© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Feestje bewoners verzorgingshuizen Voorne-Putten
!!! UITGESTELD !!!
Rotary SantaRun 2019 - Vrijdag 13 december
Dagje Blijdorp met bewoners zorgboerderijen Voorne Putten
Groot Dictee 2019 een eclatant succes!
Rotary Santa Run
Rotaryclubs op VP doneren € 1821,- aan Molen 1821
12e editie groot dictee eclatant succes!!!
Santa Run 2017

Klein feestje 5 mei voor bewoners verzorgingshuizen Voorne-Putten

Feestje verzorgingshuizen

FEESTJE OP 5 mei 

Unieke samenwerking van 8 Serviceclubs op Voorne-Putten om instellingen voor verstandelijk beperkte inwoners een klein feestje te bezorgen in deze coronatijd

Je zult maar door een echte dj uit je bed worden gehaald. Dat overkwam de bewoners van de Catharinahoeve in Vierpolders. Nadat ze even op gang moesten komen werd het ’s morgens vroeg al gauw een feestje samen met dj Rob die vanuit een retro Volkswagen bus de favoriete muziek van de bewoners draaide. En niet alleen voor de bewoners van de Catharinahoeve maar ook voor de bewoners van 12 huizen voor (jonge) verstandelijk beperkte mensen op Voorne-Putten was het op deze bijzondere bevrijdingsdag even feest. Zij hadden de muziek mogen uitkiezen en mochten ook verzoeknummers aanvragen. Er werd uit volle borst meegezongen met de veelal Nederlandse liedjes en er werd vol overgave gedanst, van polonaise tot sirtaki. Diverse lokale ondernemers ondersteunden deze actie. De bewoners werden bovendien getrakteerd op heerlijke soesjes van bakkerij Klok. Elk huis kreeg nog een spel geleverd door speelgoedwinkel Top1Toys en 1 huis kreeg in plaats daarvan mooie lavendelplanten gesponsord door hovenier en Rotarylid Frank Meeuws. De lunch voor de dj werd verzorgd door Slagerij Van Oldenbarneveld, het diner door Pizza Fresca. Voorne TV, LinQ Media en Groot Hellevoet waren aanwezig om een verslag te maken. Uiteraard werden de maatregelen van het RIVM gevolgd.

Voor de instellingen met verstandelijk beperkte bewoners zijn de regels in verband met het coronavirus erg streng. Vaak begrijpen zij niet waarom de dagbesteding is gestopt en waarom zij hun familie niet mogen zien. 8 Serviceclubs op Voorne-Putten (Rotary Hellevoetsluis, Rotary Brielle, Rotary Westvoorne,  Agoraclub 8 Voorne Putten eo, Lionsclub Voorne-Putten, Lionsclub De Bernisse, Ladies’ Circle 40 Voorne en Soroptimistclub Voorne-Putten en Rozenburg) trokken zich hun lot aan en sloegen de handen ineen. In een paar weken tijd werd deze actie georganiseerd. De vertegenwoordigers van de genoemde clubs vergaderden in de afgelopen weken 3 maal via Zoom. De taken werden verdeeld en binnen no-time was alles geregeld en bekostigd. 

“Het was fantastisch om te zien hoe snel en hoe gemakkelijk alle clubs dit oppakten’, zegt Onno Teders, initiatiefnemer en lid van Rotaryclub Hellevoetsluis, moe maar voldaan aan het eind van de dag. “Met de inbreng en goede ideeën van iedereen was deze dag zo geregeld. Samen zijn we sterk en kunnen we deze mensen even een vrolijke afleiding geven in deze voor hen moeilijke tijd. Vooral ook om te laten zien dat ze niet vergeten worden. Het is hartverwarmend om te zien hoe blij ze zijn en hoe ze allemaal zingen en dansen. Daar word je zelf blij van en het geeft je energie.“ Dj Rob van www.vwbusje.com  is ook verheugd dat hij een bijdrage heeft kunnen leveren aan deze leuke actie. De clubs zijn blij met deze samenwerking en hopen dat deze in de toekomst voortgezet kan worden. Ook de overige serviceclubs van het eiland kunnen zich aansluiten.

14e Groot Dictee RC Brielle

Dictee 2020

Naar aanleiding van de recente adviezen omtrent het corona-virus hebben wij als Rotaryclub Brielle helaas moeten besluiten het 14e Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg, welke gepland staat op zaterdag 21 maart, tot nader order uit te stellen. We begrijpen dat dit teleurstellend nieuws is maar gezien de huidige situatie vertrouwen wij op uw begrip. Zodra we een nieuwe datum voor ons Groot Dictee hebben vastgesteld zullen we u natuurlijk informeren. De verwachting is echter wel dat dit niet meer in 2020 zal plaatsvinden.

Dank voor alle inspanningen die een ieder tot op heden heeft gedaan en we hopen dat we in de toekomst weer op uw support kunnen rekenen.

SantaRun Brielle 2019

Rotaryclub Brielle overhandigt cheque van € 1.500,- aan Vrienden van de Sint-Catharijnekerk

Nadat de overhandiging van de cheque door de coronamaatregelen al enkele keren was uitgesteld was het dan afgelopen vrijdag zover. Voor de Catharijne kerk overhandigde Peter Nagelkerke namens Rotaryclub Brielle een cheque van € 1.500,- aan Piet de Winter, voorzitter van de Vereniging Vrienden van de Sint-Catharijnekerk. 

Tijdens de succesvol verlopen Rotary Santa Run van 13 december 2019 is dit bedrag door de lopers en sponsoren opgehaald. De vereniging was zeer verheugd met de gift welke zal worden gebruikt voor de overgang naar LED verlichting in de kerk en aan werkzaamheden aan het kerkorgel om het in zijn originele staat terug te brengen zodat de (beroemde) klank van het orgel nog beter tot zijn recht komt.