© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Roelofarendsveen-Alkemade

Onze Club
Meer weten?
Inkomende voorzitters 2024-2025 (c) Ruben Timman
Bekijk de impressie
Mentale Gezondheid
Meer
Ambulance voor Oekraïne
Wendy Boog
Orange The World
Orange The World
WORLD WATER DAY

Welkom bij Rotary Club Roelofarendsveen - Alkemade

Actie voor slachtoffers aardbeving in Noord-Syrië

Rotary Roelofarendsveen ondersteunt noodhulplijn, helpt u mee?

 Na de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië is er door veel organisaties noodhulp opgezet. In de praktijk blijkt de hulp bestemd voor Syrië echter niet verder te komen dan het Syrische rebellengebied. De Syrische slachtoffers in de regio’s waar de regering van Assad het voor het zeggen heeft, blijven nagenoeg verstoten van hulp. Enerzijds omdat de grenzen potdicht zitten, anderzijds omdat het regime van Assad iedere vorm van hulp saboteert. De enige manier om de enorme nood van deze mensen effectief te verlichten is via het netwerk van Syrische vluchtelingen in Nederland. Reden voor Rotary Roelofarendsveen om een door hier woonachtige Syriërs opgezette noodhulplijn actief te ondersteunen.

Lees verder


Bedrijfsbezoek Tulpen.nl

April, samen met Rotaryclub Jacobswoude en als gasten burgemeester Astrid Heystee en haar echtgenoot hebben we een bezoek gebracht aan meerdere locaties van Tulpen.nl. Eigenaar Joost Wesselman leidde ons op zeer enthousiaste wijze rond. Het was een indrukwekkende ervaring! Wat een mooi bedrijf!


Esmee Visser over haar schaatsleven

April, Schaatser Esmee Visser, Olympisch kampioen 5 km in 2018, sprak over haar schaatsleven. Hoe heeft ze haar Olympische titel beleefd en hoe is het haar nadien sportief is vergaan. Het was een inspirerende avond.


Pub Quiz 2022 verplaatst naar 2023 

Laat je hersens kraken tijdens de Rotary pubquiz op een nader te bepalen zaterdag in 2023 en quiz met je team mee voor het goede doel. Deze keer is dit stichting WIJ Presenteert. In de geest van de beste pubquizzen kun je je kennis testen op uiteenlopend gebied. Natuurlijk zitten er vragen tussen met een knipoog naar het prachtige doel van deze quizavond, Stichting WIJ Presenteert, maar daarnaast komt er van alles aan bod en kun je testen hoe het met je algemene kennis gesteld is. 

Traditiegetrouw is er voor de top 3 een fijne prijs beschikbaar.

Het belooft net als beide voorgaande edities een leerzame, ludieke, hilarische en super gezellige avond te worden. Uiteraard worden jullie deze avond goed verzorgd met aandacht, aanmoedigingen én lekkere hapjes. Met jullie deelname aan de Rotary pubquiz zorgen jullie op jullie beurt voor stichting WIJ Presenteert.

De netto opbrengsten van deze gezellige avond komen geheel ten goede aan de organisatie van een speciaal cultureel evenement.

Inschrijven kan via de website

Breinbrekers en Bitterballen

World Map With Spices And Herbs by Yamada Taro

Daag jezelf en je vrienden uit en steun de Voedselbank KBEN!

Laat je hersens kraken tijdens de Rotary pubquiz op zaterdag 20 april 2024 en quiz met je team mee voor het goede doel. Deze keer is dit de Voedselbank KBEN. Onder leiding van quizmasters Jochem van Ruiten en Yvonne Hoogenboom nemen op 20 april a.s. teams van vier personen het tegen elkaar op. De deelnemers worden niet alleen getest op hun algemene kennis, maar ook op hun muziekkennis en inlevingsvermogen. Uiteraard is er tijdens en tussen de vragenrondes door voldoende tijd ingeruimd om de inwendige mens te versterken. De drie best scorende teams gaan naar huis met bijzondere en verrassende prijzen.

Inschrijven doe je hier!


Shelterboxen naar Turkije en Syrië

Rotary Nederland heeft aangesloten clubs gevraagd om in actie te komen Bijvoorbeeld om shelterboxen te bekostigen. Rotary Roelofarendsveen doneert ook deze boxen. In de shelterboxen zitten spullen als tenten, slaapzakken, gereedschap en tabletten voor waterzuivering. Deze spullen zijn hard nodig omdat in een groot gebied van Turkije en Syrië zoveel mensen dakloos zijn geworden of niet meer terug durven of kunnen naar hun woning vanwege naschokken of instortingsgevaar. Om ervoor te zorgen dat de juiste hulp op de juiste plaats wordt geboden, heeft ShelterBox als partner van Rotary International, een onderzoeksteam ter plaatse.


Opbrengst Poldertocht €23.000

Donderdag 13 oktober 2022, tijdens een heel gezellige clubavond van Rotary Roelofarendsveen, werd de prachtige film getoond die Bas Brand van de Poldertocht had gemaakt. Vervolgens kwam Dolly Parton alias "Polder Dolly" binnen die in prachtig Nederlands met een Amerikaans accent terugblikte op de Poldertocht. Uiteindelijk kwam Peter het Lam met een koffertje waarin twee blanco cheques zaten. Dolly en Peter onthulden samen een bedrag van €11.500 (!). Met de verdubbelaar van de anonieme sponsor vermeld op de tweede cheque werd er onder luid applaus aan de directeur van het Liliane Fonds Eric Akkermans een bedrag van maar liefst 23.000 euro uitgereikt.

Dank aan alle sponsors, lopers, vrijwilligers, ijsclubs, Rotary Roelofarendsveen met hulp van Rotary Jacobswoude die gezamenlijk dit mogelijk hebben gemaakt!


Reanimeren voor Oekraïne en voor jezelf!

19 April hebben Kees en Ruben Hartog samen met Rotary Roelofarendsveen een reanimatie-avond georganiseerd. De opbrengst €1.270 euro gaat geheel naar de Stichting Holland-Oekraïne. Een prachtige opbrengst en vooral ook een geweldige en leerzame avond!
Dank aan levensreddend.nl !


Rotary Roelofarendsveen helpt Oekraïne, help je mee?

Wellicht denken jullie, net zoals wij, wat kunnen we doen en hoe kunnen we helpen?

Na nauw overleg met Hanna Hoogenboom, Oekraïense van oorsprong die al 22 jaar in onze gemeente woont, willen we lokaal ondersteunen.

Daarom helpen we graag de stichting: Holland Oekraïne 

Deze stichting is op 5 maart al vertrokken met twee volle vrachtwagens met goederen naar Oekraïne. Rotary Roelofarendsveen gaat deze stichting ondersteunen met de aanlevering van noodzakelijke spullen.

De spullen die wij gaan leveren zijn:

- Lang houdbaar voedsel en water;

- Middelen voor persoonlijke verzorging (maandverband, luiers, zeep, tandpasta, tandenborstels, vaseline, deodorant);

- Batterijen, lucifers, powerbanks, oplaadkabels, kaarsen, zaklampen;

- Slaapzakken, bodywarmers, thermo ondergoed.

Het is de bedoeling dat Rotary deze spullen de komende week zelf gaat inkopen zodat 100% van het bedrag effectief besteed wordt.

Ons gezamenlijke doel is om zo snel mogelijk goed gevulde vrachtwagens richting Oekraïne te laten vertrekken. Help ons te helpen en doneer via deze link


Doneer!


Ken jij Rotary Roelofarendsveen?

De meeste mensen hebben weleens gehoord van Rotary. Ook Kaag en Braassem heeft Rotaryclubs. Maar wat het nou precies inhoudt, daar bestaan nog weleens wat misverstanden over. Hoog tijd om kennis te maken met Rotaryclub Roelofarendsveen!

Bron vermelding: Hier in de Regio

Interessante avond bij windmolen de Pionier


De fagot, een prachtig instrument!

Onze spreker op deze avond was Dirk de Vreede.
Enthousiast vertelde hij over zijn blaasinstrument de fagot en de ontwikkeling die dit instrument doorgemaakt heeft. Op een boeiende wijze praatte hij over zijn leven met muziek en welke rol deze heeft gespeeld in het maken van zijn keuzes. Met foto’s, muziekfragmenten en een liveoptreden op de fagot werd het een afwisselende presentatie!


Energie… een boeiend onderwerp!

Bert Kraaijveld (op de foto links) nam ons mee in de wereld van energie. Het was een interactieve avond over verschillende soorten energie genereren en opslaan. Zonne-energie, windenergie, kernenergie en waterstof.. allerlei soorten energie kwamen aan bod.. en net zo belangrijk.. hoe sla je deze op, zodat je er gebruik van kunt maken op een later moment. De fabriek van Bert maakt batterijen van siliciumpoeder van E-magy. Silicium is een veelbelovend materiaal als vervanger van grafiet voor anodes van Lithium-ionbatterijen. Het levert een significant hogere capaciteit op. De eerste batterijen rollen in 2023 uit de fabrieken!!


Een nieuw Rotary jaar!

Een nieuw Rotaryjaar dus een nieuwe voorzitter. Marieke Wortman heeft de voorzittersketting overgedragen aan Suzan van Klink. Dit gebeurde op ludieke wijze met behulp van een goochelaar. Suzan heel veel succes gewenst en met jou weten we zeker dat het weer een geweldig jaar gaat worden.


Immigratie- en Naturalisatiedienst

Anne vertelt in haar verhaal over de route die een asielzoeker aflegt, zowel vanaf land van herkomst als het proces binnen Nederland.


Avontuur in India

Aan de hand van een powerpoint presentatie vertellen Maaike en Patrick ons over hun ervaringen in India. Zij waren in een groter internationaal team mede verantwoordelijk voor de implementatie van een fabriek om te komen tot daadwerkelijke productie voor de markt. Daarvoor moesten de medewerkers worden getraind, de processen gedocumenteerd, apparatuur getest en afgesteld. Doelstelling daarbij was om de kwaliteit te brengen op het niveau zoals wij dat in de VS en Nederland gewend zijn.

 

Toekomst Kerk op Kaageiland

In januari 2018 heeft de kerkenraad van de Protestantse Gemeente te Kaag een driehoofdige commissie ingesteld, te weten: Aad Wols, Truus Verbaas en Jan Biemond, de zogenaamde denktank. Met als opdracht na te denken over de toekomst van de al maar kleiner wordende kerkelijke gemeente en tegelijkertijd een visie te ontwikkelen hoe om te gaan met het kerkelijke erfgoed, waaronder het monumentale kerkgebouw (Rijksmonument). Niets doen is geen optie, dan rest uiteindelijk verkoop. 


Alle heksheid op een bezem

 

Heks Mieke Bult sprak als gastspreker over hekserij. Ze gaf een interessante presentatie over de geschiedenis van de heks, de rituelen en waar deze vandaan komen, de strijd die het christelijke geloof ontketende tegen hekserij, de rol van de sprookjes schrijvers. Een belangrijk aspect in de dagelijkse werkzaamheden van de heks heeft te maken met kruiden, astrologie en heilzame adviezen. Op heks Mieke d’r website kun je meer informatie vinden.

Lidmaatschap

Lid worden?