© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Terugblik op het Van Huis Naar Thuis Gala 2020
LEES MEER
Zomer Rotary 23 juli aanstaande
LEES MEER

Rotary Club De Zaan-Zaandijk - clubjaar 2020-2021

Hart onder de riem acties

Hart onder de riem acties in december

De leden van Rotary Club De Zaan-Zaandijk zijn trots in de maand december twee goede doelen-acties te hebben kunnen ondersteunen of realiseren - ondanks Covid. Onze club is van mening dat juist nu het belang van het steunen van diegenen die het moeilijk(er) hebben groot is. Puur toeval is dat we voor beide doelen ouderen in Wormerveer hebben mogen blij maken.

100 pakketten voor de Acht Staten in Wormerveer

Omdat wij traditioneel een bingoavond organiseren voor de bewoners van de Acht Staten in Wormerveer en dit door Covid helaas moest overgaan, hebben we gemeend iets anders te moeten doen. De Community commissie heeft de organisatie op zich genomen en zo een geweldig Kerstpakket samengesteld met allerhande lekkernijen en aardigheidjes. Deze pakketten zijn vorige week vrijdag naar de Acht Staten gebracht. Het personeel heeft de pakketten uitgedeeld.

Goodiebag voor bewoners in en rond de Amandelbloesem

Afgelopen weekend heeft vereniging De Bloesem 300 Goodiebags bezorgd bij senioren (75+) rond de Amandelbloesem in Wormerveer Noord. Onze club heeft hiervoor een financiële bijdrage geleverd. Op de website van de vereniging kunt u een film-impressie zien van de Goodiebag actie

Uitgelicht

Ruim 100.000 kinderen in Nederland groeien niet veilig en liefdevol op. 

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren.

Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en ook niets aan kunnen veranderen, maar waar ze wel de dupe van zijn. Zoals verslavingen, grote schulden en psychische problemen.
De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, verdrietig en boos. Zo hoort een kinderleven toch niet te zijn?

Daarom Stichting Het Vergeten Kind. Zij willen dat deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen.

Lees verder