© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotary High Tea
A Vida Do Fado: groot succes
foto's
Tientje voor Taal
Wandelen voor water
Rotary Helpt
Meer informatie
Sinterklaaspret
website
Next Generation
Rotary Fietsenplan
Stichting Kinderhulp

WELKOM BIJ ROTARY LINGEWAARD-BEMMEL

Benefiet Masterclass

 

Rotary Helpt Young Africa Zambia

Quatro Ventos speelt fantastisch

Op 10 juli klonk in de Theaterkerk Bemmel de donkerbruine stem van Emanuel Pessanha, de Portugese leider van de band Quatro Ventos. De band bracht het programma ‘A Vida do Fado’ in een bijna uitverkochte zaal.

Emanuel is geboren op São Miguel, een van de eilanden van de Azoren en is opgegroeid met de fado: het Portugese levenslied dat in de 19e eeuw in de arme wijken van Portugese steden ontstond. Aan de hand van zijn eigen leven vertelt Emanuel charmant, chaotisch en uitvoerig over de fado.

De Portugese fado is eind 2011 toegevoegd aan de lijst van immaterieel cultureel werelderfgoed van Unesco. Na de pauze barstte het Portugese vuur los. Met passievolle liederen neemt de band de bezoekers mee op een muzikale reis naar het hart van Lissabon, naar de talloze fadohuizen in de oude stadswijken van Bairro Alto en Alfarna. De band speelde o.a. O Meu Jardim, A Vida do Fado, Fado Retrato en Fado Aznavour.

Voor de 4e keer organiseerde Rotary Lingewaard deze Benefiet Masterclass. De opbrengst van bijna 5500 euro is bestemd voor een solar installatie op het dak van het opleidingsinstituut van Young Africa in Zambia. De zonnepanelen maken de vestiging minder gevoelig voor de vele power cuts en reduceren de elektriciteitskosten.

Rotary Lingewaard is superblij met het resultaat van de Masterclass en dankt alle sponsors en bezoekers.

Voor een impressie: https://youtu.be/H9nX4rrOixs 

Met dank aan Arkadiusz Prochazka voor video en foto's.

Foto's

Wandelen voor water

Basisschool De Wieling wandelde in het zonnetje voor de tiende keer voor water!

Wereldwijd hebben miljarden mensen geen toegang tot schoon water. Daarom helpt Rotary Lingewaard-Bemmel om ‘Wandelen voor Water’ te organiseren. Een project voor basisschoolleerlingen waarbij ze leren én ervaren dat schoon water niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met de opbrengst van deze wandeling worden waterprojecten gerealiseerd in Myanmar, waardoor kinderen en hun familie een kans krijgen op een gezonde toekomst.

Het unieke aan dit project is de combinatie tussen leren én doen. Vooraf aan de wandeling kregen de leerlingen online gastlessen over de waterproblematiek in de wereld gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Daarna gingen ze zelf aan de slag  om geld (nu al 1750,= ) in te zamelen voor waterprojecten in Myanmar. Daar helpen we mensen in vluchtelingenkampen aan schoon drinkwater en sanitair. Er zijn spanningen tussen bevolkingsgroepen en de militairen hebben de macht gegrepen, en er is veel geweld in het land. Er is  ook te weinig voedsel in het land, in- en export liggen stil, waardoor de voedselprijzen niet te betalen zijn voor miljoenen mensen. Tel daar de coronacrisis bij op en de crisis is compleet.

Tijdens de wandeling door de Haalderense polder was het prachtig mooi weer. De 6 km lange sponsortocht met water was weer een sportieve uitdaging, waardoor de leerlingen ervaren wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken.

Belangrijkste doel:
ZOA gaat 20.000 ontheemden voorzien van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, daarnaast geven we voorlichting over hygiëne en Covid om ziektes te voorkomen.

Informatie

Rotary High Tea 2022

Op 11 september jl. hebben we de primeur meegemaakt van de Rotary High Tea in de Theaterkerk in Bemmel. Rotary Lingewaard heeft ruim 100 alleenstaande ouderen uit de gemeente Lingewaard getrakteerd op thee, zoete en hartige hapjes. Tijdens de High Tea was er ook een prachtig optreden van zangeres Annet Nikamp.  Er werd meegezongen, er werd gedanst en ze ontroerde meerdere aanwezigen met haar prachtige vertolking van Halleluja van Leonard Cohen. Door reacties als "het was de eerste keer dat ik alleen ergens heen gegaan ben en ik heb een leuke middag gehad" weten we waarom wij als Rotary deze activiteit voor alleenstaande ouderen georganiseerd hebben. We hebben genoten van een gezellige middag en hopen dat we nieuwe contacten hebben kunnen stimuleren tussen de aanwezigen.

De High Tea is georganiseerd met de opbrengsten van Tientje voor Taal. Een taalquiz die wij als Rotary organiseren om geld in te zamelen voor activiteiten als deze. De datum voor de volgende Tientje voor Taal volgt spoedig, wij houden u op de hoogte.

Rotary Lingewaard-Bemmel