WELKOM OP DE WEBSITE VAN ROTARY CLUB ASSEN

80 is prachtig

80 jaar Rotary Assen

 

Rotaryclub Assen bestaat 80 jaar. Het jubileumjaar is op 2 februari 2019 geopend door burgemeester Marco Out. De club viert het lustrum met activiteiten voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met weinig geld toch kunnen sporten of muziek maken.

 

Op een feestelijke bijeenkomst met leden en oud-leden is het jubileum gevierd. Onder de vele gasten waren ook leden van de Rotary Club uit Lingen Duitsland, waarmee al ruim 30 jaar hechte banden worden onderhouden. 

 

Assen
Rotary Assen is een actieve service club voor mannen en vrouwen van verschillende achtergrond en beroepsgroepen. Ze zijn maatschappelijk betrokken, bieden een helpende hand en werven voor goede doelen. Van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor kinderen die anders niet met vakantie kunnen gaan. Van wereldwijde poliobestrijding tot aandacht voor jonge mantelzorgers. 

Jonge mantelzorgers dagje uit

Gewoon verdiend 2018!!

Jonge mantelzorgers beleven zorgeloze dag


Eén op de zes kinderen is mantelzorger. Zij zorgen voor bijvoorbeeld een zieke ouder of een gehandicapt broertje of zusje. Omdat dit een enorme impact heeft op het leven van deze kinderen, bezorgt Stichting Gewoon Verdiend de jonge mantelzorgers een zorgeloze dag.

In juni gingen zo’n 250 jonge mantelzorgers mee naar de Efteling of Slagharen. Jonge mantelzorgers uit groep 3 tot en met 6 naar Slagharen en jongeren vanaf groep 7 tot vierentwintig jaar naar de Efteling. Rotary Assen faciliteerde deze dag met begeleiding en catering. Samen de handen uit de mouwen steken, zodat deze jongeren even hun zorgen kunnen vergeten.

Stichting Gewoon Verdiend organiseert jaarlijks een dag voor alle jonge mantelzorgers uit Assen. Voor meer info kijk op de website van

Stichting Gewoon Verdiend:
www.gewoonverdiend.nl

flyer
http://www.gewoonverdiend.nl/evenementen/

Rotary: maak het verschil!