© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

RC Bathmen-de Schipbeek

President's night 2021,verbranden van de mondkapjes
Vaantje
Temminkstuw in Schipbeek
Vistrap bij de Schipbeek
Oude Schipbeek
Rotary Doctors in Kenia
INSCHRIJVEN TOT 26 JUNI
SCHRIJF JE NU IN
INFORMATIEDAG
LINK NAAR SITE

Welkom op de website van Rotaryclub Bathmen de Schipbeek

Kraambezoek  en de geboorte van een mooie samenwerking

Recent heeft Tamar Goossens een indrukwekkende lezing voor onze Rotary Club, RC Bathmen de Schipbeek gehouden. Indrukwekkend om haar tomeloze passie voor haar werk als arts in Oeganda te ervaren,waarbij je zelfs digitaal helemaal werd meegenomen in haar belevenissen. Ook indrukwekkend door de heldere kijk die zij heeft op het leveren van een wezenlijke bijdrage in de verbetering van de lokale gezondheidszorg.

Toen wij hoorden dat Tamar met haar gezin naar Bathmen kwam om hier, bij haar moeder, te bevallen wisten wij, deze dame willen wij graag “live” ontmoeten. De hoogzwangere Tamar nam de tijd om met ons af te tasten of wij wat voor haar konden betekenen. Al snel werd duidelijk dat het op de kaart zetten van haar prachtige Foundation, The Rob Foundationbij mogelijke donateurs voor haar geen vanzelfsprekende zaak is.
Lees meer

Stop Polio Stop Corona

Rotary Prikt

STOP CORONA, STOP OOK POLIO

Een nieuw en groot fundraisingsplan* dat het doel heeft om geld in te zamelen voor vaccinatie in de derde wereld tegen polio en covid19.

Nu de vaccinatie tegen Covid19 is begonnen vragen we aan hen die hun vaccinatie hebben gekregen of nog krijgen ( iedereen dus!), een geldelijke bijdrage voor vaccinatie in de derde wereld want vaccineren helpt!

De uitbraak van het coronavirus maakt de bestrijding van polio een stuk moeilijker. Het is echter van groot belang dat polio onder de duim wordt gehouden: het gevaar dreigt dat dit virus zich weer uitbreidt. Een fysieke actie om geld in te zamelen is door de huidige besmettingsgraad onmogelijk geworden. De GGD’s in ons land geven daarvoor geen toestemming.

Daarom een “online collecte”. Bij deze roepen wij alle Rotaryclubs in Nederland op om mee te doen aan deze actie: zo is het bereik van de actie enorm! We stimuleren de vaccinatiebereidheid, we maken het coronavaccin ook bereikbaar voor mensen in economisch minder bedeelde landen en we brengen de uitroeiing van polio een stap dichterbij.

Surf naar: www.polio-coronavaccinatie.nl en doe mee met deze actie.