© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Gewoon Verdiend 2023
lees meer
2024 - Symfonica in D bezoekt Hoogeveen
lees hier meer
Rotary Club Assen 80 jaar
Gewoon Verdiend 2018
Lees meer
Boomplantdag Arboretum Assen
VOORWAARDEN EN PROCEDURES DISTRICTSGRANT 2024-2025
LEES VERDER...
MAANDBRIEF GOUVERNEUR
lees verder...
ROTARYTHEMA 2024-2025
ALLE JAARTHEMA'S

WELKOM OP DE WEBSITE VAN ROTARY CLUB ASSEN

Boomplantdag Arboretum Assen

Op zaterdag 26 november kwamen ongeveer 12 leden van de Rotaryclub Assen bijeen bij de kapschuur achter de boerderij van Jan en Simone Bakker aan de Pitteloseweg in Zeijerveen voor de jaarlijkse bomenplantdag. Dit is een goede traditie aan het worden, waaraan zowel de leden van de Rotaryclub als de vrijwilligers van het Arboretum veel plezier beleven.

De middag werd om half twee gestart met koffie en thee met wat lekkers erbij verzorgd door Henk en Wil Zwaving. Het plantmateriaal was een dag eerder al uitgezet op de plantplaatsen in het Arboretum. Gewapend met kruiwagens, spaden (geen batsen), vorken, handschoenen en laarzen ging het gezelschap op pad.

Na een korte uitleg van de ontwerper van het Arboretum, Harry Berg, kon gestart worden met het planten. Het lastigste was nog het verwijderen van de zode, maar nadat dat gebeurd was kon het plantgat gegraven worden en de boom op zijn plaats gezet worden. Beetje groeistimulator erbij en het gat kon weer dicht. Daarna nog een stok plaatsen en een boomband tegen wildvraat en het klusje was weer geklaard. Zo zijn er op deze middag 56 bomen geplant. Na het harde werken werd het gezelschap getrakteerd op een drankje en een hapje. Ook weer verzorgd door Henk en Wil. Het smaakte allemaal prima en met een voldaan gevoel ging iedereen weer naar huis.

© Maarten Elderenbosch, 13-12-2022.

Leesfeest op de Driemaster

Kinderboeken, hoera!


Op woensdag 13 oktober opende de spiksplinternieuwe Kidsbieb op Kindcentrum De Driemaster in Pittelo. Voor ieder kind is er een goed boek te vinden. Leuk voor in de klas of thuis! Want via boeken komen de mooiste verhalen gewoon naar je toe. 

Leesplezier
Met de bieb op school slaan onderwijs en bibliotheek DNK de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier. Rotary Assen vulde de bieb aan met boeken, uitgezocht door de Asser kinderboekenschrijver Chris Vegter. Daarnaast gaan Rotarians regelmatig voorlezen op de Driemaster én het team vrijwilligers in de Kidsbieb versterken.   

Vrijwilligers
Enthousiaste vrijwilligers én leerlingen helpen de kinderen die boeken komen lenen op school. De meeste kinderen vinden het fantastisch om naar de bieb te gaan en hun eigen boekjes uit te zoeken. Zo maken we het onderwijs beter en moedigen we lezen aan, op school en thuis.

Rotary Club Assen ondersteunt Symfonica in D


Op zondag 14 april vond voor de achtste keer de jaarlijkse muzikale samenspeeldag ‘Symfonica in D’ plaats in theater De Tamboer in Hoogeveen. Zo’n 100 muzikale kinderen en jongeren uit Drenthe vormen tijdens Symfonica in D een groot orkest en koor. Zij repeteren een dag lang onder begeleiding van muziekdocenten, een orkestdirigent en een koordirigent om vervolgens af te sluiten met een prachtige voorstelling voor een zaal vol toeschouwers.

Rotary Assen draagt al vanaf de eerste editie haar steentje bij aan dit muzikale evenement. Ook dit jaar waren vijf Rotarians de hele dag aanwezig om instrumenten naar de juiste plekken te brengen en kinderen en docenten te voorzien van een versnapering.

Rotary: maak het verschil!