• Rotary SantaRun 2019 - Vrijdag 13 decemberHier inschrijven! Deelname slechts 1 Euro!!!
  • Dagje Blijdorp met bewoners zorgboerderijen Voorne Putten
  • Groot Dictee 2019 een eclatant succes!
  • Rotary Santa Run
  • Rotaryclubs op VP doneren € 1821,- aan Molen 1821
  • 12e editie groot dictee eclatant succes!!!
  • Santa Run 2017
  • Rotary Diner 2017 - Keukenbrigade
  • 11e Groot Dictee Voorne-Putten-Rozenburg eclatant succes!!!
Rotary SantaRun Brielle - Vrijdag 13 december

Dagje Blijdorp

Het Groot Dictee van Rotaryclub Brielle is inmiddels een jaarlijkse traditie. Een deel van de opbrengst van de 13e editie op 15 juni jl. was bedoeld voor een dagje uit met kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Op 7 september jl. was het zover en hebben 11 leden van de Rotaryclub met 65 deelnemers en hun 15 begeleiders een fantastische dag beleefd in Diergaarde Blijdorp. De 65 bewoners van de zorgboerderijen De Langstee, Land-Goed, Westenrijck, De Voornse Hoeve en Aurelia op Voorne Putten hebben ondanks een paar regenbuien genoten van deze prachtige dag. Tussen 09.15 uur en 10.00 werden de deelnemers met hun begeleiders met 2 grote Contiki bussen opgehaald en naar Blijdorp gebracht. Omdat het niet haalbaar is om een groep van 90 mensen bijeen te houden, kregen ze tussen 11.00 en 14.00 uur de gelegenheid om zelf met hun begeleiders en de Rotarians rond te kijken in het Oceanium en bij de apen, leeuwen, giraffen, krokodillen en alle andere dieren. Tussen 14.00 en 15.00 uur werd de Haaienzaal voor de lunch gratis ter beschikking gesteld door Blijdorp. Na de lunch mochten de deelnemers nog een kadootje uitzoeken in de giftshop alvorens ze moe en voldaan met de bus, waar nog een goodybag op hun stoel lag, weer naar de zorgboerderijen werden teruggebracht.

De reacties van de deelnemers en begeleiders waren hartverwarmend en daar doe je het voor. Naast de mooie opbrengt van het Groot Dictee hebben ook Contiki en Blijdorp bijgedragen aan een zeer geslaagde dag. 

13e Groot Dictee RC Brielle

Dictee 2019

Zaterdag 15 juni is voor het dertiende achtereenvolgende jaar door de Rotary Club Brielle het Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg georganiseerd. In 't Wapen van Marion te Oostvoorne en voorgelezen door wethouder Wilbert van Bourgonje bogen 50 scribenten zich over de te schrijven tekst. De opbrengst was boven verwachting en bedraagt € 10.500,-..

De opbrengst van deze 13e editie van het Groot Dictee gaat naar twee initiatieven: 

1. Dagje uit voor kinderen en jongvolwassenen van zorgboerderijen op Voorne
2. Stichting Help Mij Leven

Wij bedanken alle schrijvers, sponsoren, betrokkenen en alle aanwezigen voor hun support, inspanning en bijdrage. Het was weer een fantastische avond! Tot volgend jaar.

Uitslag Volwassenen
187 – Stephanie Kleij (overtocht P&O Ferries)
187 – Karlijn van Klaveren
184 – Fieneke Hoens

 Uitslag Jeugd
177 – Julian van Drunen (cadeaubon J&J Sport, Brielle)
175 – Manon Verdoorn
167 – Renske Blok

Lees meer

SantaRun Brielle 2019

Doe mee aan de Rotary SantaRun op vrijdagavond 13 december in Brielle!

Na het succes van de voorgaande jaren organiseert Rotary Brielle op vrijdagavond 13 december 2019 opnieuw een SantaRun voor jong en oud. Een gezellig evenement waarbij honderd deelnemers zich als kerstmannen verkleden en enkele rondjes door het centrum van Brielle rennen. Brielle is dan weer in kerstsfeer, het is Lichtjesavond, er is wintermarkt, de winkels zijn open en er is volop muziek, koek en sopie. De run wordt afgesloten met een loterij waarmee weer mooie prijzen zijn te winnen. Iedereen kan meedoen, dus neem zoveel mogelijk vrienden en kennissen mee!

Dit festijn doen we voor een goed doel. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan initiatieven van de Vrienden van Catharijnekerk.

Het programma start om 20:00 uur bij de kerstboom op de Markt in het centrum van Brielle. Het startschot door burgemeester Gregor Rensen is om 20:30 uur. Om 20:15 uur is er eerst nog een swingende warming up. 

Deelname kost slechts 1 euro per deelnemer. Daarmee doe je mee aan een fantastisch evenement in kerstsfeer, steun je het goede doel en krijg je een kerstmannenpak (met baard!) en startnummer, een medaille en een gezonde aardigheid bij de finish! En ben je aanwezig bij de loterij, dan is je startnummer tevens je lotnummer! 

Kijk voor meer informatie / schrijf je in op: brielle.rotarysantarun.nl

Inschrijven