© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Voorzitter Remco installeert
Remco installeert
2 rolstoel liften voor museum Broekerveiling
donatie €23.000 voor Broeker Veiling
Fietsen voor Reigersdaal
Duofiets
Els installeert
Nieuwe leden

Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk

Rolstoelliften

Twee rolstoel liften voor € 23.000,-- gefinancierd door Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk

 

De Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk heeft met een donatie van € 23.000,-- aan Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk het aanbrengen van rolstoel liften in de rondvaartboten van het Museum Broekerveiling mogelijk gemaakt. 

 

Ron Karels, directeur van het Museum vertelt dat in de open rondvaartboot met de naam Oosterdel een splinternieuwe flexibele elektrische/hydraulische lift, kosten € 17.000,--, wordt gemonteerd, zodat voor rolstoel gebruikers de beiden zijden van de boot toegankelijk zullen zijn. Het draagvermogen is maar liefst 1.000 kg, dus iedere (gemotoriseerde) rolstoel gebruiker is binnenkort in staat om ook van een rondvaart te genieten en het Oosterdel gebied van nabij te bewonderen. In de Grobol, de dichte rondvaartboot uit 1926, wordt voor € 6.000,-- de bestaande lift omgebouwd naar een nieuw elektrisch/hydraulisch systeem. 

 

De liften maken onderdeel uit van een totale modernisering van de boten naar een elektrische aandrijving. De totale kosten zouden veel hoger zijn als het Museum niet over zoveel capabele vrijwilligers zou beschikken, die met veel enthousiasme en onder deskundige leiding van Emiel Ruys van Ruys Scheepstimmerwerken de klus aan het klaren is. Peter Strijbis van de genoemde Rotaryclub is onder de indruk. Het is tenslotte ook een hele operatie waarbij de verbouw onderhevig is aan de normen van de Scheepsinspectie. Met ingang van het nieuwe vaarseizoen begin april, zal de verbouw voltooid zijn.

 

Het Museum is voor veel extra uitgaven afhankelijk van donaties. Kijk op www.broekerveiling.nl voor meer informatie over deze oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. 

Rolstoellift

Hamlin Fistula donatie

Hamlin Fistula donatie

Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk steunt de Hamlin Fistula Foundation.

Na een indrukwekkende presentatie van Monique Rosbergen, sinds 5 jaar als vrijwilligster actief als voorzitter van de Nederlandse tak van de Hamlin Fistula Foundation (HFF), heeft de Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk een financiële bijdrage verstrekt.

Het verhaal maakt indruk en raakt. De fistelproblematiek is eigenlijk geheel onbekend en gaat langs ons heen, als we er niet op worden gewezen. Het heeft grote impact op vrouwen, meisjes eigenlijk En op de rest van hun leven. Wat is er toch een ellende in de wereld.

Een fistel ontstaat na een obstructie bij een bevalling. De baby overleeft het vaak niet en in een derde van de gevallen de moeder ook niet. Dat is dus al een groot probleem. Maar als moeder het al overleeft, dan ontstaat er vaak, door de te grote druk die is uitgeoefend op het geboortekanaal, een fistel. Oftewel er is een opening ontstaan tussen de blaas en de vagina of tussen endeldarm en de vagina.

De grondleggers van de Foundation zijn Dr. Catherine Hamlin en haar man Reginald, sinds 1959 als vrijwilligers actief in Addis Ababa in Ethiopië. De Foundation is inmiddels goed voor 60.000 operaties waarna die vrouwen weer een normaal leven hebben gekregen en zijn gered van sociale isolatie en armoede.

Peter Strijbis vraagt namens de Rotaryclub aandacht voor het goede en belangrijke werk van de Foundation welke geheel afhankelijk is van giften en donaties. Kijk op www.hamlinfistula.nl voor meer informatie.

Hamlin Fistula

Rotary deelt cheques uit

Rotary deelt cheques uit

Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk deelt cheques uit.

 

Zoals velen wellicht bekend zal zijn is Rotary wereldwijd mede verantwoordelijk voor de actie polio de wereld uit. In Nederland wordt deze actie ondersteund onder meer door de verkoop van bloembollen. Zo heeft ook onze plaatselijke Rotaryclub recentelijk vele bollenpakketten weten te verkopen en een financiële bijdrage kunnen leveren.

Polio is een zeer besmettelijke virusziekte die ernstige misvormingen en verlammingen kan veroorzaken. In Nederland komt polio door onze hoge vaccinatiegraad niet meer voor (de laatste grote polio-epidemie was in 1956). Wereldwijd is de ziekte nog niet uitgeroeid waardoor polio ook bij ons weer kan terugkeren. Meer informatie over het project End Polio Now kunt u vinden op de website www.rotaryhelpt.nl.

Deze week vernam de plaatselijke Rotaryclub dat de grote vrieskast van de Voedselbank Alkmaar e.o. met het uitgiftepunt aan de Stationsweg in Heerhugowaard het begeven heeft. Een flinke reparatie moet het euvel verhelpen. Peter Strijbis van Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk hoorde hiervan en zegde gelijk een financiële bijdrage toe. Peter hoopt dat zeker in deze economisch lastige tijd mensen die het echt nodig hebben de schaamte opzij kunnen zetten en gebruik maken van het mooie werk van o.a. de voedselbank. Iedereen kan door omstandigheden in de problemen komen en gelukkig zijn er veel instanties en vrijwilligers bereid met liefde een positieve bijdrage te leveren. Kijk maar eens op www.voedselbankalkmaar.nl

Rotary cheques

Rotaryclub Heerhugowaard Langedijk.

 Actief en uitdagend

    Opvallend jong!