@rchief

Kerstpakkettenactie ook in 2016 weer een succes!
Ook in 2016 mocht Rotary Zwolle Noord weer meedoen met de kerstpakkettenactie Zwolle. Doel was dit jaar 2.100 kerstpakketten samen te stellen. Rotary Zwolle Noord heeft op 17 december de hele dag boodschappen ingezameld in de Jumbo in Holtenbroek.
NL Doet geslaagd!
Ook dit jaar heeft Rotary Zwolle Noord actief meegedaan aan NL-Doet. Op zaterdag 11 maart waren we met z’n zestienen present in ‘onze’ speeltuin Wipstrikkwartier, in de wijk van Urbana, waar wij wekelijks bijeen komen, dus ook een beetje ‘onze wijk’. Er waren weer veel nieuwe klussen. Het was mooi weer en het was leuk dat de burgemeester en wethouders er ook waren om onze broodjes te smeren en uiteraard ook de handen uit de mouwen te steken.
Opbrengst verloting Rotary Zwolle Noord voor Voedselbank
Rotaryclub Zwolle Noord heeft zich het afgelopen jaar op verschillende manieren ingezet voor de Voedselbank Zwolle. Daarbij is gekozen voor een combinatie van 'doen' en 'doneren'. Zo hebben leden van onze club geholpen bij het inzamelen en inpakken van levensmiddelen maar heeft er ook een verloting plaatsgevonden ten bate van de Voedselbank. Op 24 april jl. hebben Erik Traas en Arne Poirot namens Rotaryclub Zwolle Noord de opbrengst van deze verloting aangeboden aan het bestuur van de Voedselbank Zwolle.
NL Doet 2016 weer een mooie dag!
Op zaterdag 12 maart 2016 heeft Rotary Zwolle Noord weer meegedaan met NL-Doet. En net zoals de afgelopen jaren bij speeltuin Wipstrikkwartier, in de wijk van Urbana, waar wij wekelijks bijeen komen, dus ook een beetje ‘onze wijk’. Ook dit jaar weer een flinke klussenlijst. En een prachtige lentedag.
Kerstpakkettenactie 2015 weer groot succes
Ook dit jaar mocht Rotary Zwolle Noord weer meedoen met de kerstpakkettenactie Zwolle. Doel was dit jaar 1.750 kerstpakketten samen te stellen. Rotary Zwolle Noord heeft op 12 december de hele dag boodschappen ingezameld in de Jumbo in Holtenbroek.
BSUR wint talentenjacht Latent Talent 2014
ZWOLLE - B.S.U.R. (Be As You Are) van het Meander College in Zwolle heeft de Latent Talent-wedstrijd gewonnen. De vijfkoppige band van de Zwolse middelbare school wist de jury het meest te imponeren. Met hun overwinning slepen ze een aanmoedingsprijs binnen ter waarde van 1000 euro. De prijs bestaat uit ondersteuning van zijn of haar talent door middel van clinics, lessen of coaching. Bovendien krijgt het Meander College een geldprijs van 2500 euro voor hun goede doel, een adoptieprogramma. Latent Talent wordt georganiseerd door Rotary Zwolle Noord. Meer foto’s van Iris Sanne Fotografie op www.talentzwolle.nl
NL-Doet succesvol verlopen!
Op zaterdag 21 maart 2015 heeft Rotary Zwolle Noord weer meegedaan met NL-Doet. En wel bij speeltuin Wipstrikkwartier, in de wijk van Urbana, waar wij wekelijks bijeen komen, dus ook een beetje ‘onze wijk’. Er moest veel gebeuren en het weer werkte mooi mee (dus niet: regen en hagel op deze eerste lentedag!) Maar dat mocht de pret niet drukken: speelhuisje schuren, zand aanbrengen rond speeltoestel, hele muur schoonspuiten, prullenbak plaatsen, kantjes steken, plantjes poten, opruimen, schoonmaken en… piano schilderen!
Rotary voor Resto.pdf
Participatiemaatschappij in november thema van Rotary Zwolle-Noord
NL-Doet 2015: wij doen weer mee!
Kerstpakkettenactie 2014 weer groot succes
Massaal gehoor aan NL Doet
Weblog Zwolle zaterdag 22 maart 2014 13:11
Zwolle - Ook in Zwolle wordt massaal gehoor gegeven aan de oproep om de handen uit de mouwen te steken.Op diverse plekken in Zwolle stromen de vrijwilligers samen om een steentje bij te dragen. Het goede weer stemt vrolijk, en onder het werken wordt gezellig gekletst. Onder de vele locaties wordt de Speeltuin Assendorp en de Bestevaer opgeknapt door de toegestroomde vrijwilligers. Rotaryclub Zwolle Noord heeft geholpen met het opknappen van speeltuin Bestevaer in de wijk waar zij haar wekelijkse bijeenkomsten heeft.
www.talentzwolle.nl
12- tot 18-jarige scholieren van middelbare scholen krijgen de gelegenheid hun creatieve talenten te ontplooien door middel van een jaarlijkse competitie. De deelnemende middelbare scholen in Zwolle verzorgen voorronden, waaruit een 10-tal finalisten naar voren komt. Die treden vervolgens op tijdens een feestelijke avond in Odeon de Spiegel op 15 april 2014. Door een vakkundige jury wordt de winnaar gekozen.
De winnaar ontvangt een prijs ter verdere ontwikkeling van het talent. De website van Latent Talent 2014 is www.talentzwolle.nl
Uitreiking cheque Onthaastcafe Rotaract Zwolle
Rotaract Zwolle heeft maandag 18 maart de opbrengst van haar champagneactie overhandigd aan initiatiefneemster Yvonne Wijnacker van de Stichting Vrienden van het Onthaastcafé in Zwolle.
In totaal werd er 3.000 euro overhandigd, waarmee het Onthaastcafé in staat gesteld wordt weer minstens zes maanden haar deuren open te houden.
Geef die bank een dikke vette bonus
Overal in de wereld staan de banken onder grote druk. Wij vinden dat dit moet veranderen. Gewoon omdenken. Dus besloten wij om de bank eens een dikke vette bonus te geven.
Vocational Service 2013 Rotary Zwolle Noord
Op maandag 18 november waren wij te gast bij Resto van Harte. Dit is een instelling waarbij minder welbedeelden in onze maatschappij voor een klein prijsje kunnen eten. Rotary Zwolle Noord schoof aan tafel en kwam zo in gesprek met de disgenoten. Snel kwamen de bijzondere verhalen en wij realiseerden ons tijdens het diner de diversiteit en soms ook de directheid van een ieder. Een aantal rotarians heeft meegeholpen in de keuken, het uitserveren van het eten, iemand speelde piano en een clown zorgde voor een vrolijke noot.