RotaryClub Arnhem-IJssel

Hoe is het om lid te zijn van Rotary?

Rotary is een internationale organisatie bestaande uit lokale Rotary Clubs. Het doel is het samenbrengen van beroepsleiders om humanitaire diensten te verlenen, het bevorderen van ethische standaarden en het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld. Rotary is dan ook actief in de bestrijding van polio, hulpvaardig bij watervoorziening, leesvaardigheid en vele andere goede doelen.

In Nederland streven 20.000 leden naar een beter welzijn, gezondheid en cultuur in de wereld. 
RotaryClub Arnhem-IJssel

Fraaie woorden, maar hoe gaat het er in onze club aan toe?

In onze club tref je mannen aan, van verschillende leeftijden met diverse beroepen. We komen als het even kan graag bij elkaar op de maandagavond, voor een drankje aan de bar en daarna een eenvoudige doch smakelijke en voedzame maaltijd. We bespreken wat clubzaken, en krijgen daarna vaak een boeiende lezing over onverwachte zaken. Of een mede-Rotarian vertelt over dingen die hem zakelijk of persoonlijk bezighouden. Er is voldoende ruimte om met de sprekers in discussie te gaan, en dieper door te vragen. Elke avond levert zo weer nieuwe inzichten op. En soms ook inspiratie voor je eigen werkzaamheden, of ideeen om verder op te pakken en wellicht in de toekomst te ondersteunen.

Mocht je zelf met persoonlijke vragen zitten, dan kan je na afloop van een bijeenkomst altijd wel een mede-Rotarian vragen om advies of luisterend oor, uiteraard in vertrouwen. En hoe langer lid, hoe meer hechte vriendschappen er ontstaan.

Bovendien hebben we een groot aantal projecten lopen die we leuk vinden om te doen, waarvan het maatschappelijke rendement zeer dankbaar is.


Onze projecten

Koken voor daklozenNa gedane arbeid wel even evalueren ...


Handjes-uit-de-Mouwen voor BioVakantieOord