© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Kindervakantiedag 2020 - het verslag

Een dag die voor even het verschil maakte

“Beste deelnemer aan de Kindervakantiedag. Wat hebben we met z’n allen een fantastische dag gehad zaterdag. Het was heerlijk weer, de sfeer zat er goed in en we hebben genoten van je aanwezigheid en je enthousiasme. We hopen dat je een leuke dag hebt gehad en dat we je een heel klein beetje vakantiegevoel hebben gegeven. Bedankt dat je er was!”

De jachthaven van Uitgeest was op zaterdag 12 september het toneel voor de zevende Kindervakantiedag. Twintig kinderen uit de regio waren uitgenodigd voor een dag waarin alles mocht en niets moest. Kinderen voor wie vakantie of zelfs maar een weekendje weg verre van vanzelfsprekend is. Het werd een onvergetelijke dag.

Knopen, varen en patat
Na de ontvangst in de jachthaven - met limonade en allerlei zoetigheid - gaf de Castricumse meesterknoper Paul Bakker zijn inmiddels beroemde workshop armbanden knopen. Na een terughoudend begin nam het enthousiasme al snel toe. Al snel werden de mooiste werkstukken gemaakt en beginnende vriendschappen gesmeed.

Na de workshop vertrok de groep in vier sloepen voor een spannende speurtocht op het Uitgeestermeer. De kinderen kwamen terug vol verhalen en nieuwe weetjes én met een ingevuld antwoordformulier. De jury ging in beraad, terwijl de kinderen werden getrakteerd op patat en ijs. Tot slot was er de prijsuitreiking. Uiteindelijk ging iedereen naar huis met een prijs, een onvergetelijke ervaring en hopelijk wat nieuwe vriendjes. Want zo hoort het op vakantie.

De Kindervakantiedag kon worden georganiseerd dankzij de belangeloze medewerking van velen.

de foto's

de aftermovie