© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Sinterklaas Actie
Mozaiek Bank (Ter gelegenheid 50 jarig Jubileum)
Fundraising Dinner Ukrainian Night
Fundraising Dinner Ukrainian Night
Aan tafel met...
Duckrace (Fundraising Oekraine)
Senioren middag ROOS
Wandelen voor water
Actie Irak
Beroepenmarkt

Sint verrast Van Ravenswaay

Op dinsdag 21 november stapte Sinterklaas onverwachts boekhandel Van Ravenswaay binnen om Lisa en David in het zonnetje te zetten. “Het is geweldig dat deze lieve mensen gedurende de drukste tijd van het jaar, belangeloos, het kookboek Aan Tafel met.. verkopen” zo sprak de Sint terwijl hij een grote bos bloemen aan Lisa overhandigde. Dit kookboek is een initiatief van Rotary Club Bunnik om fondsen te werven voor Vluchtelingen-werk Samenspraak Bunnik. Het bevat verhalen en familie recepten van vluchtelingen uit Oekraïene, Syrïe, Iran, Nigeria, Afghanistan, Palestina, Somalïe, Eritrea en Jemen die nu in Bunnik wonen. Daarnaast staan er ook de lievelings recepten in van een aantal lokale beroemdheden waaronder Vincent Bijlo, Charmene Sloof, Martijn Fischer, Mariska Reijmerink, Edward Mac Gillavry en Burgemeester Ruud van Bennekom. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar Vluchtelingenwerk Samenspraak Bunnik. De Sint was erg te spreken over de kwaliteit van het kookboek. “Het is echt een prachtig boekje met heerlijke recepten” zo sprak de Sint. “Velen kunnen één dezer dagen een exemplaar in hun schoen verwachten”. En om de daad bij het woord te voegen, nam hij meteen 50 exemplaren af. Mocht men nog op zoek zijn naar een bijzonder cadeau, het kookboek is voor €20,- verkrijgbaar bij Boekhandel Van Ravenswaay in Bunnik, zolang de voorraad strekt. Terwijl de chauffeur van de Sint nog wat lekkers uitdeelden, poseerde de goedheiligman met klanten en personeel. Daarna was het helaas weer tijd om afscheid te nemen. “Nou dag hoor…”

Kookboek “Aan tafel met……”


In samenwerking met Vluchtelingenwerk Samenspraak Bunnik (VWSB) is Rotary Bunnik het project gestart “Aan tafel met…”. Samen met status houders in Gemeente Bunnik hebben zij een kookboek gemaakt met familie recepten uit het land van herkomst. Naast recepten uit Oekraïne, Somalië, Jemen, Syrië, Iran, Afghanistan, Turkije, Iritrea, Nigeria en Indonesië bevat het kookboek ook de favoriete recepten van een aantal lokalen beroemdheden, waaronder Vincent Bijlo, Charmene Sloof, Edward Mac Gillavry, Mariska Reijmerink, Martijn Fischer en Burgemeester Ruud van Bennekom. De gerechten zijn ‘getest’ tijdens de zogeheten “kookavonden” waarbij de Rotary leden het gerecht hebben bereid en de donor van het recept thuis werd uitgenodigd om te komen proeven, samen met zijn/haar familie, taal -en maatschappelijk coach.

Het kookboek is verkrijgbaar bij van Ravenswaay in Bunnik voor €20,- per stuk, zolang de voorraad strekt. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar VWSB. 

Voorwoord van de voorzitter

Rotary Club Bunnik

Welkom op de website van Rotary Club Bunnik. Wij zijn een enthousiast gezelschap van mannen en vrouwen met verschillende beroepen, achtergronden, leeftijden en interesses. Wat ons bindt, is de zorg voor de samenleving. In dat kader, werken we nauw samen met verschillende lokale en internationale organisaties en leveren, naast financiële middelen, ook kennis en hand & span diensten. Internationaal is Rotary waarschijnlijk het meest bekend van acties zoals “End Polio Now” en “Shelterbox” maar men herinnert zich vast ook nog wel “Actie Irak” waarbij er vanuit Bunnik acht transporten met hulpgoederen zijn vertrokken naar vluchtelingenkampen in Irak.

“Zijn Service clubs nog wel van deze tijd”, hoor ik soms roepen. Helaas moeten we constateren dat we harder nodig zijn dan ooit. Ook in Nederland. Door oorlog en klimaatsverandering zijn er veel mensen op de vlucht voor honger en geweld. Het aantal mensen onder de armoede grens stijgt en veel hulporganisaties kampen met gebrek aan vrijwilligers en geld. Naast financiële nood is ook de geestelijke nood. Doordat iedereen in zijn/haar bubbel zit verhardt de maatschappij en een hoog percentage van onze jongeren kampt met stress, vermoeidheid, onzekerheid en verslaving. De overheid kan helaas niet alles opvangen. Dus aan de slag…..

Aswin Menke

Voorzitter Rotary Bunnik. Augustus 2023

Belangstelling voor Rotary Club Bunnik?

Kijk voor meer informatie bij "Activiteiten" en "Nieuws"

of neem contact op via rcbunnik@gmail.com