Welkom bij Rotaryclub Lingewaard-Bemmel

Rotary Midwinterdiner

Midwinterdiner 2019

Gezellig met anderen aan tafel

Dit was een van de mooie reacties na afloop van het traditionele midwinterdiner van Rotary Lingewaard, dat werd gehouden op 26 januari 2019.

Het is inmiddels al de twaalfde keer dat Rotary Lingewaard bijna honderd alleenstaanden van 65+ in de gemeente Lingewaard uitnodigde voor een heerlijk avondje uit met lekker eten en muzikaal vertier van Popkoor 2000. Ruim voor aanvangstijd waren alle stoelen al bezet rondom de sfeervol gedekte tafels in OBC Essenpas. Bij de tafelschikking was rekening gehouden met de hobby’s van de deelnemers. Dat geeft sneller aanknopingspunten voor boeiende gesprekken en die waren er volgens de tafeldames en -heren volop. Tijdens het heerlijke diner, dat geserveerd werd door de leden van RC Lingewaard en Buitenpoort Catering, zijn nieuwe contacten gelegd en diverse afspraken voor een vervolgontmoeting gemaakt. En dat is uiteindelijk ook wat Rotary Lingewaard met deze avond wil bereiken.

Dit jaar is het diner weer mede mogelijk gemaakt door opbrengsten van het jaarlijkse Lingewaards Dictee, een bijdrage van de stichting Maatschappelijke GezondheidsZorg (MGZ) en Buitenpoort Catering.

Al met al was het een geslaagde avond. De vele dankbare reacties aan het einde van de avond maken de organisatie van het diner meer dan de moeite waard. "Ik zat ineens met een oude vriendin aan tafel, dat was heel leuk" en "we hadden een hele leuke tafel, ook al kende ik niemand" zijn voorbeelden hiervan.  

Masterclass groot succes

Masterclass

4500 euro is de opbrengst van de Masterclass Het wonder van de harmonie. Met dit bedrag kan de bouw van de eerste sanitaire voorziening voor de aardbevingsslachtoffers in Nuwakot, Nepal, gestart worden.

Wilbert Friederichs nam ons mee in zijn verhaal over harmonie en boventonen in de muziek. Na de pauze liet Musicalensemble Marcato harmonie zien en horen bij de uitvoering van musicalliederen.

Op deze harmonieuze middag voerde enthousiasme onder het publiek de boventoon.


RYLA

Met meerdere Rotaryclubs zijn we nu bezig met de organisatie van een RYLA (Rotary Youth Leaderships Award) van 17 t/m 19 mei 2019. Het onderwerp is 'fake nieuws'. Zeer binnenkort kunnen jongeren van 18-28 jaar zich hierop inschrijven. 

Lingewaards dictee 24 mei

Lingewaards Dictee 2019

Jaarlijks organiseert Rotary Lingewaard het Lingewaards dictee: een avond voor iedereen die van taal houdt. Het dictee is laagdrempelig en speciaal gemaakt voor niet-professionals. Het is een leuke manier om te kijken hoe het staat met je kennis van de Nederlandse taal en de spelling ervan. De bedoeling is een gemoedelijke avond in een gezellige sfeer. De opbrengst komt ten goede aan een van de goede doelen van Rotary, o.a. het midwinterdiner voor alleenstaande vijftigplussers in Lingewaard.

Het programma start om 19.00 uur in OBC De Essenpas in Bemmel. Rond 21.30 uur is de prijsuitreiking onder het genot van een hapje en een drankje. Leerlingen van het OBC kijken onder begeleiding van hun docenten Nederlands het dictee na.

Doe jij ook mee? Meld je hier. Niet meedoen, maar je wilt wel sponsoren? Dat kan hier.

Foto's 2018
Rotary Lingewaard