© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Tientje voor Taal: spel voor bedrijven en individuen
Informatie rechtsonder
A Vida Do Fado
Wandelen voor water
Lingewaards dictee
FOTO'S 2019
Midwinterdiner 2020
Foto's
Rotary Helpt
Meer informatie
Sinterklaaspret
website

WELKOM BIJ ROTARY LINGEWAARD-BEMMEL

Benefiet Masterclass

 

Op zaterdagmiddag 8 januari 2022 verzorgt de band Quatro Ventos een benefiet Masterclass rond de fado in de Theaterkerk in Bemmel. Quatro Ventos is een Portugese muziekband geleid door zanger/gitarist/songwriter Emanuel Pessanha. De groep is actief sinds 1996 en heeft in sterke mate bijgedragen aan de belangstelling voor fado en Portugese muziek in Nederland. Emanuel zal vertellen over de geschiedenis van de fado en natuurlijk zal de band een aantal fado’s ten gehore brengen.

De gehele opbrengst van de ticketverkoop is bestemd voor een solar installatie op het dak van het opleidingsinstituut van Young Africa in Zambia. De zonnepanelen maken de vestiging minder gevoelig voor de vele power cuts en reduceren de elektriciteitskosten. De installatie zal ook worden gebruikt bij de training van studenten die opgeleid worden om solar installaties te plaatsen en te onderhouden. Young Africa Zambia streeft naar ten minste 50% vrouwelijke studenten, ook bij de technische vakken.

Noteer alvast de datum 8 januari 2022. Binnenkort kun je kaartjes bestellen.

 

Quatro Ventos

2021-2022 'Samen Groeien'

Op zondag 11 juli jl droeg Erik Bartelds de voorzittersketting over aan Sietske Weijs. Erik Bartelds blikte terug op twee bijzondere jaren van voorzitterschap waarbij hij aanhaalde wat we met z’n allen gedaan hadden. ‘Gewoon Doen’ was zijn thema en dat hebben we ook gedaan; kijken naar wat wel kan en de verbinding samen behouden. Het jaarthema voor het voorzittersjaar van Sietske Weijs is ‘Samen Groeien’. Zij wil hiermee voortbouwen op ‘Gewoon Doen’. Samen Groeien; ieder mens en ieder bedrijf blijft zich ontwikkelen en door de groei die daarin zit met elkaar te delen kunnen we van elkaar leren en elkaar ook stimuleren. Daarnaast gaat ‘Samen Groeien’ ook over het weer oppakken van de dingen die we doen voor anderen dichtbij of ver weg. En dit alles in de vriendschappelijke en informele sfeer die onze club eigen is en van waaruit ook de ruimte ontstaat om dit alles samen te ondernemen. Sietske hoopt bovenal dat we al deze dingen weer live kunnen doen.

Tientje voor Taal

Tientje voor Taal: een nieuw initiatief van Rotary Lingewaard op vrijdag 12 november van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in het Junior College OBC Bemmel. Dit wil en mag je niet missen! De opbrengst is bestemd voor het organiseren van een Midwinterdiner voor alleenstaande ouderen in Lingewaard.

Tientje voor taal onderzoekt onze taalkennis, ons gevoel voor taal en ook onze creativiteit. Een leuke taalquiz waar in diverse ronden uiteindelijke winnaars naar voren komen. Maar - eerlijk is eerlijk – meedoen is belangrijker en leuker dan winnen!!

Wil je een gezellige avond hebben en op deze manier bijdragen aan het Midwinterdiner 2022, geef je dan nu op. Klik hier voor de link naar het inschrijfformulier voor individueel en teams.

We nodigen BEDRIJVEN ook nadrukkelijk uit om als bedrijf een team af te vaardigen. Wat is er leuker dan met collega’s samen mee te doen of een gezellige avond te hebben met enkele klanten. Je kunt een totaalpakket afnemen van 30 tientjes, waarbij je naast het spelen en de verzorging ook kunt rekenen op de nodige exposure. Klik hier voor de link naar het inschrijfformulier voor bedrijven

Aanmelding kan ook via een email naar: tientjevoortaal@gmail.com met vermelding van het aantal personen en contactgegevens.

Er kunnen maximaal 20 teams meedoen. Dus schrijf je snel in of in ieder geval voor 7 november.


 

Toelichting Tientje voor Taal

Rotary Lingewaard-Bemmel