Welkom bij Rotaryclub Lingewaard-Bemmel

Masterclass groot succes

Masterclass

4500 euro is de opbrengst van de Masterclass ´Het wonder van de harmonie´. Met dit bedrag kan de bouw van de eerste sanitaire voorziening voor de aardbevingsslachtoffers in Nuwakot, Nepal, gestart worden.

Wilbert Friederichs heeft ons meegenomen in zijn verhaal over harmonie en boventonen in de muziek. Na de pauze liet Musicalensemble Marcato harmonie zien en horen bij de uitvoering van musicalliederen.

Op deze harmonieuze middag voerde enthousiasme onder het publiek de boventoon.

Midwinterdiner 26 januari 2019

Midwinterdiner

Midwinterdiner 2019: Nieuwe contacten 65-plussers

Rotary Lingewaard nodigt alleenstaanden van 65+ in de gemeente Lingewaard uit voor een gezellig diner op zaterdag 26 januari 2019 in de aula van OBC Essenpas in Bemmel. Buitenpoort Catering staat wederom garant voor een smaakvol driegangendiner, de Rotaryleden voor een vakkundige bediening en het Popkoor 2000 voor een swingend optreden. Tijdens deze avond is er volop gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

Het diner wordt mede mogelijk gemaakt door opbrengsten van het jaarlijkse Lingewaards Dictee, een bijdrage van de stichting Maatschappelijke GezondheidsZorg (MGZ) en Buitenpoort Catering.

De avond begint om 18.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Er is ruimte voor maximaal honderd gasten. Wilt u aanschuiven? Geef u dan op voor 16 januari. Rond 20 januari worden de uitnodigingen verzonden via mail of brief, afhankelijk van de wijze van aanmelden.

Bij toewijzing van de plaatskaarten streven we naar zoveel mogelijk nieuwe gezichten. De gratis kaarten voor deze avond zijn alleen vooraf te verkrijgen per mail: midwinterdiner@rotarylingewaard.nl of per brief: Midwinterdiner Rotary Lingewaard, Oostervelden 64, 6681 WZ Bemmel onder vermelding van de volgende gegevens: aantal kaarten, namen van de deelnemers, adressen, telefoonnummers, een hobby en eventuele dieetwensen per deelnemer. Voor iedereen die nog voor het Midwinterdiner een gezellige middag wil beleven, organiseert Rotary Lingewaard een masterclass Het wonder van de harmonie. Dit is op 13 januari van 14.00 - 16.30 uur in de Theaterkerk Bemmel. Voor het bestellen van kaarten en informatie over het goede doel dat ermee wordt gesteund, zie de linkerkolom hiernaast. 

Foto's 2018

Lingewaards Dictee 24 mei 2019

Lingewaards Dictee 2019

Jaarlijks organiseert Rotary Lingewaard het Lingewaards dictee: een avond voor iedereen die van taal houdt. Het dictee is laagdrempelig en speciaal gemaakt voor niet-professionals. Het is een leuke manier om te kijken hoe het staat met je kennis van de Nederlandse taal en de spelling ervan. De bedoeling is een gemoedelijke avond in een gezellige sfeer. De opbrengst komt ten goede aan een van de goede doelen van Rotary, o.a. het midwinterdiner voor alleenstaande vijftigplussers in Lingewaard.

Het programma start om 19.00 uur in OBC De Essenpas in Bemmel. Rond 21.30 uur is de prijsuitreiking onder het genot van een hapje en een drankje. Leerlingen van het OBC kijken onder begeleiding van hun docenten Nederlands het dictee na.

Doe jij ook mee? Meld je hier. Niet meedoen, maar je wilt wel sponsoren? Dat kan hier.

Foto's 2018
Rotary Lingewaard