© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ing: Yuverta Naarden pakt reanimatieproject weer op!
Lees meer!
Vier de Vrijheid: Attentie van Rotary voor Oekraïense vlchtelingen
Lees meer
jeugd service: 19e Gooise Verhalenwedstrijd 2022
LEES MÉÉR
Koop Gooise Honing !!
lees meer
Handen uit de Mouwen: Zwerfvuilacties in Gooise Meren
Duurzaamheid
Lees méér
Over Rotary
Lees méér
Handen uit de mouwen in het Naardermeer

Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

Rotaryclub Naarden-Bussum


Rotaryclub Naarden-Bussum heeft ongeveer veertig leden. De club is actief in dienstverlening op velerlei gebied in onze gemeente Gooise Meren.

Rotary staat voor vrede en vriendschap, die ontstaat op basis van onderling begrip en samenwerking. Bij Rotary zijn betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Wij zijn PEOPLE OF ACTION.

We werken aan lokale en globale fundraisingprojecten en stellen onze (vak)kennis hiervoor beschikbaar. En bespreken ons eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De open communicatie van de meer dan één miljoen leden in 145 landen verbindt Rotarians over de hele wereld.

 

Als dit je aanspreekt en je meer wilt weten over onze Rotaryclub, neem dan contact op via rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ING

Keep the Heartbeat GOOI-ing!!

Red levens, leer reanimeren

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen een hartstilstand. Omstanders kunnen levens redden! Als ze kunnen reanimeren tenminste.

Keep the Heartbeat going!

Als op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven kan straks elke burger reanimeren. In Nederland leerden al ruim 50.000 leerlingen reanimeren. De Hartstichting zet zich hiervoor in. Een Rotaryclub in Maastricht heeft dit opgepakt en het project Keep the heartbeat going genoemd.

Keep the Heartbeat Gooi-ing

Met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotary Naarden/Bussum duurzaam reanimatieonderwijs in 't Gooi op de kaart zetten. Reanimatieonderwijs niet (alleen) als eenmalig project, maar als duurzaam onderdeel van het schoolprogramma.

Yuverta bijt het spits af!!

In het Yuverta College in Naarden zijn 6 leraren getraind als instructeur, en hebben op 17 december '19 bijna 220 studenten reanimatieonderwijs van hun eigen docenten gehad!!

In het Huizermaat, scholengemeenschap in Huizen, zijn in 2020 liefst 23 leraren opgeleid tot reanimatieinstructeur. Helaas heeft de COVID pandemie even later roet in het eten gegooid en kon de in april geplande training van 180 leeerlingennietdoorgaan.

In 2022 is (na corona) dit project weer opgepakt: in april is er in YUVERTA in Naarden lerarentraining geweest voor 11 leraren, en op 9 mei werd een grootse reanimatiedag georganiseerd waar alle leerlingen werden getraind. Lees méér!!

Bezoek voor meer informatie ook de Hartstichting.

Lees méér

19e Gooise Verhalenwedstrijd

Wie wint de Gooise Verhalenwedstrijd?

BUSSUM - Het bleef voor de organisatoren lang een vraag: hoeveel mensen zouden meedoen aan de Gooise Verhalenwedstrijd van de Rotaryclub Naarden-Bussum? Want voor het eerst in de twintig jaar dat de wedstrijd nu bestaat werden de verhalen niet op locatie gemaakt maar digitaal aangeleverd. Er kwamen uiteindelijk 77 opstellen terug, veel meer dan de organisatoren vooraf hadden durven hopen.

“We misten natuurlijk de interactie die je op locatie altijd wel hebt”, zegt Sander van Essen van de organisatie. De deelnemers maakten nu de verhalen achter de computer thuis. “Maar plotseling rond vijf uur stroomden de verhalen via de computer binnen. Mooi om te zien.”

Dat de Gooise Verhalenwedstrijd deze keer digitaal werd gehouden was een gevolg van de coronacrisis. De wedstrijd is bedoeld voor Gooise scholieren uit de hoogste klassen van het basisonderwijs groepen. Het doel van de Rotaryclub achter dit project is om het schrijftalent bij Gooise jongeren te stimuleren. Van Essen: “Het gaat ons niet om perfect taalgebruik. We letten niet op d’tjes en t’tjes. We hopen dat de creativiteit gaat stromen. Dat leidt tot de mooiste verhalen.”

In de wedstrijd werkt de Rotaryclub samen met basisscholen in de regio. Een jury van vijf deskundigen (twee schrijvers, een uitgever, een medewerker van de bibliotheek en een medewerker van boekhandel Los in Bussum) gaat de 77 inzendingen nu beoordelen. Voor de winnaar is er een IPad en alle deelnemers krijgen een boekenbon van Boekhandel Los en een zonnebril van DenimPlus in Bussum.

De winnaar van de wedstrijd wordt op 17 juni bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking. Dan wordt ook het speciale boekje gepresenteerd, waarin de best beoordeelde Gooise verhalen worden gebundeld en gepubliceerd.

Kijk ook op www.gooiseverhalenwedstrijd.nl

video

Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!