Flyer Dictee 2020

21 - 21 maart:

Op zaterdag 21 maart organiseert Rotary Brielle in het Wapen van Marion alweer de 14e editie van het succesvolle Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg.

De opbrengst van het Groot Dictee gaat dit jaar naar twee projecten.

1. Prinses Beatrix Fonds – Spinale Musculaire Atrofie (SMA) - Spinale musculaire atrofie (SMA) is de verzamelnaam voor een bepaalde groep neuromusculaire aandoeningen. Dat zijn aandoeningen die leiden tot het niet of onvoldoende functioneren van spieren. De meeste neuromusculaire aandoeningen zijn, evenals SMA, betrekkelijk zeldzaam. De aandoeningen die SMA worden genoemd, hebben met elkaar gemeen dat er iets mis is met de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg die uitlopers hebben naar de spieren. Voor meer informatie: https://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/spierziekten/sma/

2. Leerlingen Maerlant – Circa 30 leerlingen zullen op 22 mei voor twee weken afreizen naar Zuid-Afrika en daar verschillende lokale organisaties ondersteunen. Een groot aantal leerlingen en leraren schrijft mee en zamelen op die manier geld in voor een drietal lokale organisaties. Dit zijn: scholengemeenschap Human Dignity Centre, Iziwe Sports Centre en Missionvale Care Centre. Voor meer informatie: https://www.brielsnieuwsland.nl/nieuws/actueel/105116/30-maerlant-leerlingen-naar-zuid-afrika

Het dictee zal dit jaar worden voorgelezen door Gregor Rensen, burgemeester van Brielle. De avond wordt wederom gepresenteerd door Suzanne Mulder, bekend van RTV Rijnmond.

Uiteraard gaat het erom welke deelnemer of deelnemend team de meeste woorden goed geschreven heeft. Deelnemers laten zich sponsoren per goed geschreven woord of voor een vast bedrag. Maar uiteraard is iedere bijdrage welkom!

Tijdens het corrigeren van de dictees wordt er een loterij gehouden waarbij veel prijzen zijn te winnen. Kortom het belooft weer een topavond te worden!

De avond begint om 18.45 uur. Inschrijven kan al via: rotarybrielle@gmail.com

Meer informatie en het inschrijfformulier vindt u op de website.

 

Flyer Dictee 2019

15 - 15 juni:

Op zaterdag 15 juni 2019 zal Rotaryclub Brielle voor de 13e achtereenvolgende keer het Groot Dictee van Voorne-Putten en Rozenburg organiseren.
Dit om een zo groot mogelijk bedrag bijeen te brengen voor de volgende twee projecten:

1. Kinderen en jongvolwassenen van zorgboerderijen op Voorne - Voor 50 kinderen en jongvolwassen met een beperking gaat Rotary Brielle een bijzonder dag organiseren. Op 7 september gaat deze grote groep met begeleiders en Rotary vrijwilligers naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. We willen deze jongeren een onvergetelijke dag bezorgen en met zo’n grote groep gaat dat zeker lukken. De dag sluiten we af met een leuk aandenken voor de jongeren. Rotary wil een bijdrage leveren voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. We zijn trots dat we met dit lokale project een bijdrage kunnen leveren in onze regio. De kinderen en jongvolwassen komen van zorgboerderijen op Voorne en Putten. Rotary faciliteert en financiert deze dag en vrijwilligers en de zorgboerderij begeleiders zullen de dag in goede banen leiden. Voor de jongeren verzorgen we het vervoer, entree, lunch en een cadeautje. We doen op u een beroep om via het Groot Dictee een bijdrage te leveren. Helpt u ons mee om van 7 september een onvergetelijke dag te maken?

2. Stichting Help Mij Leven - Naast het organiseren van een dagje uit voor de kinderen en jongvolwassenen van zorgboerderijen op Voorne hebben wij nog een tweede goede doel gekozen. De Braziliaanse organisatie REMER, die is opgericht midden jaren tachtig door Robert Smits. Toen Robert in die tijd een rondreis maakte door Zuid-Amerika werd hij geraakt door het leed van de vele straatkinderen in Rio de Janeiro. Hij heeft toen besloten naar Brazilië te emigreren waar hij REMER oprichtte om de straatkinderen van Rio te helpen. Ondertussen is REMER uitgegroeid tot een organisatie die in verschillende Favela’s (sloppenwijken) opvang en educatie biedt aan kansarme kinderen. Voor meer informatie: www.helpmijleven.org

 

Santa Run 2018

14 - 14 december:

Na het succes van de voorgaande jaren organiseert Rotary Brielle tijdens Lichtjesavond op 14 december 2018 opnieuw een SantaRun voor jong en oud. Een gezellig evenement waarbij honderden deelnemers zich als kerstman verkleden en door het centrum van Brielle rennen. Brielle is dan weer in kerstsfeer, er is wintermarkt, de winkels zijn open en er is volop muziek, koek en sopie. De run wordt afgesloten met een loterij waarmee weer mooie prijzen zijn te winnen. Iedereen kan meedoen, dus neem zoveel mogelijk vrienden en kennissen mee!
De opbrengst komt ten goede aan de uitwisselingsweek in de zomer van 2019 met de kinderen van Havlickuv Brod.
Het programma start om 20:00 op de Markt bij de Hoofdwacht en het startschot door burgemeester Gregor Rensen is om 20:30. Om 20:15 is er een swingende warming up.

Deelname kost 10 euro per deelnemer.
Kijk voor meer informatie en schrijf je in op brielle.rotarysantarun.nl

Ná betaling via iDeal krijg je een afhaalbewijs, waarna je jouw pak en startnummer vanaf begin december kunt ophalen bij de afhaalpunten.
Kantoor & Creatief Brielle Voorstraat 60, Brielle
Bruna Oostvoorne Stationsweg 8a, Oostvoorne

 

Flyer Dictee 2018

Flyer Dictee 2018

Op zaterdag 17 maart 2018 zal Rotaryclub Brielle voor de 12e achtereenvolgende keer het Groot Dictee van Voorne-Putten en Rozenburg organiseren. De opbrengst komt ten goede aan Support Casper. Momenteel is de levensverwachting voor een patiënt met alvleesklierkanker uiterst beperkt. Support Casper is een initiatief van Casper van Eijck om met een groep wetenschappers een nieuwe methodiek te ontwikkelen tegen de bestrijding van alvleesklierkanker en daarmee perspectief te bieden voor toekomstige patiënten.

Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck die al meer dan 25 jaar als specialist is verbonden aan het Erasmus MC. Hij heeft, samen met zijn team hele concrete plannen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Casper van Eijck is niet alleen een gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Hij is ook enorm betrokken bij zijn patiënten.

Wij vinden dat onderzoekers en specialisten die hun nek durven uit te steken om tot nieuwe oplossingen te komen, onze en uw steun verdienen. Zoals Prof. dr. Casper van Eijck en zijn team. Voor meer informatie: www.supportcasper.nl.

Een ieder van ons kent mensen in hun omgeving die aan deze vreselijke ziekte zijn overleden. Ook binnen onze Rotaryclub werden wij afgelopen jaar geconfronteerd met het feit dat de vrouw van een van onze leden werd getroffen door alvleesklierkanker. Afgelopen september is zij helaas aan deze ziekte overleden. Dat heeft ons diep geraakt.

Wij konden ons dan ook voor deze 12e editie van Het Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg geen beter doel voorstellen om voor te schrijven.

 

Santa Run 2017

Santa Run 2017

Santa Run Brielle weer groot succes !!!
Na de twee voorgaande edities was het ook dit jaar weer een gezellige drukte bij de Rotary Santa Run in Brielle. Ruim 80 kerstmannen en -vrouwen liepen 1 tot 5 rondjes door het in kerstsfeer gestoken Brielle.

Dit festijn doen we voor een goed doel. Van de opbrengst organiseert de Rotary Brielle begin 2018 weer een gezellige middag met entertainment en diner voor de oudere inwoners van Voorne die zelf niet meer zo goed ter been zijn.

Burgemeester Gregor Rensen luide de kerstbel om 12:30 uur waarna de lopers van start gingen. Nadat alle lopers gefinished waren war er nog een verloting op startnummer met leuke prijzen zoals een kadobon van J&J Sport, een dinerbon van Zoet of Zout, een kadeverpakking likeur van 43 en twee koeltassen van Tuinderij Vers.

Het was een weer een gezellige Santa Run en we zien uit naar volgend jaar.

Rotary Brielle wenst u fijne feestdagen een een gezond en voorspoedig 2018.

 

Rotary Diner Ouderen (6 mei 2017)

Zaterdag 6 mei 2017 lieten een kleine 120 alleenstaande ouderen zich het gratis diner, dat onze Rotaryclub in zorgcentrum Stuifakkers verzorgde en serveerde, goed smaken.Het was voor het tweede jaar dat de Rotary Brielle dit ouderen diner organiseerde.

De kosten van het diner, waar rondomheen een gevarieerd entertainmentprogramma was georganiseerd, waren op 18 december van het vorige jaar bijeengebracht tijdens de SantaRun.

Accordeonist Bram vd Waal en zangeres/entertainer Henrike Brouwer vulden het programma rondom het diner in. De ouderen, afkomstig uit Brielle, Oostvoorne, Rockanje, Tinte, Hellevoetsluis en Spijkenisse, genoten met volle teugen van zowel het entertainment als van het diner.

Gelet op de vele positieve reacties van de aanwezigen is dit zeker voor herhaling vatbaar.

 

Flyer Dictee 2017

Op zaterdag 18 maart 2017 jl. heeft Rotaryclub Brielle voor de 11e achtereenvolgende keer het Groot Dictee van Voorne-Putten en Rozenburg georganiseerd. De opbrengst was boven verwachting en bedraagt € 15.000,-. Wij bedanken alle schrijvers, sponsoren en alle aanwezigen voor hun support, inspanning en bijdrage. Het was weer een fantastische avond!

De opbrengst van deze 11e editie van het Groot Dictee gaat naar twee goede doelen. Voor het project Vrouwen voor Vrouwen, zetten Nederlandse artsen gezondheidsprojecten op voor vrouwen in Nepal. Voor het project Bridge the Gap in Laos opereren Nederlandse chirurgen vooral kinderen aan een Hazenlip en andere ernstige gezichtsaandoeningen.

Uitslag Volwassenen
186 - Tineke van der Laarse
185 - Melanie de Visser
184 - Martin de Bree

Uitslag Jeugd
167 - Rutger Verschoor
164 - Thomas Brökling
162 - Coen Speelpenning

 

Rotary Santa Run 2016

SantaRun Brielle weer een fantastisch succes!!!
Zondag 18 december vond opnieuw de SantaRun Brielle plaats. Meer dan 100 lopers waren aanwezig om 1 tot 5 km door het gezellige, in kerstsfeer getogen, Brielle te lopen. De Rotary SantaRun is een gezellig evenement waarbij de deelnemers zich als kerstman verkleden door het centrum van Brielle rennen. Dit jaar deden zelfs de burgemeester en wethouders van Brielle mee. Na de warming-up was het dringen bij de start maar daarna volgde een lange sliert van kerstmannen en -vrouwen door de Brielse binnenstad, aangemoedigd door honderden toeschouwers. Na afloop was er voor de deelnemers een gezonde versnapering en een medaille.

De loterij na afloop, welke op basis van startnummers geschiedde, zorgde voor mooie prijzen voor de winnende deelnemers. Deze prijzen waren ter beschikking gesteld door Tuinderij Vers (Brielle), GebuVolco (Hellevoetsluis), J&J Sport (Brielle) en Zout of Zout (Stellendam). Alle winnaars veel plezier met jullie prijzen.

De opbrengst bedraagt € 4.000,-. Met deze opbrengst organiseert de Rotary Brielle in het voorjaar van 2017 weer een gezellige middag met entertainment en diner voor de oudere inwoners van Voorne die zelf niet meer zo goed ter been zijn.

 

Rotary Diner Ouderen (9 april 2016)

Zaterdag 9 april 2016 lieten een kleine 150 alleenstaande ouderen zich het gratis diner, dat onze Rotaryclub in zorgcentrum Stuifakkers verzorgde en serveerde, goed smaken.

De kosten van het diner, waar rondomheen een gevarieerd entertainmentprogramma was georganiseerd, waren op 20 december van het vorige jaar bijeengebracht tijdens de SantaRun.

Societyzanger Ger Vos, presentatrice Suzanne Mulder, Dorus, accordeonist Bram vd Waal, Jack Cross en Barbershopkoor SoundWaves vulden geheel belangeloos het programma rondom het diner in. De ouderen, afkomstig uit Brielle, Oostvoorne, Rockanje, Tinte, Hellevoetsluis en Spijkenisse, genoten met volle teugen van zowel het entertainment als van het diner.

 

Flyer Dictee 2016

Flyer Dictee 2016

Op zaterdag 12 maart 2016 jl. heeft Rotaryclub Brielle voor de 10e achtereenvolgende keer het Groot Dictee van Voorne-Putten en Rozenburg georganiseerd. De opbrengst was boven verwachting en bedraagt € 21.000,-. Wij bedanken alle schrijvers, sponsoren en alle aanwezigen voor hun support, inspanning en bijdrage. Het was weer een fantastische avond!
Met de opbrengst kan men 2 docentenhuizen realiseren in Kalwala's Village (Zambia) zodat de docenten niet hoeven te reizen en op deze manier ook een bijdrage kunnen leveren aan de naschoolse activiteiten en dit draag dan weer bij aan de social cohesie in de regio.

Uitslag Volwassenen
198 - Laura Voogt
197 - Nikkie Dassen
196 - Fleur Dassen / Jolanda de Groot / Lizi van Vollenhoven

Uitslag Jeugd
180 - Bart van Loon
165 - Freek Nagelkerke

Uitslag Teams
195 - Team Da's Mooi
191 - Team Bestuurders
188 - Team BARO

 

Rotary Santa Run 2015

Op zondagmiddag 20 december hebben de Rotaryclubs in Brielle en Hellevoetsluis de jaarlijkse Santa Run in het centrum van Brielle en Hellevoetsluis georganiseerd. Het was op beide locaties een fantastisch succes. RC Brielle heeft ruim € 4000,- bijeen gelopen voor de eenzame ouderen op Voorne-Putten. Dank aan alle lopers en sponsoren. Voor de foto's en overige informatie kijkt u op www.voorne.rotarysantarun.nl

 

Flyer Dictee 2015

Flyer Dictee 2015

ZATERDAG 14 MAART 2015
IN ZAAL ‘HET GROENE STRAND’ VAN HOTEL HET WAPEN VAN MARION IN OOSTVOORNE INLOOP VANAF 18.45 UUR, AANVANG PROGRAMMA 19.15 UUR

 

Flyer Dictee 2007

Zaterdag 24 maart heeft het 1ste Grote Dictee van Brielle-Voorne Putten – Rozenburg plaatsgevonden. Voor hen die het mogelijk nog niet weten, het is een eclatant succes geworden. De opbrengst was zaterdag avond ruim 36.000 Euro en gisteren stond in het AD een bedrag genoemd van ruim 38.000 Euro. Daarbij komt nog de NCDO bijdrage waardoor ver de verwachting is overschreden. Reden om het project te splitsen in de oorspronkelijke doelstelling uitbreiding school gebouw en in een keuken faciliteit.