22 mei
Rotary Club Hillegom Lisse http://www.rotary.nl/hillegomlisse
Verslag bijeenkomst d.d. 22 mei 2014
Borrel: Wilna van der Kaaij, omdat zij ons een brief heeft geschreven, zie bijlage. Ondanks de treurige inhoud daarvan krijgt zij toch applaus voor het aanbieden van de borrel.
Attendance: 26 leden (57%) Als gast begroetten wij Christian Hamer uit Bochum.
Als gast en kandidaat-lid begroetten wij: Frank Brouwer en Ton Freriks.
Edwin Jongbloed: de kok Boudewijn heeft zijn uiterste best gedaan deze biojeunerdonderdag lunch bij elkaar te sprokkelen. Als voorafje kregen wij een Amuse de Boudin van geitenbrie. Een zachte witschimmel gemaakt van 100% ecologische geitenmelk op de hoeve Bastiaansen in Molenschot, ongeveer 100 km. Vanuit Lisse richting Brussel.
Biologisch eten is ook bewust eten, goed kauwen.
Als starter genoten wij van wilde eendenbout in rodewijn-portsaus op biologische rode biet. Eendenvlees is nooit biologisch omdat je niet kan controleren wat ze gegeten hebben. Ze zijn wel onderweg – naar verluidt op weg naar Straatsburg – geschoten.
Dit gerecht werd begeleid door een Ycara reserva D.O. Valle de Casablanca, een Chardonnay uit Chili. Ycara (Icarus) – because of its limitless desire to soar the hihgest.
Aad: Het is niet gebruikelijk dat we altijd zoveel te drinken krijgen.
Ton van Breugel: de inschrijfformulieren voor de roeiregatta zijn aanwezig, maak er gebruik van.
Christian Hamer: Thank you very much for the pleasant lunch. After 5 years my company is more or les all over Germany. Munich is 6 hours from Bochum, amsterdam only 2 hours. The Netherlands are a very interesting market for us. Our concept: you see us in an A+-location that looks like an Apple Store with styled girls. We take the photos right away, you don't need to have an appointment. We have trampolines for the children. Taking photos is part of the fun. You get your photos right after that. It costs 29 euros. If you don't like the picture you don't have te buy them. That happens 2-3 times a year. We are opening the first of 10 studios in amstelveen next week and are looking in Maastricht. This afternoon i am opening a bank account in Amsterdam.
Het hoofdgerecht was een heerlijke Iberico Cabacero (procureur nekstuk) op een garnituur van oranje pompoen en zwarte wortel met biologische aardappel in schil. Het vlees was gemarineerd in een citroen-peper marinade, daarna aangebraden en in ca. 4 uur gegaard in de oven op 65 graden. Aangebraden en gegaard in biologische boter uit Armorica.
Dit tongstrelende gerecht werd begeleid door Ycaro D.O. Valle de Rapel.
Als dessert werden wij verrast met een prima Gelato con rabarbaro fresco. Vanachter de melkmachine zijn de aardbeien er gelijk aan toegevoegd.
Na al deze lekkernijen kwam onze kok – Boudewijn – een terecht applaus in ontvangst nemen.