© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotarytheme 24-25
Klik voor info
THEME 2023-2024
KLIK HIER VOOR FILMPJE
Zomerkampen
bekijk info
Family to Family
Meer info

SPREKERSPOOL D1560

sprekerspool

De Sprekerspool van ons district D1560 is bedoeld om de Rotaryclubs te ondersteunen met een afwisselend en boeiend jaarprogramma. 
Bij de invulling van clubbijeenkomsten kunnen de programma­commissarissen gebruik maken van deze Sprekerspool voor ideeën en contacten.

Rotarians hebben aangegeven op verzoek van Rotaryclubs een presentatie aan de leden te willen verzorgen. Er kan met hen contact worden opgenomen om samen na te gaan of e.e.a. past, waarna een afspraak kan worden gemaakt.

 

Klik HIER voor de onderwerpen die nu worden aangeboden. Deze zal regelmatig worden aangevuld.

Kent u een andere interessante spreker die bereid is een interessant verhaal te houden voor andere Rotaryclubs.? Meld hem/haar aan bij uw gouverneur en of districtwebmaster.


Bekijk de lijst

Rotary Leerinstituut D1560 Voorjaarstraining: interactief aan de slag!

Het Rotary Leerinstituut (RLI) organiseert een training voor (potentiële/inkomende) Rotaryclub bestuurders en Rotarians vanaf 2 jaar lidmaatschap. De training is hybride opgebouwd: een voorbereidend kennisdeel dat digitaal wordt aangeboden en een interactiedag en een reflectieochtend waarin de cursisten elkaar live ontmoeten en in gesprek gaan. De training wordt begeleid en gegeven door gecertificeerde trainers van het RLI.

Op 27 januari 2024 vond weer een interactiedag plaats in het gastvrije congrescentrum ‘Bee in the Garden’ in Klarenbeek. Gewapend met de kennis opgedaan in de digitale leeromgeving, gingen de deelnemers aan de hand van stellingen en opdrachten aan de slag met de thema’s Vocational (ethische dilemma’s), Communicatie, Ledenbeleid en Succesvolle clubs. Er werd veelkleurig geschreven, getekend en gepresenteerd. In ‘de pitch’ legden deelnemers aan denkbeeldige Hans of Els in een 1 minuut uit wat hun Rotaryclub is en doet. Met de opdracht om een van de thema’s in de eigen club verder uit te diepen, werd dit trainingsdeel afgesloten. Dagvoorzitter Henri van ‘t Erve dankte de deelnemers voor hun enthousiaste en actieve deelname. Tijd voor de borrel!

De training wordt in maart afgerond met de reflectieochtend. Daar worden de uitgewerkte thema’s door de deelnemers gepresenteerd en ontvangen zij het officiële RLI-certificaat.

Meer weten over RLI? Ga naar: https://www.rotary-rli.nl/

februari 2024
District Communicatie Commissie 1560

rotary facebook