© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Onze club schenkt systeem tbv kwetsbare ouderen aan fysiotherapie praktijken

De fysiotherapie praktijken De Schoof en De Zeester kunnen in deze Corona-tijden geen cliënten/patiënten meer behandelen. Veel zou op afstand kunnen met beeldbellen en E-Health. Helaas heeft een groep kwetsbare ouderen geen enkele computer ervaring en kunnen niet met moderne techniek omgaan. Deze groep trainde voorheen met 4-5 personen in de praktijken met een fysiotherapeut of werden 1 op 1 behandeld. Het betreft allemaal kwetsbare ouderen met 1 of meer chronische aandoeningen.

Afbeelding met venster, vrouw, foto, voorzijde

Automatisch gegenereerde beschrijving

Met deze groepen patiënten wilden De Schoof en De Zeester op afstand gaan bewegen en tegelijkertijd de sociale contacten met de groep herstellen. Dit zou kunnen door een gemakkelijk apparaat in bruikleen te geven waarmee met 1 druk op de knop contact met de fysiotherapie praktijken gemaakt zou kunnen worden.

Altronic, een lokaal ICT bedrijf, organiseerde de hardware en fysiotherapie De Schoof en De Zeester verzorgde de inhoudelijke vormgeving en voerde het project richting de patiënten uit.

Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel sponsorde 1 systeem en zo komen de opbrengsten van De Verkerkloop en De Rotary Rally terecht in de haarvaten van de samenleving in de Zwijndrechtse Waard, daar waar het het hardste nodig is.