© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Tientje voor Taal: Wederom groot succes
Foto's
Rotary High Tea
A Vida Do Fado: groot succes
foto's
Wandelen voor water
Rotary Helpt
Meer informatie
Sinterklaaspret
website
Next Generation
Rotary Fietsenplan
Stichting Kinderhulp

WELKOM BIJ ROTARY LINGEWAARD-BEMMEL

Actie Rolstoelfiets
Help je mee?

 Klik hier voor de foto's van de demonstratie van de rolstoelfiets.

Onder het motto: ‘Iedereen verdient het om de wind door de haren te voelen’, zetten wij ons samen met De Zonnebloem in voor een rolstoelfiets in de gemeente Lingewaard. 

Voor iemand in een rolstoel is fietsen extra bijzonder. De rolstoelfiets maakt dit mogelijk. De Rotary hoopt in december genoeg geld te hebben vergaard om de rolstoelfiets te kunnen aanschaffen voor De Zonnebloem. Gebruikers kunnen dan de fiets huren voor slechts vijf euro voor een dagdeel en voor tien euro kunnen zij de hele dag op stap. Daarmee is de fiets goed betaalbaar en laagdrempelig voor een hele brede groep mensen!

Help jij ook mee?
Doneer voor de rolstoelfiets op bankrekeningnummer:
NL57 INGB 0009 5521 36 t.n.v. Rotary Lingewaard of
Scan de QRcode of doneer via onderstaande link.
€ 5,00 voor Bijdrage rolstoelfiets (bedrag kun je aanpassen).

                                                 

Help je mee?

100 jaar Rotary in NederlandDit jaar bestaat Rotary 100 jaar in Nederland. Dit wordt onder andere gevierd met een emissieloze estafette per bakfiets van Rotaryclublocatie naar clublocatie. Afgelopen januari werd het startschot gegeven voor deze estafette die in een jaar de 500 clubs in Nederland met elkaar over 5.000 km gaat verbinden. Elke club neemt een traject voor haar rekening en draagt het estafettestokje over aan de volgende club. Met wind tegen, of wind mee, in regen of met zonneschijn, óp naar de volgende club. Op 26 augustus 2023 krijgen wij het estafettestokje door van Valburg en brengen wij de bakfiets naar de club in Nijmegen.

Hier blijft het niet bij. Natuurlijk koppelt Rotary goede doelen aan deze viering. Alle zeven districten hebben hiervoor hun eigen thema gekregen. Voor ons district is dit sociale en economische ontwikkeling. In dit kader zet Rotary Lingewaard zich samen met de Zonnebloem in om een rolstoelfiets aan te schaffen voor Lingewaard. 

High Tea in Theaterkerk Bemmel

Nieuwe contacten opdoen tijdens de Rotary High Tea 2023: Rotary Lingewaard nodigt alleenstaanden van 65+ in de gemeente Lingewaard uit voor een gezellige High Tea op zondagmiddag 24 september in de Theaterkerk van Bemmel. De bijeenkomst is van 15.00 – 18.00 uur.

Een lekkere High Tea, gezellige gesprekken en een muzikaal intermezzo zijn de hoofdingrediënten van deze middag. Er is ruimte voor maximaal negentig deelnemers. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan streven we naar zoveel mogelijk nieuwe gezichten bij de toedeling van de plaatsen..

Wilt u aanschuiven? Geeft u zich dan uiterlijk 15 september op door een e-mail te sturen naar Hightearotary@gmail.com met de naam en geboortedatum van de deelnemer(s). Rond 20 september ontvangt u de bevestiging van uw deelname.
Deelname is gratis. De Rotary-actie ‘Tientje voor Taal’, sponsoring door TheaterCafé Bemmel en een bijdrage van Rotary Nederland maken dit mogelijk.

Omdat Rotary dit jaar 100 jaar in Nederland is, wil Rotary Lingewaard samen met de Zonnebloem een rolstoelfiets financieren voor inwoners van de gemeente. Een vrijwillige bijdrage daarvoor bij de High Tea helpt daarbij.

Rotary Lingewaard-Bemmel