© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

RC Bathmen-de Schipbeek

Nostalgische Kermis. 2e Pinsterdag 2022
Vaantje
Rotary Festival 15 mei 2022
The Rob Foundation
Opening belevingstuin "t Dijkhuis Bathmen
Vistrap bij de Schipbeek
Temminkstuw in Schipbeek
Oude Schipbeek
.

Welkom op de website van Rotaryclub Bathmen de Schipbeek

Rotary helpt!
Heel Rotary bakt...voor de kinderen van Mukono

Organiseer voor je (vrienden)club een gezellige Afrikaanse kookworkshop en ondersteun het ondervoedingsprogrammavan The Rob Foundation

Rotaryclub Bathmen- de Schipbeek ondersteunt met veel overtuiging het werk van de Bathmense arts Tamar Goossens. Tamar werkt in Mukono, zo’n kleine vijftig kilometer van de Oegandese hoofdstad Kampala, via The Rob Foundation.

The Rob Foundation wil op lokaal niveau een bijdrage leveren aan de verbetering van de gezondheidszorg in Oeganda: minder kindersterfte, het voorkomen van ondervoeding, het verbeteren van de gezondheid van moeders en de bestrijding van hiv/aids, malaria en andere dodelijke ziektes.

Hiermee sluit The Rob Foundation aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030 zoals deze in 2016 door de Verenigde Naties zijn opgesteld. The Rob Foundation richt zich in het bijzonder op de kernwaarde: toegang tot gezondheidszorg voor iedereen.

Tamar en haar medewerkers willen deze doelstellingen bereiken door outreaches; bezoeken aan dorpen in verafgelegen gebieden waar mensen te arm zijn of niet mobiel genoeg om naar een kliniek te komen. Tijdens de outreaches kan voorlichting en goede medische zorg worden geboden aan dit deel van de Oegandese bevolking.

Informatie over Tamar en haar werk vind je via de site van The Rob Foundation:

https://www.therobfoundation.nl/

Wat bieden we aan?

Groepen die zich inschrijven, gaan meedoen aan een intercontinentale kookworkshop, onder leiding van Daniel Waisa. Daniel is de man van Tamar Goossens. Omdat de internetverbinding met Oeganda niet altijd even stabiel is, heeft Daniel een video gemaakt van zijn kookworkshop. Op het menu staat een bekend Oegandees gerecht: Kikomando.


Lees meer over hoe de kookworkshop werkt


lees meer over het Rotaryfestival

Wimpelactie voor Oekraïne

De komende maand wordt er door ons massaal gevlagd. We staan op deze manier bij verschillende gelegenheden stil bij hen die voor onze vrijheid hebben gestreden, en vieren deze vrijheid. Dat deze niet vanzelfsprekend is, wordt in de wereld van vandaag op pijnlijke wijze duidelijk. 

De verschrikkingen van oorlog zijn dichterbij dan ooit en dagelijks zien we hoe het leven van Oekraïners wreed wordt verstoord door oorlogshandelingen. Veel mensen, overal ter wereld, willen hulp bieden maar voelen zich soms machteloos. Wat kun je als individu maar ook als organisatie doen om te helpen?

 

Wij willen door middel van een speciaal ontworpen wimpel onze morele support aan Oekraïners, wier vrijheid is ontnomen, kenbaar maken.
De wimpel van 150cm lang en 20 cm breed (voor iedere “huis” vlag) kan bij voorintekening besteld worden voor €15,- (dit is excl. €2,50 verzendkosten).

Van iedere wimpel gaat €7,- naar eén van de vele goede steunacties voor de in ons land verblijvende Oekraïners.

Laten we de Oekraïense vluchtelingen die al een verblijfplaats hebben gevonden in onze dorpen en steden massaal een “hart onder de riem steken” door op 27 april en 5 mei deze wimpel aan onze vlaggen te bevestigen. De wimpel kunnen we eventueel daarna laten hangen.


Bestel uw wimpel(s) onder vermelding van uw naam en adres via wimpelactie@rcbathmen.nl
Uw bestelling wordt met de grootst mogelijke zorg behandeld en wordt na betaling, zo spoedig mogelijk toegezonden.

 

Wij danken u alvast van harte voor uw morele en financiële steun!

Rotaryclub Bathmen de Schipbeek>