© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Groot Dictee 13 mei 2022
Feestje bewoners verzorgingshuizen Voorne-Putten
Rotary SantaRun 2019
Dagje Blijdorp met bewoners zorgboerderijen Voorne Putten
Groot Dictee 2019 een eclatant succes!
Rotary SantaRun 2018
Rotaryclubs op VP doneren € 1821,- aan Molen 1821
Groot Dictee 2018 een eclatant succes!!!
Rotary SantaRun 2017

Vrijdag 13 mei - Groot Dictee der Vrijheid - Catharijnekerk Brielle

Feestje verzorgingshuizen

FEESTJE OP 5 mei 2020

Unieke samenwerking van 8 Serviceclubs op Voorne-Putten om instellingen voor verstandelijk beperkte inwoners een klein feestje te bezorgen in deze coronatijd

Je zult maar door een echte dj uit je bed worden gehaald. Dat overkwam de bewoners van de Catharinahoeve in Vierpolders. Nadat ze even op gang moesten komen werd het ’s morgens vroeg al gauw een feestje samen met dj Rob die vanuit een retro Volkswagen bus de favoriete muziek van de bewoners draaide. En niet alleen voor de bewoners van de Catharinahoeve maar ook voor de bewoners van 12 huizen voor (jonge) verstandelijk beperkte mensen op Voorne-Putten was het op deze bijzondere bevrijdingsdag even feest. Zij hadden de muziek mogen uitkiezen en mochten ook verzoeknummers aanvragen. Er werd uit volle borst meegezongen met de veelal Nederlandse liedjes en er werd vol overgave gedanst, van polonaise tot sirtaki. Diverse lokale ondernemers ondersteunden deze actie. De bewoners werden bovendien getrakteerd op heerlijke soesjes van bakkerij Klok. Elk huis kreeg nog een spel geleverd door speelgoedwinkel Top1Toys en 1 huis kreeg in plaats daarvan mooie lavendelplanten gesponsord door hovenier en Rotarylid Frank Meeuws. De lunch voor de dj werd verzorgd door Slagerij Van Oldenbarneveld, het diner door Pizza Fresca. Voorne TV, LinQ Media en Groot Hellevoet waren aanwezig om een verslag te maken. Uiteraard werden de maatregelen van het RIVM gevolgd.

Voor de instellingen met verstandelijk beperkte bewoners zijn de regels in verband met het coronavirus erg streng. Vaak begrijpen zij niet waarom de dagbesteding is gestopt en waarom zij hun familie niet mogen zien. 8 Serviceclubs op Voorne-Putten (Rotary Hellevoetsluis, Rotary Brielle, Rotary Westvoorne,  Agoraclub 8 Voorne Putten eo, Lionsclub Voorne-Putten, Lionsclub De Bernisse, Ladies’ Circle 40 Voorne en Soroptimistclub Voorne-Putten en Rozenburg) trokken zich hun lot aan en sloegen de handen ineen. In een paar weken tijd werd deze actie georganiseerd. De vertegenwoordigers van de genoemde clubs vergaderden in de afgelopen weken 3 maal via Zoom. De taken werden verdeeld en binnen no-time was alles geregeld en bekostigd. 

“Het was fantastisch om te zien hoe snel en hoe gemakkelijk alle clubs dit oppakten’, zegt Onno Teders, initiatiefnemer en lid van Rotaryclub Hellevoetsluis, moe maar voldaan aan het eind van de dag. “Met de inbreng en goede ideeën van iedereen was deze dag zo geregeld. Samen zijn we sterk en kunnen we deze mensen even een vrolijke afleiding geven in deze voor hen moeilijke tijd. Vooral ook om te laten zien dat ze niet vergeten worden. Het is hartverwarmend om te zien hoe blij ze zijn en hoe ze allemaal zingen en dansen. Daar word je zelf blij van en het geeft je energie.“ Dj Rob van www.vwbusje.com  is ook verheugd dat hij een bijdrage heeft kunnen leveren aan deze leuke actie. De clubs zijn blij met deze samenwerking en hopen dat deze in de toekomst voortgezet kan worden. Ook de overige serviceclubs van het eiland kunnen zich aansluiten.

Groot Dictee der Vrijheid een eclatant succes!


Afgelopen vrijdag 13 mei 2022 heeft Rotaryclub Brielle voor de 14e keer het Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg georganiseerd. Het dictee was dit keer omgedoopt tot het Groot Dictee der Vrijheid en vond plaats in de St. Cataharijekerk in Brielle. Het was wederom een eclatant succes. Voorgelezen door Briels historisch persoon Admiraal Lumey bogen 60 scribenten, waaronder lokale bestuurders, zich over de te schrijven tekst welke deze keer 300 woorden bedroeg. Dit vanwege de speciale editie in het kader van Brielle 450 jaar Eersteling der Vrijheid. De avond werd opgeluisterd met optredens van de 1 april vereniging en stichting Cultureel Voorne. De opbrengst was boven verwachting en bedroeg ruim € 12.600,-. 

Bij de volwassenen ging Jan Knol met 294 goed geschreven woorden naar huis met de hoofdprijs, een overtocht met P&O Ferries naar Engeland. Bij de jeugd was wederom Julian van Drunen de winnaar met 282 goed geschreven woorden. Hij ontving een cadeaubon van J&J Sport uit Brielle.

De opbrengst van deze 14e editie van het Groot Dictee gaat naar een vijftal lokale initiatieven: 

1.    Brielse Maquette 

2.    Bibliotheek Maerlant

3.    1-april vereniging

4.    Stichting Cultureel Voorne

5.    St Catharijnekerk

Wij bedanken alle schrijvers, sponsoren, betrokkenen en alle aanwezigen voor hun support, inspanning en bijdrage. Het was weer een fantastische avond! Tot volgend jaar.

SantaRun Brielle 2019

Rotaryclub Brielle overhandigt cheque van € 1.500,- aan Vrienden van de Sint-Catharijnekerk

Nadat de overhandiging van de cheque door de coronamaatregelen al enkele keren was uitgesteld was het dan afgelopen vrijdag zover. Voor de Catharijne kerk overhandigde Peter Nagelkerke namens Rotaryclub Brielle een cheque van € 1.500,- aan Piet de Winter, voorzitter van de Vereniging Vrienden van de Sint-Catharijnekerk. 

Tijdens de succesvol verlopen Rotary Santa Run van 13 december 2019 is dit bedrag door de lopers en sponsoren opgehaald. De vereniging was zeer verheugd met de gift welke zal worden gebruikt voor de overgang naar LED verlichting in de kerk en aan werkzaamheden aan het kerkorgel om het in zijn originele staat terug te brengen zodat de (beroemde) klank van het orgel nog beter tot zijn recht komt.