Family To Family

Short Term Exchange Program

FAMILY TO FAMILY: deelnemen

Wat houdt dat in?

Het is een uitwisseling met een leeftijdgenoot in het buitenland voor de duur van circa 2 maal 3 weken in juli/augustus bij uitwisseling met het noordelijk halfrond. Bij uitwisseling met het zuidelijk halfrond gaat het om 4-5 weken daar in juli/augustus en 4-5 weken hier in december/januari. Maar het is ook FAMILY TO FAMILY, wat betekent dat je een gezin in het buitenland bezoekt en dat een kind van dat gezin jou in Nederland bezoekt.

Voor wie?

Alle jongeren in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar, die open staan voor anderen, van hen willen leren, met hen ervaringen willen uitwisselen, die uit hun eigen vertrouwde omgeving willen stappen en die anderen zonder vooroordelen willen ontmoeten, zijn geschikt om aan dit programma deel te nemen. Voor hen willen wij, Rotary vrijwilligers, ons inzetten om hen een onvergetelijke ervaring op te laten doen die hen in de toekomst uitdaagt tot nog grotere stappen.

Met welke landen?

In principe kan een uitwisseling met elk door Rotary gecertificeerd land plaatsvinden. Voor een uitwisseling is het belangrijk dat het land of de regio (bij heel grote landen) veilig en goed georganiseerd is. Hiervoor hanteren we binnen Rotary International strikte procedures. Elk ontvangend land, elke regio staat onder goed toezicht en met onze jarenlange ervaring weten wij waar we fijne succesvolle uitwisselingen tot stand kunnen brengen.

Aanmelden?

Aanmelden doe je hierboven aan de pagina. Hier moet je je eerst registreren.

Zorg dat alle formulieren volledig zijn ingevuld en aan alle verplichtingen is voldaan.

Er worden alleen formulieren in ontvangst genomen die op de computer compleet zijn ingevuld, van alle handtekeningen zijn voorzien en die als PDF formulier zijn geüpload.

Tevens dient het inschrijfgeld te zijn overgemaakt en moeten de verklaringen omtrent gedrag van je ouders geüpload te zijn.

Jouw aanmelding wordt begeleid en dient goedgekeurd te worden door de Rotaryclub in de plaats/omgeving waar jij woont.

Inlichtingen bij de coördinator van het programma Marc Wolfs, mailto:f2f_north@rotaryyouthexchange.nl

Kosten?

De kosten voor deelname aan het programma zijn:

 

 

 

Inschrijfgeld

150,-

 

 

Reisverzekering (indicatie)

50,-

 

 

Ziektekostenverzekering* (indicatie)

50,-

tot

100,-

Zakgeld (indicatie)

250,-

 

 

Vliegticket (afhankelijk van bestemming)

1.000.-

tot

1.500,-

*In sommige districten, voornamelijk VS, wordt een lokale ziektekostenverzekering verplicht gesteld.

Waarom doen we dit?

• Het opbouwen van goede relaties met andere landen

• Het houdt de club jong

• De jongere ontwikkelt zichzelf en zijn/haar omgeving.