtbaar ontroerd liet Lo zich de Rotary-speld met saffier opspelden. Lo is met een leeftijd van 92 zowel het oudste lid qua leeftijd als het oudste lid qua lengte van zijn lidmaatschap. Met dit ere-lidmaatschap is Lo officieel vrijgesteld van werkzaamheden maar niemand kon vertellen wat Lo nu niet meer hoeft te doen wat hij gisteren nog wel moest.

Joke blikte kort terug op het afgelopen clubjaar en hing vervolgens de voorzittersketen om de nek van Hans. Hans hield een mooie speech over juichen met handen in de zakken; ergens niet helemaal voor gaan. Hans wil dat we het plezier dat we met de Rotary hebben ook naar buiten toe uitstralen, dus juichen met de handen UIT de zakken.

Hans’ thema voor het komende clubjaar wordt dan ook “Plezier in Rotary”. Verder wil Hans de soms wat formele clubregels versoepelen. Zo wil hij de aantrekkelijkheid voor nieuwe leden verder vergroten. Het belooft weer een mooi jaar te worden.

Niet iedereen kon ongestoord genieten gisteravond. Genotuleerd moest er natuurlijk ook worden.

Een Rotary-club heeft ieder jaar een andere voorzitter. Iedereen die ooit voorzitter is geweest van onze club krijgt een bronzen label met zijn of haar naam op de keten. En die keten past ons allemaal, wordt beweerd.