© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Verkerkloop 2024
Verkerkloop 2024
Mattheus Passion 30 maart 2024
Mattheus Passion 30 maart 2024
Mattheus Passion 30 maart 2024
DISCON 1610
Lees verder
Rotary Magazine
Lees het magazine
Jaarthema 2023 - 2024
Lees verder

een warm hart voor Stichting Jarige Job

 

Op dinsdag 16 april 2024 bracht ‘Rotaryclub de Zwijndrechtse Waard’ een bezoek aan Stichting Jarige Job. Deze stichting is gevestigd in werelds erfgoed en Rotterdams icoon, de ‘Van Nelle Fabriek’. In Nederland zijn er kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van ongeveer € 35,-. Hierin zit alles voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met behulp van Jarige Job.

Ons teamuitje ving aan met een gezamenlijke maaltijd in een, mede dankzij de diverse sponsoren, gezellig ingerichte ruimte. Hierna werd een heldere uitleg gegeven over het ontstaan van deze sympathieke organisatie die naast een beperkt aantal mensen die in dienst zijn, draait op de inzet van 139 vrijwilligers. Na deze uitleg was het tijd om aan de slag te gaan. Op een grote band lagen diverse producten uitgestald, denk hierbij aan limonadesiroop, benodigdheden om een taart te bakken, slingers, iets lekkers om je verjaardag thuis te vieren maar ook om te trakteren op school. Lekkers voor zowel de klasgenoten als de leraren. Als laatste twee mooie cadeaus, aangepast op de leeftijd van het betreffende kind. Onze groep, 21 personen waaronder ook leden uit Rotaract en Interact, stonden achter deze band en deden de betreffende artikelen in een daarvoor bestemde doos waarna deze werd doorgeschoven naar de volgende. Achter aan de rij werden de dozen dicht geplakt, voorzien van een PostNL sticker en op een container gestapeld om de volgende dag op 326 adressen, verspreid over Nederland, bezorgd te worden. De pakketten zijn aan de buitenkant volledig anoniem om te voorkomen dat buitenstaanders zouden kunnen zien dat het betreffende gezin geen middelen heeft om de verjaardag van hun kinderen te kunnen vieren. Aanmelding geschiedt via de plaatselijke voedselbanken, de sociale dienst en kan ook door de ouders zelf gedaan worden. Dat laatste gebeurt uit schaamtegevoel aanmerkelijk minder. Wij hebben met elkaar een bijzonder leuke avond gehad, hard gewerkt en meegezongen op de door ons zelf aangeleverde muziek. Een echte aanrader, zeker ook gezien vanuit het oogpunt van fellowship! 

Voor meer info: Wat wij doen - Stichting Jarige Job


groot succes: Matthäus Passion in Dordrecht op 30 maart 2024

Uitvoering door het Bach Ensemble Amsterdam.

Ook dit jaar was het weer een groot succes met als goede doelen: Stichting Maximaal Leven en de Ambachtse Muziekschool. 

Rotary Rally 16 september 2023

Ten behoeve van Stichting Quiet Drechtsteden organiseerde Rotaryclub de Zwijndrechtse Waard de Rotary Rally 2023. Wederom een groot succes.

Klik hier voor de foto's


Rotary de Zwijndrechtse Waard actief tijdens NLdoet!

Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar NLdoet  en laat hiermee zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Er worden voor NLdoet projecten aangeleverd door verschillende organisaties en verenigingen waar extra handen goed van pas komen. Dit jaar was dit op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart en uiteraard heeft Rotary Zwijndrechtse Waard ook een steentje bijgedragen. Het ondersteunen van maatschappelijke goede doelen en initiatieven in de regio is een belangrijk speerpunt van Rotary en het was dan ook geen probleem om meerdere leden van onze club te vinden die bij een van de projecten wilden gaan helpen.

Zo zijn er meerdere leden die hebben geholpen bij de Ambachtse Muziekschool om de lokalen op te frissen en de muziekinstrumenten te onderhouden. Daarnaast is er geholpen bij een high tea voor bewoners vanuit de bewonerscommissie bij Walburg en zijn er bij een derde project vleermuizenkasten opgehangen in het Waalbos tussen Heerjansdam en Rijsoord. Stuk voor stuk waardevolle activiteiten waarbij het nuttige werd verbonden met goede en gezellige gesprekken.

We kijken met elkaar terug op een mooie en actieve dag waarbij er veel waardering werd uitgesproken vanuit de projecten die we hebben geholpen.

Volgend jaar kunnen we er met elkaar weer toe doen op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart 2025!

Klik hier voor meer informatie

Verkerkloop 15 mei 2024 

De 45e editie van de Verkerkloop was weer een grandioos succes, waarbij sportiviteit en gemeenschapszin hand in hand gingen.

Met bijna 3000 enthousiaste deelnemers, waaronder meer dan 100 bedrijventeams en bijna 1100 scholieren, heeft de Verkerkloop zich sinds 1973 gevestigd als hét toonaangevende hardloopevenement van Zwijndrecht en ver daarbuiten.

Deelnemers reisden niet alleen uit Zwijndrecht, maar ook uit naburige plaatsen zoals Puttershoek, Ridderkerk, Vlaardingen en zelfs Eindhoven, om deel te nemen aan dit sportieve festijn. Een bewijs van de aantrekkingskracht en reputatie van de Verkerkloop als een van de meest prominente hardloopevenementen in de regio.

Een opvallend kenmerk van de Verkerkloop is de sterke focus op de jeugd. Als een van de grootste jeugdlopen in Nederland, georganiseerd door de Verkerk Groep, draagt dit evenement bij aan de missie om Zwijndrecht en omgeving gezonder te maken en te houden. Dit jaar was er opnieuw een massale inschrijving van scholen uit de omgeving, met bijna 1100 kinderen die deelnamen in verschillende leeftijdscategorieën en afstanden op de Molenvliet. Het bieden van een gezonde en actieve levensstijl aan de jeugd staat centraal in de missie van de Verkerkloop.

Alle deelnemende kinderen werden beloond met een mooie medaille, een verfrissend flesje water na afloop, en hun eigen video en foto als aandenken aan hun prestatie. Het is hartverwarmend om te zien hoe dit evenement de jeugd inspireert en aanmoedigt om actief bezig te zijn.

Naast het sportieve aspect staat de Verkerkloop ook bekend om zijn sterke sociale betrokkenheid en gemeenschapszin. Met ruim 100 bedrijventeams en een nieuw goed doel, het Fort, tonen zowel bedrijven als organisatoren hun steun aan lokale initiatieven en goede doelen. Dit jaar hebben de Verkerk Groep en de Rotary Zwijndrechtse Waard zich verenigd om zich in te zetten voor het Fort, een stichting die zich richt op kinderen uit sociaal economisch kwetsbare gezinnen.

De Verkerkloop kon niet mogelijk worden gemaakt zonder de onschatbare bijdrage van sponsoren, vrijwilligers en lokale organisaties zoals de Rotary Zwijndrechtse Waard. Ook het Rode Kruis, verkeersregelaars, brandweer en hulpdiensten verdienen een speciale vermelding voor hun onmisbare steun tijdens dit sportieve evenement.

Als baken van gemeenschapszin, sportiviteit en sociale verantwoordelijkheid, blijft de Verkerkloop een jaarlijks hoogtepunt in de agenda van Zwijndrecht en omgeving. We kijken uit naar de volgende editie, waar we opnieuw samen zullen komen om te rennen, te juichen en te steunen.

  

Officiele opening van Het Fort in Zwijndrecht op 29 Februari 2024.
Het goede doel dit jaar: https://hetfort.org/locaties/15/zwijndrecht


Tulpenbollen voor End Polio Now actie 2023

Op 27 November 2023 hebben we samen met Interact ongeveer 800 tulpenbollen gepoot bij de Pieter Zeemanstraat in Zwijndrecht.

End Polio Now website 

  

Onze Rotary Club doneerde 66 kinder kledingboxen aan Stichting Breath.

Onze Rotary Club doneerde 4 shelterboxen aan Turkije & Serië.


Klik hier voor meer informatie

Zwijndrecht