© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotary High Tea 11 september 2022
Aanmelden
A Vida Do Fado: groot succes
foto's
Emissieloos paaseieren zoeken
Informatie en aanmelden
Tientje voor Taal groot succes
Informatie rechtsonder
Wandelen voor water
Lingewaards dictee
FOTO'S 2019
Rotary Helpt
Meer informatie
Sinterklaaspret
website

WELKOM BIJ ROTARY LINGEWAARD-BEMMEL

Benefiet Masterclass

 

Rotary Helpt Young Africa Zambia

Quatro Ventos speelt fantastisch

Op 10 juli klonk in de Theaterkerk Bemmel de donkerbruine stem van Emanuel Pessanha, de Portugese leider van de band Quatro Ventos. De band bracht het programma ‘A Vida do Fado’ in een bijna uitverkochte zaal.

Emanuel is geboren op São Miguel, een van de eilanden van de Azoren en is opgegroeid met de fado: het Portugese levenslied dat in de 19e eeuw in de arme wijken van Portugese steden ontstond. Aan de hand van zijn eigen leven vertelt Emanuel charmant, chaotisch en uitvoerig over de fado.

De Portugese fado is eind 2011 toegevoegd aan de lijst van immaterieel cultureel werelderfgoed van Unesco. Na de pauze barstte het Portugese vuur los. Met passievolle liederen neemt de band de bezoekers mee op een muzikale reis naar het hart van Lissabon, naar de talloze fadohuizen in de oude stadswijken van Bairro Alto en Alfarna. De band speelde o.a. O Meu Jardim, A Vida do Fado, Fado Retrato en Fado Aznavour.

Voor de 4e keer organiseerde Rotary Lingewaard deze Benefiet Masterclass. De opbrengst van bijna 5500 euro is bestemd voor een solar installatie op het dak van het opleidingsinstituut van Young Africa in Zambia. De zonnepanelen maken de vestiging minder gevoelig voor de vele power cuts en reduceren de elektriciteitskosten.

Rotary Lingewaard is superblij met het resultaat van de Masterclass en dankt alle sponsors en bezoekers.

Voor een impressie: https://youtu.be/H9nX4rrOixs 

Met dank aan Arkadiusz Prochazka voor video en foto's.

Foto's

Wandelen voor water

Basisschool De Wieling wandelde in het zonnetje voor de tiende keer voor water!

Wereldwijd hebben miljarden mensen geen toegang tot schoon water. Daarom helpt Rotary Lingewaard-Bemmel om ‘Wandelen voor Water’ te organiseren. Een project voor basisschoolleerlingen waarbij ze leren én ervaren dat schoon water niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met de opbrengst van deze wandeling worden waterprojecten gerealiseerd in Myanmar, waardoor kinderen en hun familie een kans krijgen op een gezonde toekomst.

Het unieke aan dit project is de combinatie tussen leren én doen. Vooraf aan de wandeling kregen de leerlingen online gastlessen over de waterproblematiek in de wereld gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Daarna gingen ze zelf aan de slag  om geld (nu al 1750,= ) in te zamelen voor waterprojecten in Myanmar. Daar helpen we mensen in vluchtelingenkampen aan schoon drinkwater en sanitair. Er zijn spanningen tussen bevolkingsgroepen en de militairen hebben de macht gegrepen, en er is veel geweld in het land. Er is  ook te weinig voedsel in het land, in- en export liggen stil, waardoor de voedselprijzen niet te betalen zijn voor miljoenen mensen. Tel daar de coronacrisis bij op en de crisis is compleet.

Tijdens de wandeling door de Haalderense polder was het prachtig mooi weer. De 6 km lange sponsortocht met water was weer een sportieve uitdaging, waardoor de leerlingen ervaren wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken.

Belangrijkste doel:
ZOA gaat 20.000 ontheemden voorzien van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, daarnaast geven we voorlichting over hygiëne en Covid om ziektes te voorkomen.

Informatie

Rotary High Tea 2022

Nieuwe contacten opdoen tijdens de Rotary High Tea 2022

Rotary Lingewaard nodigt alleenstaanden van 65+ in de gemeente Lingewaard uit voor een gezellige High Tea. Deze vindt plaats op zondagmiddag 11 september 2022 in de Theaterkerk te Bemmel. De bijeenkomst is van 15.00 – 18.00 uur.

Samen aan tafel om in een ongedwongen sfeer nieuwe contacten op te doen, dat is wat Rotary Lingewaard hiermee voor ogen heeft. Een lekkere High Tea, gezellige gesprekken en een muzikaal intermezzo zijn de hoofdingrediënten van deze middag.

De High Tea wordt mogelijk gemaakt door opbrengsten van de Rotary-actie 'Tientje voor Taal', sponsoring door de Theaterkerk en een bijdrage van Rotary Nederland.

Er is ruimte voor maximaal 100 deelnemers. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt er gestreefd naar zoveel mogelijk nieuwe gezichten bij de toedeling van de plaatsen. Tijdens de High tea houden wij rekening met de dan geldende Corona maatregelen zodat iedereen veilig kan deelnemen.

Wilt u aanschuiven? Geeft u zich dan op voor 1 september a.s. door een email te sturen naar Hightearotary@gmail.com onder vermelding van de volgende gegevens: gewenst aantal kaarten, naam van de deelnemer(s), emailadres(sen), telefoonnummer(s), en eventuele eerdere deelname en eventuele dieetwensen per deelnemer. Rond 5 september ontvangt u de bevestiging van uw deelname.

Wij hopen u op 11 september te ontmoeten.

Rotary Lingewaard-Bemmel