Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? Neem gerust contact met ons op!

Rotaryclub Naarden-Bussum

Inhuldigingsdag 2015 - Naarden

Rotaryclub Naarden-Bussum bestaat uit 40-45 leden. De doelstelling van onze club komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk van Rotary: "Service Above Self".


Bij Rotary betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving, en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale of globalere fundraising projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. En ook door bezinning op het eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De opzet van de Rotary organisatie nodigt daartoe uit. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de hele wereld - op basis van het essentiële beginsel: dienstbaarheid.

Onderlinge vriendschap verschaft de basis voor open gedachtenwisseling en hechte samenwerking.


Als u dit aanspreekt is het misschien interessant voor u meer informatie over onze Rotaryclub te verkrijgen. Die willen wij u graag geven. Bovenaan deze pagina vindt u contactgegevens.

Kerstboom van het Jaar 2018

12e Kerstboom van het Jaar 2018 is voor Keep the Heartbeat GOOI-ing!!


Red levens, leer reanimeren

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen een hartstilstand. Omstanders kunnen levens redden! Als ze kunnen reanimeren tenminste.

Keep the heartbeat going!

Als op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven kan straks elke burger reanimeren. In Nederland leerden al ruim 50.000 leerlingen reanimeren. De Hartstichting zet zich hiervoor in. Een Rotaryclub in Maastricht heeft dit opgepakt en het project Keep the heartbeat going genoemd.

Keep the Heartbeat Gooi-ing

Met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotary Naarden/Bussum reanimatieonderwijs in 't Gooi op de kaart zetten.

Wat willen we bereiken?

Alle jongeren in 't Gooi krijgen reanimatieonderwijs zodat een nieuwe generatie klaarstaat om te reanimeren als er iemand ieen hartstilstand krijgt. Reanimatieonderwijs moet verankerd worden in het onderwijs.Lees méér

Wick Kolff winnend verhaal

Wick Kolff wint Verhalenwedstrijd!


Met "Wie ben ik", indringend verhaal over een kind met een autisme-spectrum aandoening, wint Wick Kolff (Katholieke Montessorischool Bussum) de Gooise Verhalenwedstrijd 2018. In zijn verhaal geeft Wick op overtuigende wijze de gedachtenwereld van de hoofdpersoon weer.

Wethouder Alexander Luijten rijkte de prijzen uit.

De 2e prijs was voor Philip Engelen, ook Katholieke Montessorischool. Zijn verhaal "De Invasie" was rijk aan bizarre details, gruwelijke taferelen en avonturen met monsters die de wereld dreigen te overheersen

Elvira Tuinstar, Maria Montessorischool Huizen, kreeg de 3e prijs voor "Weg en terug", verhaal over ongewild eenzaam verblijf in het bos na een dropping.

De Publieksprijs ging naar Mayra van Ogtrop van De WIlge in Hilversum. In "met een druk op de knop" laat ze de ongewenste effecten zien die je krijgt als mensen elkaars gedachten met een app kunnen sturen.

Het was de 15e Gooise Verhalenwedstrijd die RC Naarden Bussum organiseerde.


lees meer!

Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!