© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Club Deventer Noord, meer dan de som der leden

Nieuws

Appelsap maakt het verschil op Pakjesavond!

De afgelopen dagen beleefden 321 kinderen in Deventer alsnog een verrassende pakjesavond. Dit is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van Rotary Club Deventer Noord met Nationaal Fonds Kinderhulp.

Onder het motto “Wij steken de handen uit de mouwen” zijn de leden van de Rotary in september 2022 de boomgaard in getrokken om appels te plukken. De oogst leverde ruim 700 pakken overheerlijke appelsap op die verkocht zijn voor Actie Pepernoot. Deze opbrengst was een mooie aanvulling op de andere donaties die Kinderhulp voor deze actie in ontvangst mocht nemen.


Rotary CLub Deventer Noord

Rotary Club Deventer Noord is opgericht in 1970. De club komt 3 keer per maand bijeen op de maandagavond; doorgaans van 18.00 tot 20.00 uur, maar eens per maand van 18.00 tot 22.00 uur. Die "lange" avonden gebruiken we voor verdere verdieping in thema's die aan de orde zijn.
De bijeenkomsten vinden plaats in restaurant/zalencentrum "De Lindeboom" in Schalkhaar en in de school voor speciaal onderwijs "De Linde".


Wil je lid worden van deze club of anderszins de club een keer bezoeken. Je bent  van harte Welkom!

Stuur dan een berichtje naar: secretaris.rcdn@gmail.com

Onze activiteiten

De Rotary Club Deventer Noord  (RCDN) heeft naast grotere projecten en fundraising ook een aantal activiteiten die 'hands on' door het jaar heen plaatsvinden. 

 

Voorbeelden hiervan zijn: 

Het Rode Kruis Rijden; een paar keer per jaar zetten de Rotarians zich in voor activiteiten van het Rode Kruis waar zij met name het vervoer van en naar activiteiten organiseren. Een keer per jaar wordt er ook een mooie dag uit georganiseerd, waarbij een volledig verzorgde rondrit door de (wijde) omgeving van Salland of Gelderland wordt aangeboden aan mensen die door het Rode Kruis in Deventer zijn geselecteerd : de Tocht de Tochten, al tientallen jaren een begrip! 


De Joodse Begraafplaats is een langlopend project dat elk jaar op de kalender staat. Het schoonmaken, onderhouden e.d. wordt ook door een aantal Rotarians elk jaar weer opgepakt. 

 

Ook in JobRotary is RCDN actief. Zie www.jobrotary.nl   Een aantal leden van RCDN met ervaring in HRM zetten zich hier voor in! Inmiddels al met mooie resultaten!

 

In de clubjaren 2017/2018 is de RCDN vooral hands on aan de slag met vluchtelingen/ statushouders in de gemeente Deventer. Dat doen we in nauwe samenwerking met Vluchtelingenwerk Deventer. In verschillende samenstellingen en momenten begeleiden onze Rotarians de Syrische vluchtelingen/statushouders. Je moet dan denken aan sociale contacten: wandelen, oefenen met de Nederlandse taal, helpen bij vragen op he gebied van werk, zoeken van werkplekken, 'gezellige' dingen doen. Maar ook serieuzere onderwerpen staan hierbij op de agenda. 

Bezoek ook onze Facebook pagina!