© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Donatie aan Kledingbank ZHE te Hellevoetsluis

WARME KLEDING VOOR VLUCHTELINGEN

(10 december 2021)

 

Rotaryclub Hellevoetsluis heeft € 1.500,- aan de Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden te Hellevoetsluis gedoneerd. Van dit geld kan de Kledingbank warme kleding kopen voor de vluchtelingen, die sinds kort in Hellevoetsluis zijn gearriveerd. 

 

Het was een hartverwarmend moment, vrijdagmorgen 10 december jl. bij de Kledingbank aan de Brielsestraatweg 3 in Hellevoetsluis. “We zijn enorm verrast door deze financiële bijdrage van Rotaryclub Hellevoetsluis”, zegt Wouter Hendriks, voorzitter van de Kledingbank en vertelt meteen over het urgente probleem waar de Kledingbank mee is geconfronteerd. “We draaien met 64 vrijwilligers met succes deze kledingbank in Hellevoetsluis, met name voor de financieel minder draagkrachtige gezinnen en personen. We zamelen kleding in, sorteren het uit en stallen het uit in onze ‘winkel’. De mensen die hiervoor in aanmerking komen, mogen dan kleding passen en mee naar huis nemen”. 

 

Wouter vervolgt: “Normaal gesproken beschikken we jaarrond over meer vrouwenkleding dan mannenkleding. Doordat er momenteel verhoudingsgewijs een sterke instroom is van vluchtelingen vanaf de COA-boot voor vluchtelingen, zien we ons geconfronteerd met een sterke vraag naar mannenkleding tegen het koude Hollandse klimaat”. 

 

“Dit heeft tot gevolg dat we door onze voorraden heen zijn van warme kleding, inclusief ondergoed en T-shirts”, zegt Bram Smids, die de voorraad administratie bij de Kledingbank bijhoudt. “We moeten nu kleding gaan bijkopen omdat in ons netwerk op korte termijn geen aanvoer van deze maten te verwachten is. Omdat het allemaal speelt in deze koude Hollandse december periode is dit voor onze doelgroep heel urgent. Voor ons, als kledingbank, is er dan geen andere mogelijkheid om in ons netwerk te zoeken naar mensen of organisaties die een financiële bijdrage willen leveren op korte termijn. We zijn Rotary Hellevoetsluis zeer erkentelijk dat zij zo snel deze mooie donatie hebben gegeven aan ons”. 

 

Harm Maters, voorzitter van Rotary Hellevoetsluis, gaat hierop in: “Wij hebben speciale aandacht voor de gemeenschap om ons heen. Zeker in dit jaargetijde. Speciaal daarvoor hebben wij de ‘Rotaryclub Hellevoetsluis Wensboom’ in het leven geroepen. Via deze wensboom krijgen we verzoeken binnen van mensen uit Hellevoetsluis die om hulp of steun vragen of nodig hebben. Dat varieert van het organiseren van een zwemles voor een gehandicapt kind tot het organiseren van uitje voor een groep kinderen van minderbedeelden ouders”. 

 

Harm vervolgt: “Natuurlijk kunnen we niet aan alle verzoeken voldoen, we kijken wat haalbaar is. Het urgente verzoek van de Kledingbank kwam afgelopen weekend bij ons binnen en na toetsing hebben we besloten hiervoor een cheque van € 1.500,-. ter beschikking te stellen. Wat ons hierbij trof was dat het direct gaat naar een groep mensen, die in Hellevoetsluis zijn ondergebracht, en die nu niet in staat zijn om dit voor zichzelf te regelen!  Als Rotaryclub trekken wij ons dit aan, wij vinden dit schrijnend en helpen daarom graag!”. 

 

Dit resulteerde vrijdag jl. in een mooi moment waarbij Wouter Hendriks en Bram Smids van de Kledingbank de cheque in ontvangst mochten nemen uit handen van Harm Maters. 

 

De Kledingbank heeft het geldbedrag al direct besteed aan inkoop van de noodzakelijke kledingstukken. Ook kijken zij verder wat de komende weken voor Kerst nog kan worden gedaan. Wouter: “Dit was een enorme opsteker voor ons als Kledingbank!”. 

 

Voor meer informatie over de kledingbank kijk op www.kledingbankzhe.nl.

Wilt u ook een wens doen, stuur deze dan op naar ons mailadres: wensboom@rotaryhellevoetsluis.nl.

Ben je geïnteresseerd in Rotaryclub Hellevoetsluis of wil je meedoen? Kijk dan op www.rotaryhellevoetsluis.nl

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

SERVICE ABOVE SELF!