© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Donatie aan Fietsmaatjes Voorne aan Zee
Donatie aan Fietsmaatjes Voorne aan Zee
Donatie aan Voedselbank Hellevoetsluis
Donatie aan De Brielse Huiskamer
Groot Dictee 2022 was weer een eclatant succes met opbrengst van €12.600,-
Feestje bewoners verzorgingshuizen Voorne-Putten
Rotary SantaRun 2019
Dagje Blijdorp met bewoners zorgboerderijen Voorne Putten
Groot Dictee 2019 een eclatant succes!
Rotary SantaRun 2018

Rotaryclub Brielle-Voorne-Putten & Europoort

Rotaryclub Brielle ondersteunt  “De Brielse Huiskamer” 

Rotaryclub Brielle-Voorne-Putten & Europoort ondersteunt stichting “De Brielse Huiskamer” 

Donderdag 27 oktober 2022 heeft de Rotary Club Brielle-Voorne-Putten & Europoort een cheque ter waarde van € 1.000,- overhandigd aan de Stichting De Brielse Huiskamer. De Brielse Huiskamer is een unieke ontmoetingsplek voor gezelligheid en samenhorigheid. Ruim 100 bewoners van Brielle en omgeving bezoeken regelmatig de Huiskamer, sinds begin dit jaar gevestigd in de Consistoriekamer van de St. Catharijne kerk in Brielle, omdat ze eenzaam zijn of simpelweg behoefte hebben aan gezelligheid.

De Brielse Huiskamer is een initiatief van Ellen de Vette die begin dit jaar, samen met het Bestuur en vele vrijwilligers, de Huiskamer dagelijks exploiteren.

“Met deze financiële bijdrage van de Rotary helpen wij dit maatschappelijke project met het dekken van de exploitatiekosten”, aldus voorzitter RC Brielle Pieter van Klaveren. “Wij organiseren ook zelf evenementen en met de opbrengst daarvan ondersteunen wij diverse regionale maatschappelijke initiatieven”. 

Ook vriend worden van De Brielse Huiskamer? Kijk op https://brielsehuiskamer.nl

Rotaryclub Brielle ondersteunt Fietsmaatjes Voorne aan Zee


Rotaryclub Brielle-Voorne-Putten & Europoort ondersteunt Fietsmaatjes Voorne aan Zee

Donderdag 23 februari 2023 heeft de Rotary Club Brielle-Voorne-Putten & Europoort een cheque ter waarde van € 1.000,= overhandigd aan Stichting Fietsmaatjes Voorne aan Zee. Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen en de gasten kunnen helpen. Samen trekken ze er op uit op een duofiets met elektrische trapondersteuning: een e-bike waarbij je naast elkaar zit dus. Het plezier staat bij iedereen voorop. Gezond buiten in beweging zijn. Daar fleurt iedereen van op: gasten én vrijwilligers.

De gasten zijn mensen met een beperking in bewegen, horen, zien, balans en cognitie (zoals dementie). De vrijwilligers zijn van alle leeftijden, ze houden van fietsen en maken graag contact. Fietsmaatjes Voorne aan Zee zoekt altijd naar een mooie match. Veel fietsmaatjes zijn daardoor echte maatjes van elkaar geworden.

“Met onze donatie heeft Fietsmaatjes Voorne aan Zee extra financiële middelen om een speciale Duofiets aan te schaffen”, aldus voorzitter Pieter van Klaveren. Namens  Fietsmaatjes Voorne aan Zee namen Judith van den Blink en Joost Magermans de cheque met genoegen in ontvangst. 

Wilt u ook Fietsmaatjes Voorne aan Zee ondersteunen? Kijk dan op www.fietsmaatjesvoorneaanzee.nl

Rotaryclub Brielle ondersteunt Voedselbank Hellevoetsluis 

Rotaryclub Brielle-Voorne-Putten & Europoort ondersteunt Voedselbank Hellevoetsluis 

Donderdag 8 december 2022 heeft de Rotary Club Brielle-Voorne-Putten & Europoort een cheque ter waarde van € 1.500,= overhandigd aan de Voedselbank Hellevoetsluis. 

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbank Hellevoetsluis, helpt de armste mensen in onze regio door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om deze mensen van voldoende eten te kunnen voorzien, werkt de voedselbank samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. 

“Met onze donatie heeft de Voedselbank Hellevoetsluis extra financiële middelen omdat er steeds minder eten door bedrijven wordt weg gegeven en er steeds meer voedsel moet worden ingekocht.”, aldus voorzitter RC Brielle Pieter van Klaveren. De voorzitter van de Voedselbank Hellevoetsluis, Karen de Groot, en de penningmeester Bep Boogaards namen de cheque met genoegen in ontvangst. 

 

Wilt u ook de Voedselbank Hellevoetsluis ondersteunen? Kijk op https://hellevoetsluis.voedselbankennederland.nl