© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

RC Bathmen-de Schipbeek

Vaantje
The Rob Foundation
Uitwisseling met Bad Lauterberg okt 2022
Tamar en haar gezin op bezoek in NL
belevingstuin "t Dijkhuis Bathmen. Ga gerust een kijkje nemen!
Vistrap bij de Schipbeek
Temminkstuw in Schipbeek
Oude Schipbeek

Welkom op de website van Rotaryclub Bathmen de SchipbeekLaatste Rotary helpt projecten

Nieuw bij ons: Het Duo- lidmaatschap

lees hier over ons duo-lidmaatschap

Heel Rotary bakt....voor de kinderen van Mukuno

Organiseer voor je (vrienden)club een gezellige Afrikaanse kookworkshop en ondersteun het ondervoedingsprogrammavan The Rob Foundation

Rotaryclub Bathmen- de Schipbeek ondersteunt met veel overtuiging het werk van de Bathmense arts Tamar Goossens. Dat doen we onder andere door middel van onze online kookworkshop.

Wat bieden we aan?

Groepen die zich inschrijven, gaan meedoen aan een intercontinentale kookworkshop, onder leiding van Daniel Waisa. Daniel is de man van Tamar Goossens. Omdat de internetverbinding met Oeganda niet altijd even stabiel is, heeft Daniel een video gemaakt van zijn kookworkshop. Op het menu staat een bekend Oegandees gerecht: Kikomando.

Kikomando bestaat uit chapati (een soort hartige pannenkoek) en saus.

Hoe werkt het?

Wanneer een groep zich inschrijft voor de kookworkshop, ontvangt de contactpersoon na betaling via de mail het recept, de boodschappenlijst en een link naar de video. Deze link werkt alleen op de aangegeven datum.

Met de voorbereiding en het koken en bakken zijn jullie ongeveer anderhalf uur bezig; de duur van het etentje bepalen jullie uiteraard zelf. Een groep kan ervoor kiezen om de kookworkshop op éénlocatie te laten plaatsvinden maar het kan ook in kleinere groepjes op verschillende adressen, bijvoorbeeld bij clubleden thuis. Indien haar werk dit toestaat zal Tamar zelf een inleiding van de avond verzorgen: live vanuit Oeganda. Wanneer dit niet mogelijk is, kan een van onze clubleden dit doen.

De kosten

De kosten bedragen 10 euro per deelnemer, exclusief ingrediënten.

Aanmelden voor de kookworkshop

Stuur een mail naar: kookworkshop@rcbathmen.nl

Lees meer over Tamar en haar werk

Dagje Efteling voor 60 Oekraïners uit Bathmen en Gorssel


In Bathmen (en omgeving) en in Gorssel hebben vanaf maart 2022 verschillende mensen uit Oekraïne onderdak gevonden. De Lionsclub Deventer Zuid, de Rotaryclub Bathmen – De Schipbeek en de Rabobank Salland hebben de afgelopen maanden budgetten beschikbaar gesteld voor activiteiten die het verblijf van de Oekraïners (meestal moeders en kinderen) aangenamer maken.

Dinsdag 3 januari heeft een groep van zo’n 60 Oekraïners (overwegend jeugd tussen 10 en 18 jaar) een bezoek aan de Winter Efteling gebracht. In de huidige donkere tijden (zeker in Oekraïne) een lichtpuntje voor iedereen die mee geweest is. Reacties waren zonder uitzondering positief: ‘geweldige dag gehad’, ‘nog nooit zoiets gezien’ en (jeugd) ‘erg genoten van achtbanen en andere attracties’.

Goed dat we dit hebben kunnen organiseren. Zonder de financiële ondersteuning van de Lions, de Rotary en de Rabobank was deze trip niet haalbaar geweest.