© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

HARTELIJK WELKOM BIJ DISTRICT 1570 - MIDDEN NEDERLAND


Laatste nieuws over Shelterbox: Marokko en Libië


Laatste nieuws over de Shelterbox acties voor Marokko en Libië.

Lees HIER verder!

Update bericht 15 september 2023, #6

Lees HIER.

--------------------------------------

Gouveneurs thema 2023-2024: ‘Samen bouwen aan vitale relaties ‘

Stan Uyland, Gouverneur 2023-2024:

- Van ratrace naar relatie -

De samenleving snakt naar een cultuur waarin tegenslag niet als falen wordt gezien, om hulp vragen niet als zwakte en een stap terug doen niet als afgang. Het leven is zelden één opgaande lijn. Wanneer we in onze prestatiemaatschappij iedereen en onszelf steeds de maat nemen aan de hand van succes, komt er weinig terecht van samenwerking, van polderen, van ruimte om te leren en op adem te komen. Ratrace wordt afvalrace. We hebben een nieuwe cultuur nodig van vitale relaties: betrokkenheid, openheid, met oog en oor voor risico’s – en dus ook voor falen – én voor kansen om weer op te krabbelen, terwijl we elkaar vasthouden.

- Van winst naar waarden -

Maatschappelijk en economisch succes worden afgemeten in geld. Aandeelhouderswaarde vergroten is de mantra die wereldwijd de economische verhoudingen beheerst. Deze maatstaf voor succes keert zich nu tegen ons.

De financiële crisis van 2008 en de klimaatcrisis zetten ons voor het blok. Maatschappelijk welzijn en persoonlijk geluk staan onder druk. Gelukkig dient zich een tegenbeweging aan. De voorbeelden daarvan zijn legio: de VN die duurzame ontwikkelingsdoelen vaststelt, jongeren die concrete resultaten verlangen in het tegengaan van klimaatverandering, bedrijven die ervoor kiezen maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Globalisering, technologisering en economisering vragen om een breder waardebegrip. Bij alle beslissingen in de civil society, het openbaar bestuur en de economie is het van belang de vraag te stellen: hoe wordt het menselijk leven, het samenleven( vitale relaties ontwikkelen ) en het leven met en op  onze aarde nu en later het beste gediend?

Stan Uyland is te bereiken op: dg2023-2024@rotary-d1570.nl


Hier komt (nog) het jaarboek 2023-2024
Ga naar het jaarboek 2022-23