© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

INLEIDING


District 1570 ‘Midden-Nederland’ heeft als belangrijkste functie de 78 Rotaryclubs in het district te ondersteunen en services te verlenen. Tevens vervulstrict en de districtsorganisatie een verbindende schakel tussen het district en Rotary International. Dat gebeurt onder meer door het overbrengen van informatie over Rotary in het algemeen, door het geven van adviezen, door clubs met elkaar in verbinding te brengen, door trainingen aan te bieden om kennis en vaardigheden in Rotaryverband te vergroten en door het coördineren van programma’s van Rotary International en The Rotary Foundation. 

Rotary International heeft wereldwijd uit 1,2 miljoen leden, verdeeld over 34.000 Rotaryclubs, in 200 landen. Er zijn 530 Rotarydistricten. Nederland heeft er zeven. Landelijk zijn er zo’n 500 clubs met 19.000 leden. Ons district telt ongeveer 2660 leden.

Ons district bevindt zich in het hart van Nederland.

Globaal bestrijkt het de provincie Utrecht, met delen van Zuid-Holland en  Noord-Holland, Gelderland en Flevoland.

Het district is ingedeeld in negen regio’s.

DISTRICTSORGANISATIE


De Gouverneur is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de districtsorganisatie. Elk jaar wordt een nieuwe Gouverneur benoemd. Deze wordt in het werk bijgestaan door de Assistent-Gouverneurs en regiosecretarissen, die aanspreekpunt zijn voor de clubs in hun regio.
Zij onderhouden de contacten met de clubs enerzijds en anderzijds zorgen zij voor de verbindingen met functionarissen en commissies in het district.