© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Wandelen voor water
Lingewaards dictee
FOTO'S 2019
Midwinterdiner 2020
Foto's
Groot succes
Foto's
Rotary Helpt
Meer informatie
Sinterklaaspret
website
Rotary Fietsenplan
Stichting Kinderhulp

WELKOM BIJ ROTARY LINGEWAARD-BEMMEL

Dans gaat ergens over

Masterclass 2020

De Benefietmasterclass ‘Dans gaat ergens over’ was een groot succes. In een bijna uitverkochte zaal vertelde Kathrin Gramelsberger, choreograaf/danser, samen met haar collega Maarten Krielen, op inspirerende wijze over de impact van een dansopleiding, de verschillende dansstijlen en de veranderingen binnen het danstheater. 

Aan het eind van de pauze startten Kathrin en Maarten in de foyer een ritmische opwarming waar het publiek enthousiast aan meedeed. In de zaal zetten zij hun performance voort met de première van de dans ASHE. Een fascinerend optreden, waarin zang, dans en muziek werden gecombineerd.

De totale opbrengst van 3625 euro gaat naar Young Africa Namibia voor een computeropleiding voor kansarme jongeren. Rotary Lingewaard dankt de sponsors, Joost Flohil voor de prachtige foto's, de theaterkerk en haar vrijwilligers en de bezoekers.

Foto's

Jaarthema 2019-2020

Midwinterdiner 2019

Onze kersverse voorzitter had allang de ambitie om Rotarylid te worden, maar zijn vrouw werd steeds gevraagd. Zo maakte hij kennis met grote chique clubs, met mannen in pak en stropdas en met mooie banen bij ministeries of eigenaars van bedrijven. De eerste kennismaking met onze club was wel even schrikken: een klein clubje gewone mensen met gewone banen. En hij was de enige in pak. Toen hij echter hoorde wat wij allemaal deden, raakte hij toch wel onder de indruk. Hij realiseerde zich dat die grote chique clubs vooral borrelden en naar praatjes luisterden. “Nee dan Rotary Lingewaard. Die kletsten niet, maar daar werd van alles “gewoon gedaan”.” Wij hoeven niet echt iets anders wat hem betreft. We zijn prima bezig als club. Daar mogen we trots op zijn en daar moeten we vooral mee doorgaan.

Midwinterdiner

Open avond

Op 25 januari organiseerden we voor de 13e keer het midwinterdiner. Ongeveer 100 alleenstaanden van 65+ in de gemeente Lingewaard trotseerden de kou en kwamen naar het diner in OBC Essenpas. Ruim voor aanvangstijd kwamen de eerste gasten al binnen en toen voorzitter Erik Bartelds even naar half zeven de avond opende, waren de eerste kennismakingen al achter de rug. Enkelen wisselden alvast gegevens uit: “Zij gaat altijd alleen naar de film, ik wil wel maar ik ga niet alleen. Nu gaan we proberen om een keer samen te gaan.” 

De avond werd mede mogelijk gemaakt door opbrengsten van het jaarlijkse Lingewaards Dictee, een bijdrage van de stichting Maatschappelijke GezondheidsZorg (MGZ), Jumbo Bemmel en Buitenpoort Catering.

De Big Band Bemmel met als vocalisten Petra Hermsen en Marcel Leijser, een quiz en het lekkere eten zorgden voor een prima sfeer. Daarna ging iedereen huiswaarts met opmerkingen als “leuke avond gehad” en “heerlijk zo even eruit zijn”.
Daar doen we het voor!

Foto's

Rotary Lingewaard-Bemmel