• Jaarthema
  • Wandelen voor water
  • kiek3
  • kramp2
  • kiek
  • jeugd
  • banner
  • kiek
  • run
RC Aalten Wisch jaar thema Rotary daar zit muziek in

nieuws RC Aalten wisch

Bijdrage electrokar

Op 28 februari reikten voorzitter Harro Brinkmann en Rik Niemeijer namens Rotaryclub Aalten-Wisch tijdens een feestelijke bijeenkomst een symbolische cheque uit van 3250 euro aan de Stichting Vrienden van Dr Jenny in Dinxperlo. Dit bedrag wordt geschonken als bijdrage voor de aanschaf van nieuwe accu's voor de electrokar.

Deze elektrokar vervoert mensen die minder mobiel zijn en wordt gebruikt voor bezoekjes, winkelen of andere afspraken in een cirkel van zo’n zeven kilometer rondom Dinxperlo. Er wordt veel gebruik van gemaakt: de electrokar rijdt zeven dagen per week tussen 09.00 en 19.00 uur en wordt bestuurd door vrijwilligers. Voorzitter Harro Brinkmann verteld dat het brede maatschappelijke doel waarvan velen profiteren reden is voor de Rotaryclub om de stichting Vrienden van Dr. Jenny te ondersteunen. Dick Hengeveld en Hans Bulsink van de St. Vrienden van Dr. Jenny namen de cheque onder applaus van de aanwezigen in ontvangst. De nieuwe accu's zijn inmiddels besteld en zullen binnenkort in gebruik worden genomen. Met de aanschaf is een bedrag van ruim zesduizend euro gemoeid, voor een deel gedekt uit de gift van de Rotary en verder uit de inkomsten van de stichting Vrienden van Dr Jenny.

RC Aalten wisch

Wie zijn wij

 

De Rotary Club Aalten-Wisch is opgericht op 2 oktober 1956 en telt momenteel 57 leden (43 mannen en 14 vrouwen) uit de gemeenten Aalten, Oude IJsselstreek en omstreken.

RC Aalten-wisch houdt haar wekelijkse bijeenkomsten op woensdag middag tussen 12.00 en 14.00 uur. Bij Koenders in Bredenbroek.Partnerclubs van Rotary Club Aalten-Wisch zijn de Rotary Club Bocholt (Duitsland) en de Rotary Club  Scarborough-Cavaliers (Engeland).

Nieuws RC Aalten wisch

Bijdrage electrokar

Bij deze de uitnodiging voor de lezing van Charles Groenhuijsen op maandag 6 april a.s.

in theater "de Storm" te Winterswijk. Aanvang 20:15 uur.

Ook verder familie leden, vrienden en buren zijn van harte welkom!

De kaarten graag bestellen via onder vermelde site van het theater!

Datum 6 april 2020 |RABOBANKZAAL | 20:15 UUR | ENTREE € 25,-

Reserveer uw kaarten via  www.theaterdestorm.nl of aan de theaterkassa.  

of direct via deze site;

https://www.theaterdestorm.nl/voorstelling/charles-groenhuijsen

 

Charles Groenhuijsen,

 Al 45 jaar is hij verslaggever van het wereldnieuws. Daarnaast verzorgt hij tv- en radio-optredens, schrijft hij boeken én geeft hij lezingen: Charles Groenhuijsen. In deze lezing naar zijn gelijknamige boek ‘Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump’, geeft Charles een verrassend beeld van het Amerika van morgen en vertelt hij alles wat je zou moeten weten over de hoofdrolspelers van de verkiezingen van 2020. Je zou het niet snel zeggen als je de Nederlandse 

media volgt over het Amerika van Donald Trump, maar het is echt waar: Amerika wordt in rap tempo een progressiever land. De Republikeinen hebben de afslag naar de 21ste eeuw gemist. Groeiende kiezersgroepen zoals millennials en etnische minderheden stemmen overwegend links. Het Republikeinse monsterverbond met rechtse kerkleiders is niet meer almachtig nu de ontkerkelijking om zich heen grijpt. Ook over een duurzamere economie, de doodstraf, het homohuwelijk, ongelijkheid en legalisering van marihuana schuiven de meeste Amerikanen gestaag op in progressieve richting. Die trends waren al zichtbaar bij de Congresverkiezingen van 2018. De huidige Democratische fractie weerspiegelt de veelkleurigheid van Amerika, maar bij de Republikeinen is het bolwerk van blanke mannen onaangetast. Voor hoe lang nog? Groenhuijsen schetst een verrassend beeld van het Amerika van morgen en vertelt alles wat je moet weten over de hoofdrolspelers van de verkiezingen van 2020.

 

Deze lezing wordt georganiseerd door de Rotaryclubs Winterswijk, Aalten-Wisch en Achterhoek- -Oost. De opbrengst komt ten goede aan: Dream4Kids

https://www.dream4kids.nl/ 

flyer