Waterwandelweg langs Lelystadse kust geopend!

foto WWW

Na de doop van het startbord met Lelystads water, verklaarden burgemeester Adema en heemraad Schelwald de Waterwandelweg voor geopend. De informatiepanelen staan langs de Lelystadse kust, tussen de Houtribsluizen, Batavialand en Gemaal Wortman. De panelen illustreren allemaal een bepaalde relatie tussen het water en haar omgeving.

 

NL-doet: Rotary knapt de tuin op bij Triade

NL doet 2018

Zaterdag 10 maart verraste Rotary Lelystad Batavia de bewoners van zorginstelling Triade door hun tuin op te knappen. Zo zijn de tegels schoon gespoten en de plantenbakken gevuld en is er opgeruimd en gesnoeid. De lente kan beginnen. Dit alles in het kader van NL Doet.

 

Lelystad door de ogen van drie Rotary Exchange Studenten

In volle vaart over het Markermeer met de KNRM

Afgelopen zomer zetten zes exchange studenten voet op Lelystadse bodem. Via
het Rotary uitwisselingsprogramma kregen zij de kans om hier te wonen, onze cultuur te proeven en de taal te leren. Hieronder de belevenissen van Katie Scardino en Aaron Blue beide uit de Verenigde Staten en Ivanhoe Marentes uit Mexico.

 

Doe mee en schrijf je (team) in voor de Pubquiz op 17 maart

Zomerkamp

Komende zomer vindt opnieuw het zomerkamp voor jonge mantelzorgers plaats, georganiseerd door de beide Rotary clubs in Lelystad, met veler steun.
Het wordt georganiseerd voor jonge kinderen die een permanente zorgtaak hebben voor hun ouder(s), of een ander familielid. Een week ontspanning is wat we hen aanbieden, tijdens een zomerweek aan het Bovenwater, wat hen enorm goed doet.

Om fondsen te werven houden we een pubquiz op 17 maart a.s.. in AanutWater.
Een pubquiz laat zich vergelijken met Triviant, een kennis quiz met feiten en weetjes op gebied van mens en maatschappij, geschiedenis, topografie, wereldnieuws, en met oude en nieuwe geluid en beeldfragmenten. Je speelt in 10 ronden met een team, in ca. 2 uur. Het is gezellig, spannend en hilarisch, én je helpt een goed doel. Voor jong en oud.

Teams kunnen zich inschrijven via rotarypubquiz@gmail.com. Na inschrijving krijg je een uitnodiging om het bedrag over te maken. Na betaling is de aanmelding definitief.

Help je mee?

Dank en wellicht tot de 17e maart.

 

€ 2.700 voor Shelterbox: resultaat zwemmarathon uitwisselingsstudenten

zwemmen

Onze uitwisselingsstudenten haalden zaterdag 6 januari 2.700 euro op voor het internationale noodhulpfonds ShelterBox. Dat deden ze door de afstand Amsterdam-Texel zwemmend af te leggen. Niet in de zee, zoals een aantal studenten in eerste instantie dacht, maar in zwembad Vondersweijde in Oldenzaal. Omdat ze zo goed in Nederland worden ontvangen bij hun gastclubs, gezinnen zijn ze in hun uitwisselingsjaar ambassadeur voor ShelterBox.

 

Nieuws uit Finland van een van onze uitwisselingsstudenten

Wandeling

Thor van Gaans is als uitwisselingsstudent een jaar in Finland.Dit programma van Rotary International is bestemd voor alle hierin geïnteresseerde scholieren uit het Voortgezet Onderwijs. Het is de bedoeling dat je in het buitenland een jaar High School volgt. Omgekeerd komen buitenlandse scholieren hier om gedurende een jaar samen met leeftijdgenoten naar school te gaan.

 

Verslag van onze uitwisselingsstudent in Australië

Een korte impressie van de eerste maanden verblijf van onze uitwisselingsstudent in de omgeving van Brisbane in Australië. Dit programma van Rotary International is bestemd voor alle hierin geïnteresseerde scholieren uit het Voortgezet Onderwijs. Het is de bedoeling dat je in het buitenland een jaar High School volgt. Omgekeerd komen buitenlandse scholieren hier om gedurende een jaar samen met leeftijdgenoten naar school te gaan.

 

U kunt bijdragen: 80 km Zwemmen voor Shelterbox op 6 januari 2018

Deze Rotary Youth Exchange uitwisselingsstudenten uit 18 verschillende landen zullen proberen om van Texel naar Amsterdam te zwemmen (80 kilometer)!
Wanneer: 6 januari 2018 van 15.00 tot 17.00 uur
Waar: Zwembad Vondersweijde, Oldenzaal
De opbrengst van deze zwemmarathon zal ten goede komen aan SHELTERBOX
www.shelterbox.nl

 

Hulp aan de Cariben met Shelterbox

St Maarten 2017

HULP VOOR DE CARIBEN: DANKZIJ ROTARY MAAKT SHELTERBOX HET VERSCHIL
Op dinsdag 5 september begon orkaan Irma haar verwoestende tocht over het Caribisch gebied. De zwaarste storm die de Bovenwindse eilanden ooit heeft getroffen - categorie 5 - bereikte snelheden van meer dan 250 tot soms 300 kilometer per uur. Meer dan 1.2 miljoen mensen werden direct getroffen door Irma, duizenden families raakten alles kwijt. Sint-Maarten kreeg de volle laag, de chaos is enorm, en de nood is hoog.
Een ShelterBox Response Team is sinds vrijdag 8 september ter plekke om de situatie in ogenschouw te nemen en in samenwerking met het Internationale Rode Kruis te bekijken hoe zij de meest essentiële noodhulpmiddelen zo goed en zo snel mogelijk bij de zwaarst getroffenen kunnen brengen.
In Panama staan 2000 ShelterKits gereed voor distributie; deze bevatten de materialen en tools die de getroffen families op dit moment het hardst nodig hebben om te overleven en een begin te maken met herstel: dekzeilen, gereedschap, dekens, waterfilters, solar lampjes
en kookgerei.

 

De foto's van een geslaagd Zomer Waterkamp voor jonge Lelystadse mantelzorgers

Waterpret!

Rotary Lelystad en Rotary Lelystad Batavia bieden 25 jonge mantelzorgers ook deze zomer weer een prachtige watersportweek, onder meer in samenwerking met Paradico, WSV Het Bovenwater en Welzijn Lelystad! De catering werd belangeloos verzorgd door restaurants Flantuas, Hajé, KFC en FEBO en door AH De Voorhof uit Lelystad.

 

ZWOEGEN EN ZWETEN TIJDENS RYLA

ryla foto

Negentien jongeren tussen de 19 en 27 jaar werd letterlijk en figuurlijk extra bagage meegegeven tijdens de in Biddinghuizen georganiseerde Ryla. Meest afgestudeerden werden fysiek en mentaal flink getest door een team van Rotarians. Enkele interessante inleiders stipten de problematiek van de Polders aan.

 

Techniek-wedstrijd brengt Lelystad samen

Ondertekening De Lerende Stad

In het kader van De Lerende Stad, een initiatief dat tot doel heeft Lelystad te verenigen en de samenwerking tussen onderwijs en alle lokale partners te verstevigen, ontwikkelde onze moederclub Rotary Lelystad een idee voor een wedstrijd Meesterschap in Techniek voor leerlingen in het Lelystadse vmbo. De eerste editie van de wedstrijd zal starten in het najaar van 2017.

 

Benefietfilm ‘Levende Rivier’

Levende rivier

Levende Rivier is een natuurdocumentaire. In de documentaire vaart Ruben Smit met zijn kano de Nederlandse rivieren af van Lobith tot aan de Noordzee. Rotaryclub Lelystad en Rotaryclub Lelystad-Batavia maken deze filmvertoning in Agora mogelijk. Een deel van de opbrengst gaat naar de organisatie van Het Zomerkamp voor kinderen bij het Bovenwater.

 

INZET DUIZENDEN KERSTMANNEN RESULTEERT IN € 40.500 VOOR DRAAGBARE KUNSTNIER

Eind 2016 kleurde heel Nederland even rood. Duizenden kerstmannen kwamen in actie tijdens de Rotary Santa Run en liepen maar liefst € 40.500 bijeen voor de draagbare kunstnier. Vandaag ontving Tom Oostrom, directeur Nierstichting, uit handen van voorzitter Paul van Rooijen en secretaris Danny van der Meulen van de Stichting Rotary Santa Run de cheque met dit mooie eindbedrag.

 

Erwtensoep voor de inloophuizen!

Soep scheppen bij de inloophuizen 2016

Op 13 december hebben leden van Rotary Lelystad Batavia en leerlingen van de SGL weer erwtensoep en roggebrood geserveerd aan bezoekers van de inloophuizen op de Fjord en de Oostzeestraat.

 

Actie tulpenbollen voor polio: € 90.000

De End-polio-now tulp

Ons district heeft in twee en een halve maand 3070 doosjes tulpenbollen gekocht of verkocht en dat betekent dat we in deze korte tijd samen met de verdrievoudiging van de Bill en Melinda Gatesfoundation ongeveer 90.000 euro hebben ingezameld.

 

Doe 7-9 april mee: managementgame voor jong afgestudeerden

RYLA logo

De Rotaryclubs van Lelystad, Lelystad Batavia, Emmeloord en Dronten organiseren van 7-9 april 2017 een RYLA (Rotary Youth Leadership Awards). Het doel van RYLA is het aanbieden van een leiderschap trainingsprogram voor jonge mensen, het laten ontdekken van hun leiderschapscapaciteiten, hen te confronteren met maatschappelijke vraagstukken en het organiseren van de ontmoeting met andere jongeren en met Rotarians.

 

Samen eten op 10 april en maandag 15 mei

Samen eten

Op maandag 10 april en maandag 15 mei zullen de vierde en vijfde Samen Eten bijeenkomst in MFA Zuiderzee voor allen die het leuk lijkt om mee te eten. Het eten is bereid door onze Syrische gastheren- en dames, statushouders die sinds korte tijd woonachtig zijn in Lelystad en jullie graag vrijblijvend willen ontmoeten. Dit restaurant concept is bedacht op de bijeenkomst met alle serviceclubs en aanverwante organisaties op 2 februari 2016. Het doel van dit restaurant concept is kennismaking, integratie en wederzijdse acceptatie van elkaar en elkaars eten. Onze gastheren doen de boodschappen, bereiden, koken en presenteren het eten. Door deze vorm zijn ze selfsupporting en is het kostendekkend (geen winstoogmerk).

 

Ondersteuning werkzoekenden door mentoren JobRotary

JobRotary helpt

JobRotary is een onderdeel van de Rotaryclubs in Nederland. Doelstelling is het begeleiden en ondersteunen van oudere werkzoekenden op weg naar werk.
Deze hulp wordt geboden door mentoren, leden van een Rotaryclub. Zij ondersteunen de werkzoekenden vanuit hun beroepsmatige achtergrond, mensenkennis en kennis van de arbeidsmarkt. De mentor kan adviseren bij het maken van een plan, het verbeteren van een CV, het uitbreiden van het netwerk en het oefenen van bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. De mentor is sparringpartner en coach.
De dienstverlening is gratis. Een werkzoekende kan zich aanmelden via de website van JobRotary.

 

Rotary Zomer Waterkamp 2016

Zomerwaterkamp 2016

Rotary Zomer-waterkamp 2016: in de derde week van juli hebben we ook dit jaar weer voor 29 mantelzorgkinderen een waterkamp georganiseerd bij Surfschool Paradiso aan het Bovenwater. Dit kamp is samen georganiseerd met Stichting Welzijn en Rotary Lelystad. Daarnaast werden de lunches, de afsluitende maaltijd en het vervoer mogelijk gemaakt door vrijwillige bijdragen van Rotaryleden.