© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Onze club!
Meer weten?
Nieuwe Focus
Lees Meer
Rotary club Capelle aan de IJssel regelde in China tienduizenden mondkapjes voor de zorg in Capelle
Lees Meer
RLI District 1600
KLIK HIER
IHE Delft institute
Klik hier

Welkom bij Rotary Club Roelofarendsveen - Alkemade

Door weer en wind oefenen!

Nederlands oefenen door weer en wind

Weer of geen weer, de deelnemers van Taal en Tom hijsen zichzelf elke dinsdagochtend in warme jassen en sjaals om een uurtje te wandelen en tegelijkertijd de Nederlandse taal te oefenen. Om in dit Nederlandse weer in elk geval droog te blijven, kregen ze vandaag van de Rotary Roelofarendsveen-Alkemade en de Bibliotheek Rijn en Venen paraplu’s uitgereikt. De taalwandelgroep uit Leimuiden wandelt op woensdagavond en heeft lichtgevende hesjes gekregen.

In Kaag en Braassem is op dit moment – in verband met corona – geen taalcafé. Als alternatief hiervoor bieden de Bibliotheek Rijn en Venen en Tom in de buurt in Roelofarendsveen een taalwandelgroep aan. Deze vindt wekelijks op dinsdagochtend plaats van 10 tot 11 uur.

Elke wandeling leren de deelnemers nieuwe woorden van de Nederlandse vrijwilligers met wie ze samen lopen. Na afloop kletst de groep met een kop koffie of thee nog even verder in het start- en eindpunt aan de Sotaweg 123, maar helaas is dat nu tijdens de lockdown niet mogelijk. Nieuwe deelnemers en vrijwilligers zijn altijd welkom, opgeven kan via taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl.

Lidmaatschap

Lid worden?