© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
A Vida Do Fado
Tickets
Emissieloos paaseieren zoeken
Informatie en aanmelden
Tientje voor Taal groot succes
Informatie rechtsonder
Wandelen voor water
Lingewaards dictee
FOTO'S 2019
Midwinterdiner 2020
Foto's
Rotary Helpt
Meer informatie
Sinterklaaspret
website

WELKOM BIJ ROTARY LINGEWAARD-BEMMEL

Benefiet Masterclass

 

Rotary Helpt Young Africa Zambia

BENEFIET MASTERCLASS 'A VIDA DO FADO'

Op zondagmiddag 10 juli 2022 van 14:00 - 16:30 uur organiseert Rotary Lingewaard Bemmel de Benefietmasterclass ‘A Vida do Fado' door Quatro Ventos in de Theaterkerk in Bemmel.  

Quatro Ventos is een Portugese muziekband geleid door zanger/gitarist/songwriter Emanuel Pessanha. De groep is actief sinds 1996 en heeft in sterke mate bijgedragen aan de belangstelling voor fado en Portugese muziek in Nederland. Zie: quatroventos.org

Emanuel vertelt over de oorsprong van de Fado, over de zo kenmerkende zangstijl en instrumenten. Quatro Ventos wisselt de informatie af met songs uit hun programma Fado Mundo, een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, oftewel alle ‘quatro ventos’. Denk aan nummers van: Ramses Shaffy, Charles Aznavour, Sting en Jacques Brel in een nieuw fado-jasje.

De gehele opbrengst van de ticketverkoop is bestemd voor een solar installatie op het dak van het opleidingsinstituut van Young Africa in Zambia. De zonnepanelen maken de vestiging minder gevoelig voor de vele power cuts en reduceren de elektriciteitskosten. De installatie zal ook worden gebruikt bij de training van studenten die opgeleid worden om solar installaties te plaatsen en te onderhouden. Young Africa Zambia streeft naar ten minste 50% vrouwelijke studenten, ook bij de technische vakken.
Young Africa geeft kansarme jongeren de mogelijkheid een vakopleiding te volgen. Zo hebben ze meer zicht op een baan en een betere toekomst. Zie: https://youngafrica.org/act/zambia/

Tickets

Wandelen voor water

Basisschool De Wieling wandelde in het zonnetje voor de tiende keer voor water!

Wereldwijd hebben miljarden mensen geen toegang tot schoon water. Daarom helpt Rotary Lingewaard-Bemmel om ‘Wandelen voor Water’ te organiseren. Een project voor basisschoolleerlingen waarbij ze leren én ervaren dat schoon water niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met de opbrengst van deze wandeling worden waterprojecten gerealiseerd in Myanmar, waardoor kinderen en hun familie een kans krijgen op een gezonde toekomst.

Het unieke aan dit project is de combinatie tussen leren én doen. Vooraf aan de wandeling kregen de leerlingen online gastlessen over de waterproblematiek in de wereld gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Daarna gingen ze zelf aan de slag  om geld (nu al 1750,= ) in te zamelen voor waterprojecten in Myanmar. Daar helpen we mensen in vluchtelingenkampen aan schoon drinkwater en sanitair. Er zijn spanningen tussen bevolkingsgroepen en de militairen hebben de macht gegrepen, en er is veel geweld in het land. Er is  ook te weinig voedsel in het land, in- en export liggen stil, waardoor de voedselprijzen niet te betalen zijn voor miljoenen mensen. Tel daar de coronacrisis bij op en de crisis is compleet.

Tijdens de wandeling door de Haalderense polder was het prachtig mooi weer. De 6 km lange sponsortocht met water was weer een sportieve uitdaging, waardoor de leerlingen ervaren wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken.

Belangrijkste doel:
ZOA gaat 20.000 ontheemden voorzien van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, daarnaast geven we voorlichting over hygiëne en Covid om ziektes te voorkomen.

Informatie

Emissieloos op jacht naar Easter Eggs

Op tweede paasdag, 18 april 2022, organiseert Rotary Club Lingewaard-Bemmel een rally door de fraaie regio rond Arnhem en Nijmegen. De opbrengsten van de rally komen ten goede aan De Minkhof, een ontmoetingsplek in Bemmel voor actieve senioren uit Lingewaard en aan Young Africa, een organisatie die jongeren in Afrika een opleiding biedt. Gelet op Rotary’s nieuwe focus op duurzaamheid is deze rally niet toegankelijk voor pruttelende of ronkende oldtimers, maar uitsluitend voor volledig emissieloze voertuigen. Van 500e tot Mustang Mach-E, van Twizy tot Taycan, alles is welkom, zolang er maar niets uit de uitlaat komt. Het inschrijfgeld voor de rally, inclusief ontvangst met koffie en gebak, lunch en diner, bedraagt € 175 per equipe.

Voor meer informatie of aanmelding

Rotary Lingewaard-Bemmel