© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Donatie aan De Brielse Huiskamer
Groot Dictee 13 mei 2022
Feestje bewoners verzorgingshuizen Voorne-Putten
Rotary SantaRun 2019
Dagje Blijdorp met bewoners zorgboerderijen Voorne Putten
Groot Dictee 2019 een eclatant succes!
Rotary SantaRun 2018
Rotaryclubs op VP doneren € 1821,- aan Molen 1821
Groot Dictee 2018 een eclatant succes!!!

Rotaryclub Brielle-Voorne-Putten & Europoort

Donatie aan De Brielse Huiskamer

Rotary Club Brielle ondersteunt stichting “De Brielse Huiskamer” 

Donderdag 27 oktober jl. heeft de Rotary Club Brielle-Voorne-Putten & Europoort een cheque ter waarde van € 1.000,- overhandigd aan de Stichting De Brielse Huiskamer. De Brielse Huiskamer is een unieke ontmoetingsplek voor gezelligheid en samenhorigheid. Ruim 100 bewoners van Brielle en omgeving bezoeken regelmatig de Huiskamer, sinds begin dit jaar gevestigd in de Consistoriekamer van de St. Catharijne kerk in Brielle, omdat ze eenzaam zijn of simpelweg behoefte hebben aan gezelligheid.

De Brielse Huiskamer is een initiatief van Ellen de Vette die begin dit jaar, samen met het Bestuur en vele vrijwilligers, de Huiskamer dagelijks exploiteren.

“Met deze financiële bijdrage van de Rotary helpen wij dit maatschappelijke project met het dekken van de exploitatiekosten”, aldus voorzitter RC Brielle Pieter van Klaveren. “Wij organiseren ook zelf evenementen en met de opbrengst daarvan ondersteunen wij diverse regionale maatschappelijke initiatieven”. 

Ook vriend worden van De Brielse Huiskamer? Kijk op https://brielsehuiskamer.nl

Groot Dictee der Vrijheid een eclatant succes!


Afgelopen vrijdag 13 mei 2022 heeft Rotaryclub Brielle voor de 14e keer het Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg georganiseerd. Het dictee was dit keer omgedoopt tot het Groot Dictee der Vrijheid en vond plaats in de St. Cataharijekerk in Brielle. Het was wederom een eclatant succes. Voorgelezen door Briels historisch persoon Admiraal Lumey bogen 60 scribenten, waaronder lokale bestuurders, zich over de te schrijven tekst welke deze keer 300 woorden bedroeg. Dit vanwege de speciale editie in het kader van Brielle 450 jaar Eersteling der Vrijheid. De avond werd opgeluisterd met optredens van de 1 april vereniging en stichting Cultureel Voorne. De opbrengst was boven verwachting en bedroeg ruim € 12.600,-. 

Bij de volwassenen ging Jan Knol met 294 goed geschreven woorden naar huis met de hoofdprijs, een overtocht met P&O Ferries naar Engeland. Bij de jeugd was wederom Julian van Drunen de winnaar met 282 goed geschreven woorden. Hij ontving een cadeaubon van J&J Sport uit Brielle.

De opbrengst van deze 14e editie van het Groot Dictee gaat naar een vijftal lokale initiatieven: 

1.    Brielse Maquette 

2.    Bibliotheek Maerlant

3.    1-april vereniging

4.    Stichting Cultureel Voorne

5.    St Catharijnekerk

Wij bedanken alle schrijvers, sponsoren, betrokkenen en alle aanwezigen voor hun support, inspanning en bijdrage. Het was weer een fantastische avond! Tot volgend jaar.

SantaRun Brielle 2019

Rotaryclub Brielle overhandigt cheque van € 1.500,- aan Vrienden van de Sint-Catharijnekerk

Nadat de overhandiging van de cheque door de coronamaatregelen al enkele keren was uitgesteld was het dan afgelopen vrijdag zover. Voor de Catharijne kerk overhandigde Peter Nagelkerke namens Rotaryclub Brielle een cheque van € 1.500,- aan Piet de Winter, voorzitter van de Vereniging Vrienden van de Sint-Catharijnekerk. 

Tijdens de succesvol verlopen Rotary Santa Run van 13 december 2019 is dit bedrag door de lopers en sponsoren opgehaald. De vereniging was zeer verheugd met de gift welke zal worden gebruikt voor de overgang naar LED verlichting in de kerk en aan werkzaamheden aan het kerkorgel om het in zijn originele staat terug te brengen zodat de (beroemde) klank van het orgel nog beter tot zijn recht komt.