© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Tulpen in het Cantonspark
Lees meer...
Ook wij ontmoeten elkaar 'digitaal'
Prins Constantijn maakt zich hard voor startups in Baarn en Soest
Lees meer
Opknappen Terras Cultureel Centrum Amerpoort
Watercommisie blij met Global Grant
Lees meer
NL-Doet, Mezenhof Soest
Lees meer
De tractor een half jaar later...
Tractor voor Amerpoort
Lees hier het persbericht

Welkom op de website van Rotaryclub Baarn-Soest.

Tulpen voor Cantonspark

Eemlandvaarders bij Sherpa

Zaterdag 28 november 2020... Leden van Rotary Baarn-Soest hebben dit weekend ruim duizend End Polio Now-tulpen gepoot in het Cantonspark in Baarn. De tulpenactie levert duizend euro op voor de strijd tegen polio. Dit bedrag wordt verdrievoudigd door de Bill and Melinda Gates Foundation.

Rotary Baarn-Soest koos het Cantonspark als locatie voor de duizend End Polio Now-tulpen. Inkomend voorzitter Theo van ‘t Klooster: ‘Het Cantonspark, nu in restauratie, is een van de parels van Baarn waar de verwevenheid met de Baarnse cultuurgeschiedenis goed zichtbaar is.’ 

Voorzitter Gerda Bangma: ‘Bij deze tulpenactie zie je hoe vele vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken, ook die van het Cantonspark. Heel goed. Want polio is nog steeds een ziekte waar we alert op moeten blijven. Door vaccinatie is de ziekte te voorkomen. Vandaar onze actie, die voor ons een extra lading heeft. Want als de tulpen straks bloeien, bestaat onze club precies 65 jaar.’

Startup Mentor Rotarian

project Startup Mentor Rotarian

Vliegende start

Met het programma ‘Startup Mentor’ helpen de Rotaryclubs in Baarn en Soest startende ondernemers met kennis en kunde om hun onderneming sneller tot bloei te brengen. Het gaat met name om de eerste fase, van het helpen bouwen aan een netwerk en het scherper krijgen van het plan. 

Het initiatief zich op ‘Social Enterprise’ en ‘Tech’. Dat past bij de missie van de service clubs Rotary en Lions. Zeker in tijden van economische krimp is innovatie en ontwikkeling van een goed idee tot een product in de markt cruciaal voor mens en maatschappij....

Lees meer...

Rotary maakt je completer

Gerda Bangma- van Kooten, voorzitter Rotary Baarn-Soest 2020-2021

Rotary biedt mogelijkheden

Soestdijk: Gerda Bangma- van Kooten, voorzitter van Rotaryclub Baarn- Soest vertelt.. Je wordt lid, omdat je op verschillende manieren, de medemens wilt helpen zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary kenmerkt zich door een wereldwijde fellowship (vriendschap) met als kenmerk: dienstbaarheid boven eigen belang, ofwel: service above self.

Gerda- Bangma- van Kooten werd in 2005 als een van de eerste vrouwen lid, met als classificatie gezondheid wetenschappen. De Rotaryclub Baarn- Soest was voorheen een mannenbolwerk en het toelaten van dames gaf nog enige ‘troubles’ en gewenning.

Maar uiteindelijk is men daar zegevierend uitgekomen met een excellent gemêleerd gezelschap.

Rotary spreekt mij nog meer aan, omdat het ook “Opportunities“ biedt. Wij bieden mogelijkheden en kansen voor diegenen, waarvoor wij ons – als Rotarians- zelf inzetten als People of Action.

Kinderen krijgen bijvoorbeeld kansen door vaccinaties tegen polio, via Nederlandse taalprojecten of door een uitwisselingsprogramma. Vanuit de kracht van het netwerk kunnen we tevens een helpende hand bieden aan mensen, die getroffen zijn door de huidige corona maatregelen, dichtbij en wereldwijd.

Op het gebied van duurzaamheid worden ook in Rotary-verband flinke stappen gezet, al dan niet gedwongen door corona maatregelen, waardoor ook internationaal de fysieke bijeenkomsten niet plaats konden vinden. Digitaal zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden, zoals de “Institute” in Amsterdam. Dus duurzaam, laagdrempelig en gewoon vanuit ons kantoor of thuis.

Kortom als Rotaryclub Baarn-Soest hebben wij nog steeds een hoop vitaliteit, flexibiliteit en zichtbaarheid. In 2021 is ons lustrumjaar, we bestaan dan 65 jaar!. Hopelijk staan de bloembollen, die we op 28 november 2020 geplant hebben in het Cantonspark in Baarn voor End Polio Now dan in volle bloei. 

Rotaryclub Baarn-Soest

Wij komen elke woensdag om 18:30 bijeen in Restaurant 'Greenfields' in Baarn.