© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

End Plastic Soup actie langs de Eem: 4 juni 2022

Welkom bij onze website

Omarm Oekraïne
Lees meer
Social Sofa
Tulpen in het Cantonspark
Lees meer...
Prins Constantijn maakt zich hard voor startups in Baarn en Soest
Lees meer
Opknappen Terras Cultureel Centrum Amerpoort
Watercommisie blij met Global Grant
Lees meer
NL-Doet, Mezenhof Soest
Lees meer
De tractor een half jaar later...

 ‘Fietsen voor een fiets’ Rotary in actie voor Sherpa


Baarn – Zaterdag 9 april organiseerde Rotary club Baarn-Soest een fietstocht van 28 kilometer. Tientallen deelnemers fietsten mee, daarmee wind, regen en zelfs hagelbuien trotserend. Zij fietsten voor het goede doel: door mee te doen werd de aanschaf van een vierpersoonsfiets voor cliënten van Sherpa mogelijk. Peter van Koten: “Fantastisch dat Rotary Baarn-Soest dit voor onze locatie Kijkoor heeft georganiseerd.”

Peter van Koten, manager zorg & ondersteuning en Nico Bierlaagh, artistiek leider Kunstcentrum Kijkoor, konden zaterdag de vierpersoonsfiets al komen bekijken. De officiële overdracht vindt over enkele dagen plaats in het bijzijn van cliënten van Sherpa. Wat betekent deze fiets voor hen? Peter: “Enorm veel. De afgelopen twee jaar werden we door corona helaas flink beperkt in onze bewegingsvrijheid. Maar nu het weer kan zijn de cliënten en medewerkers van Kijkoor weer volop in beweging. Op de bestaande activiteiten zoals wandelen, sporten, dansen, of werken in de moestuin is deze fiets een geweldig mooie aanvulling.” Nico Bierlaagh: “Het betekent een grotere actieradius. Nu kunnen we bijvoorbeeld met een groepje naar kasteel Groeneveld fietsen, of de polder in om te wandelen en om vogels en bloemen te bekijken. Deze fiets biedt heel veel nieuwe mogelijkheden en meer beleving. Het zal echt een uitje worden om eropuit te gaan met deze mooie fiets.”
Theo van ’t Klooster, voorzitter van Rotary club Baarn-Soest: “We hebben deze actie als club bedacht in het kader van ons 65-jarig jubileum. We zijn blij dat we hiermee iets kunnen betekenen voor de cliënten van Sherpa. Ook goed om te weten dat het eigenaarschap wordt gevoeld. Dat betekent dat Sherpa deze fiets, die lang meegaat, als haar eigen fiets behandelt, onderhoudt en repareert wanneer nodig.”

Benefiet Concert 'omarm Oekraïne'

Woensdag 13 april
Benefietconcert voor Oekraïne in Theater De Speeldoos in Baarn

Een onvergetelijke avond
Een tragedie van onvoorstelbare omvang voltrekt zich in Oekraïne, een land dichterbij dan je denkt. Ook in Baarn laten we de Oekraïners niet in de kou staan. Daarom organiseren de Russische violiste Anastasia Kozlova (Festival Groeneveld), Theater De Speeldoos en Rotary Baarn-Soest op woensdag 13 april een benefietconcert. Iedereen die meewerkt doet dat belangeloos. De opbrengst gaat in zijn geheel naar hulporganisaties die zich inzetten voor Oekraïne.

Koop nu je tickets
Laat zien dat je solidair bent en koop hier je tickets <link toevoegen>. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke avond. Zorg dat je erbij bent!

Wees er snel bij
Samen gaan we voor een bijzondere avond met vele extra’s, prachtige muziek en een geweldige opbrengst. Help Oekraïne en kom ook!
Er zijn 340 kaarten beschikbaar en wij gaan voor niets minder dan een uitverkochte zaal. Koop dus snel je tickets en vraag familie, vrienden en bekenden dat ook te doen. Je bent meer dan welkom.

Waar
Het concert vindt plaats in de grote zaal van Theater De Speeldoos.

Rondje Eem levert zeker 5 kuub afval op

Zo’n 90 vrijwilligers hebben zaterdag 4 juni tijdens de internationale End Plastic Soup dag rivier de Eem onder handen genomen. Voor dit initiatief van Rotaryclub Baarn-Soest gaf Mark Röell, burgemeester van Baarn, het symbolische startschot door zelf het water op te gaan en plastic op te ruimen.

Een plastic tafelkleed, een afgedankte plastic tuinstoel, piepschuim, veel, héél veel blikjes en lege wijnflessen. Stukken afvalhout, metaal, een EHBO-deken, stroomdraad, tennisballen. Wat de deelnemers uit Amersfoort, Baarn, Soest en Woudenberg verder tegenkwamen? Grote stukken landbouwplastic, snoepverpakking, koffiebekers, tiewraps en ondefinieerbare kleine stukjes plastic worden vaak genoemd. Ze vonden over het algemeen minder mondkapjes dan vorig jaar.

Vigo, 8 jaar oud, voer mee in het bootje van Waterschap Vallei en Veluwe. Hij viste samen met de burgemeester van Baarn al snel een halve vuilniszak afval uit het water. De jongste deelnemer was onder de indruk en vindt deze actie “wel iets voor het Jeugdjournaal.”

Het initiatief van Rotaryclub Baarn-Soest voor een schone Eem leverde volgens een eerste indicatie zeker 5 kuub afval op. Voorzitter Theo van ’t Klooster: “We zijn geraakt door de inzet van zoveel vrijwilligers. Zo’n actie als die van vandaag draagt bij aan het bewustzijn. Daar is het ons ook om te doen. Afval hoort niet thuis in zo’n prachtig natuurgebied.”

De Eem is de enige rivier met een eigen bron en monding binnen Nederland. Hij wordt gevoed door diverse beken ten zuiden van Amersfoort, stroomt door de Keistad, langs Soest, Baarn, Eembrugge en Eemdijk en mondt uiteindelijk uit in het Eemmeer. Deze actie van Rotaryclub Baarn-Soest draagt bij aan de mondiale End Plastic Soup ambitie: in 2050 geen plastic soep meer in de oceanen, zeeën, in onze meren, rivieren, parken, bossen en op straat.

Rotaryclub Baarn-Soest

Open avond: 15 juni 2022 (Wij komen elke woensdag om 18:30 bijeen in "De Sociëteite in Baarn).