© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
 1. Persbericht Mini Symposium Diabetes Mellitus 3 Rotary Clubs Zwolle 28 mei 2019

  Gepubliceerd op 20 mei 2019

  PERSBERICHT
  Aandacht voor Diabetes met symposium en fietstocht
  De drie Zwolse Rotary clubs organiseren op 28 mei een mini symposium rond diabetes en bewegen. Geïnspireerd door de Amerikaan Edwin Velarde die met zijn equipe in Londen op de fiets gestapt is, op weg naar de jaarlijkse Rotary Internationale conventie. Deze conventie wordt dit jaar in Hamburg gehouden. Velarde fietst dwars door Nederland en doet ook Zwolle aan. Met deze tocht vraagt de Amerikaan aandacht voor diabetes. Daarbij wil hij laten zien waarom bewegen zo belangrijk is voor mensen met diabetes. In de middag wordt Velarde door wethouder Michiel van Willigen ontvangen. Dat is tevens de start voor de bijeenkomst.

 2. Trampoline voor Kadera

  Gepubliceerd op 24 maart 2018

  Community service activiteit: trampoline voor Kadera
  Community service is één van de vijf avenues van Rotary. Community service is het dienen van de plaatselijke gemeenschap. Voor Rotary Zwolle Noord betekent dat hulpverlening in woord en daad, zowel door een financiële ondersteuning als door het geven van adviezen en het leveren van menskracht. Op zaterdag 24 maart is door een team van Rotary Zwolle-Noord een inground trampoline gesponsord en ingegraven voor Stichting Kadera in Zwolle.
  Stichting Kadera wil huiselijk geweld stoppen en voorkomen. Mensen die te maken hebben met huiselijk geweld, kunnen bij Kadera terecht voor opvang en/of begeleiding. Een trampoline in de binnentuin was één van de wensen. In samenwerking Stichting Present is deze activiteit uitgekozen en voorbereid.

 3. Opbrengst verloting Rotary Zwolle Noord voor Voedselbank

  Rotaryclub Zwolle Noord heeft zich het afgelopen jaar op verschillende manieren ingezet voor de Voedselbank Zwolle. Daarbij is gekozen voor een combinatie van 'doen' en 'doneren'. Zo hebben leden van onze club geholpen bij het inzamelen en inpakken van levensmiddelen maar heeft er ook een verloting plaatsgevonden ten bate van de Voedselbank. Op 24 april jl. hebben Erik Traas en Arne Poirot namens Rotaryclub Zwolle Noord de opbrengst van deze verloting aangeboden aan het bestuur van de Voedselbank Zwolle.

 4. Kerstpakkettenactie ook in 2016 weer een succes!

  Ook in 2016 mocht Rotary Zwolle Noord weer meedoen met de kerstpakkettenactie Zwolle. Doel was dit jaar 2.100 kerstpakketten samen te stellen. Rotary Zwolle Noord heeft op 17 december de hele dag boodschappen ingezameld in de Jumbo in Holtenbroek.

 5. NL Doet geslaagd!

  Ook dit jaar heeft Rotary Zwolle Noord actief meegedaan aan NL-Doet. Op zaterdag 11 maart waren we met z’n zestienen present in ‘onze’ speeltuin Wipstrikkwartier, in de wijk van Urbana, waar wij wekelijks bijeen komen, dus ook een beetje ‘onze wijk’. Er waren weer veel nieuwe klussen. Het was mooi weer en het was leuk dat de burgemeester en wethouders er ook waren om onze broodjes te smeren en uiteraard ook de handen uit de mouwen te steken.

 6. NL-Doet weer geslaagd!

  Gepubliceerd op 10 maart 2018

  Ook dit jaar heeft Rotary Zwolle Noord actief meegedaan aan NL-Doet. Op zaterdag 10 maart 2018 waren we met een team present in ‘onze’ speeltuin Wipstrikkwartier: in de wijk van Urbana, waar wij wekelijks bijeen komen. Er waren weer veel nieuwe klussen: speeltoestellen schoonmaken, terras afsteken, plantjes poten en het gaas vervangen bij het voetbalveld. Samen met buurtbewoners en andere vrijwilligers hebben we de speeltuin weer zomer klaar gemaakt!

 7. NL Doet 2016 weer een mooie dag!

  Op zaterdag 12 maart 2016 heeft Rotary Zwolle Noord weer meegedaan met NL-Doet. En net zoals de afgelopen jaren bij speeltuin Wipstrikkwartier, in de wijk van Urbana, waar wij wekelijks bijeen komen, dus ook een beetje ‘onze wijk’. Ook dit jaar weer een flinke klussenlijst. En een prachtige lentedag.

 8. Kerstpakkettenactie 2015 weer groot succes

  Ook dit jaar mocht Rotary Zwolle Noord weer meedoen met de kerstpakkettenactie Zwolle. Doel was dit jaar 1.750 kerstpakketten samen te stellen. Rotary Zwolle Noord heeft op 12 december de hele dag boodschappen ingezameld in de Jumbo in Holtenbroek.

 9. BSUR wint talentenjacht Latent Talent 2014

  ZWOLLE - B.S.U.R. (Be As You Are) van het Meander College in Zwolle heeft de Latent Talent-wedstrijd gewonnen. De vijfkoppige band van de Zwolse middelbare school wist de jury het meest te imponeren. Met hun overwinning slepen ze een aanmoedingsprijs binnen ter waarde van 1000 euro. De prijs bestaat uit ondersteuning van zijn of haar talent door middel van clinics, lessen of coaching. Bovendien krijgt het Meander College een geldprijs van 2500 euro voor hun goede doel, een adoptieprogramma. Latent Talent wordt georganiseerd door Rotary Zwolle Noord. Meer foto’s van Iris Sanne Fotografie op www.talentzwolle.nl

 10. NL-Doet succesvol verlopen!

  Op zaterdag 21 maart 2015 heeft Rotary Zwolle Noord weer meegedaan met NL-Doet. En wel bij speeltuin Wipstrikkwartier, in de wijk van Urbana, waar wij wekelijks bijeen komen, dus ook een beetje ‘onze wijk’. Er moest veel gebeuren en het weer werkte mooi mee (dus niet: regen en hagel op deze eerste lentedag!) Maar dat mocht de pret niet drukken: speelhuisje schuren, zand aanbrengen rond speeltoestel, hele muur schoonspuiten, prullenbak plaatsen, kantjes steken, plantjes poten, opruimen, schoonmaken en… piano schilderen!

 11. Rotary voor Resto

 12. Participatiemaatschappij in november thema van Rotary Zwolle-Noord

 13. NL-Doet 2015: wij doen weer mee!

 14. Kerstpakkettenactie 2014 weer groot succes

 15. Massaal gehoor aan NL Doet

  Weblog Zwolle zaterdag 22 maart 2014 13:11
  Zwolle - Ook in Zwolle wordt massaal gehoor gegeven aan de oproep om de handen uit de mouwen te steken.Op diverse plekken in Zwolle stromen de vrijwilligers samen om een steentje bij te dragen. Het goede weer stemt vrolijk, en onder het werken wordt gezellig gekletst. Onder de vele locaties wordt de Speeltuin Assendorp en de Bestevaer opgeknapt door de toegestroomde vrijwilligers. Rotaryclub Zwolle Noord heeft geholpen met het opknappen van speeltuin Bestevaer in de wijk waar zij haar wekelijkse bijeenkomsten heeft.

 16. www.talentzwolle.nl

  12- tot 18-jarige scholieren van middelbare scholen krijgen de gelegenheid hun creatieve talenten te ontplooien door middel van een jaarlijkse competitie. De deelnemende middelbare scholen in Zwolle verzorgen voorronden, waaruit een 10-tal finalisten naar voren komt. Die treden vervolgens op tijdens een feestelijke avond in Odeon de Spiegel op 15 april 2014. Door een vakkundige jury wordt de winnaar gekozen.
  De winnaar ontvangt een prijs ter verdere ontwikkeling van het talent. De website van Latent Talent 2014 is www.talentzwolle.nl

 17. Uitreiking cheque Onthaastcafe Rotaract Zwolle

  Rotaract Zwolle heeft maandag 18 maart de opbrengst van haar champagneactie overhandigd aan initiatiefneemster Yvonne Wijnacker van de Stichting Vrienden van het Onthaastcafé in Zwolle.
  In totaal werd er 3.000 euro overhandigd, waarmee het Onthaastcafé in staat gesteld wordt weer minstens zes maanden haar deuren open te houden.

 18. Geef die bank een dikke vette bonus

  Overal in de wereld staan de banken onder grote druk. Wij vinden dat dit moet veranderen. Gewoon omdenken. Dus besloten wij om de bank eens een dikke vette bonus te geven.

 19. Vocational Service 2013 Rotary Zwolle Noord

  Op maandag 18 november waren wij te gast bij Resto van Harte. Dit is een instelling waarbij minder welbedeelden in onze maatschappij voor een klein prijsje kunnen eten. Rotary Zwolle Noord schoof aan tafel en kwam zo in gesprek met de disgenoten. Snel kwamen de bijzondere verhalen en wij realiseerden ons tijdens het diner de diversiteit en soms ook de directheid van een ieder. Een aantal rotarians heeft meegeholpen in de keuken, het uitserveren van het eten, iemand speelde piano en een clown zorgde voor een vrolijke noot.