• Wandelen voor water
  • kiek3
  • kramp2
  • kiek
  • jeugd
  • kiek
  • run
  • Kramprun
  • kiekfestival
RC Aalten Wisch jaar thema Rotary "Zet je tanden er in !"

nieuws RC Aalten wisch

Bijdrage electrokar

Op 28 februari reikten voorzitter Harro Brinkmann en Rik Niemeijer namens Rotaryclub Aalten-Wisch tijdens een feestelijke bijeenkomst een symbolische cheque uit van 3250 euro aan de Stichting Vrienden van Dr Jenny in Dinxperlo. Dit bedrag wordt geschonken als bijdrage voor de aanschaf van nieuwe accu's voor de electrokar.

Deze elektrokar vervoert mensen die minder mobiel zijn en wordt gebruikt voor bezoekjes, winkelen of andere afspraken in een cirkel van zo’n zeven kilometer rondom Dinxperlo. Er wordt veel gebruik van gemaakt: de electrokar rijdt zeven dagen per week tussen 09.00 en 19.00 uur en wordt bestuurd door vrijwilligers. Voorzitter Harro Brinkmann verteld dat het brede maatschappelijke doel waarvan velen profiteren reden is voor de Rotaryclub om de stichting Vrienden van Dr. Jenny te ondersteunen. Dick Hengeveld en Hans Bulsink van de St. Vrienden van Dr. Jenny namen de cheque onder applaus van de aanwezigen in ontvangst. De nieuwe accu's zijn inmiddels besteld en zullen binnenkort in gebruik worden genomen. Met de aanschaf is een bedrag van ruim zesduizend euro gemoeid, voor een deel gedekt uit de gift van de Rotary en verder uit de inkomsten van de stichting Vrienden van Dr Jenny.

RC Aalten wisch

Wie zijn wij

 De Rotary Club Aalten-Wisch is opgericht op 2 oktober 1956 en telt momenteel 57 leden (43 mannen en 14 vrouwen) uit de gemeenten Aalten, Oude IJsselstreek en omstreken.

RC Aalten-wisch houdt haar wekelijkse bijeenkomsten op woensdag middag tussen 12.00 en 14.00 uur. 

De bijeenkomsten vinden plaats bij Café-Restaurant-Zalencentrum Koenders Terborgseweg 61, 7084 AB Breedenbroek.

Telefoon 0315-65 13 04

E-mail: info@koenders-zalencentrum.nl

  
Partnerclubs van Rotary Club Aalten-Wisch zijn de Rotary Club Bocholt (Duitsland) en de Rotary Club  Scarborough-Cavaliers (Engeland).

Nieuws RC Aalten wisch

Bijdrage Ahof
  • Bij de Belevingsboerderij De Ahof in Aalten is een nieuwe kapschuur gerealiseerd door vrijwilligers en organisaties. Deze kapschuur herbergt o.a. stal- en werkruimte, een keukentje en een toiletgroep. Zie foto:

Op het terrein van de Ahof werken en ontmoeten eenzame ouderen, statushouders, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking, inwoners vanuit de participatiewet en reguliere vrijwilligers met elkaar om het terrein mooi en toegankelijk te houden. De vele activiteiten op het terrein trekken veel bezoekers. De gezamenlijke gebruikers van het terrein wilden een sociaal terras met een bijbehorende kapschuur als vervanging voor de volières, verblijfsruimte en opslag.

Voor de realisatie van de kapschuur werden gemeentelijke- en provinciale subsidies verstrekt en een bijdrage uit het Europees Fonds.

De Rotaryclub Aalten-Wisch ondersteunt het project van harte en Stefanie Krause overhandigt een bijdrage aan Eric Wichgers van Figulus Welzijn.

flyer