Welkom bij Rotaryclub Lingewaard-Bemmel

Het wonder van de harmonie

Masterclass

Rotary helpt aardbevingsslachtoffers

Op 13 januari 2019 van 14.00 tot 16.30 uur organiseren wij de benefiet Masterclass 'Het wonder van de harmonie'. Wilbert Friederichs verzorgt een inleiding met spannende klankexperimenten, met opvallende weetjes en de inzet van de zangers van Marcato. Laat je verrassen.
Na de pauze zul je 'Het wonder van de harmonie' herkennen in het muzikale optreden van Marcato. Zij brengen een programma vol humor, passie, lichtvoetigheid en drama. Marcato zingt onder andere nummers uit The Lion King, Aïda en Les Misérables.
De opbrengst komt geheel ten goede aan de aardbevingsslachtoffers in Nepal.
Tickets

Lingewaards dictee 2018

Lingewaards dictee 2018

Lingewaards dictee, zelfs Annie E. deed mee


Op vrijdag 8 juni probeerden veertien teams tijdens de twaalfde editie van het Lingewaards dictee foutloos te schrijven. Wethouder Helga Witjes las de tekst voor. Met de opbrengst organiseert Rotary Lingewaard in januari een feestelijke avond voor alleenstaande ouderen uit de gemeente Lingewaard. Schrijvers Ruud Bökkering en Annelies Moers namen het boek van Michel Bongers over Annie E. als basis. Eerst schreven ze het verhaal om vervolgens de eenvoudige woorden te vervangen door lastige(re) varianten of onbekende synoniemen. 

Wandelen voor water 2018

Wandelen voor water

In aanloop naar de wereldwaterdag op 22 maart wandelden we op 21 maart 2018 met kinderen van groep 7 en 8 van de Wieling uit Haalderen voor het water- en sanitatieproject van ZOA in Sri Lanka. Wereldwijd hebben meer dan 660 miljoen mensen geen toegang tot veilig drinkwater en sanitair. Samen doen we daar wat aan door op 21 maart weer te gaan Wandelen voor Water. Kinderen helpen kinderen aan veilig drinkwater, sanitair en hygiëne voor iedereen. Meedoen is makkelijk, leerzaam en leuk. Met een rugzak gevuld met zes liter water gezamenlijk zes kilometer wandelen. Gesponsord door familie, vrienden en bekenden zamelen we zo geld in voor een waterproject in Sri Lanka.

Rotary Lingewaard