© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

RC Den Helder

Rotary Den Helder schenkt €2000 aan Kinderafdeling NW Ziekenhuis
Foodtruck RC Den Helder
Haven
Opbrengst kalenderactie
Bollen verkopen voor het goede doel


De Rotary Club Den Helder bestaat uit ongeveer veertig leden en maakt deel uit van een netwerk van Rotary Clubs  die zich wereldwijd inzetten voor  een leefbare samenleving. Rotary is een van de grootste goede doelen organisaties ter wereld. Internationaal levert  Rotary  al tientallen jaren een bijdrage aan de strijd tegen polio met de actie “Ends Polio Now”.  Bij natuurrampen zijn de Rotary Shelterboxen vaak levensreddend. De leden van de Rotary Club Den Helder komen uit allerlei beroepsgroepen en komen wekelijks samen. Saamhorigheid en vriendschap ( fellowship) zijn belangrijke aspecten binnen iedere Rotary Club.

Wij zijn een Helderse club en ondersteunen jaarlijks dan ook verschillende maatschappelijke doelen in onze stad. Het afgelopen jaar was het mogelijk om diverse instanties financieel te steunen: de Kinderafdeling van de Helderse locatie van de Noordwest Ziekenhuis Groep heeft een bedrag ontvangen om het ziekenhuisverblijf voor kinderen te verlichten. Een aantal jaren al ondersteunen  wij het Jeugdsportfonds in Den Helder. Wij voeren projecten uit samen met de Stichting Present. In samenwerking met Beroepsonderwijs aan Zee organiseren wij dit jaar voor de tweede keer een sollicitatieproject om de leerlingen ervaring te laten opdoen in zichzelf te presenteren. Wij noemen dit een hands-on project, waardoor onze leden en mensen uit ons netwerk het project ondersteunen door tijd beschikbaar te stellen.

De financiële middelen voor onze projecten zamelen wij in door fundraising: activiteiten waarbij wij geld inzamelen om onze goede doelen te financieren. Al voor de … keer organiseren wij in de week voor Kerstmis de Helderse editie van de Santa Run en al jaren geven wij in het najaar een Helderse kalender uit. Daarnaast staan wij op evenementen zoals kerstmarkten, het historisch weekend en zomerdromen om door verkoop van kalenders, houten kerstbomen en gerechten uit onze eigen foodtruck geld bij elkaar te krijgen voor onze goede doelen.

Heb je interesse in Rotary en zou je ook wel lid willen worden van onze Rotary Club, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op !