Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? Neem gerust contact met ons op!

Rotaryclub Naarden-Bussum

Inhuldigingsdag 2015 - Naarden
Rotaryclub Naarden-Bussum bestaat uit 40-45 leden. De doelstelling van onze club komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk van Rotary: "Service Above Self".

Bij Rotary betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving, en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale of globalere fundraising projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. En ook door bezinning op het eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De opzet van de Rotary organisatie nodigt daartoe uit. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de hele wereld - op basis van het essentiële beginsel: dienstbaarheid.
Onderlinge vriendschap verschaft de basis voor open gedachtenwisseling en hechte samenwerking.

Als u dit aanspreekt is het misschien interessant voor u meer informatie over onze Rotaryclub te verkrijgen. Die willen wij u graag geven. Bovenaan deze pagina vindt u contactgegevens.

Kerstboom van het Jaar 2017

11e Kerstboom van het Jaar 2017 is voor Woongroep Bussum 


Met onze Kerstboom van het Jaar eren we ditmaal de Woongroep Bussum.

In Woongroep Bussum zetten vrijwilligers en professionals zich in om de bewoners te begeleiden met zorg en aandacht. In de Woongroep wonen jong volwassenen waarbij de primaire hulpvraag voortkomt uit een verstandelijke beperking. Deze groep jongeren past bij elkaar gezien ontwikkelingsniveau, leeftijd, gedrag en karakter.

Zorgverlener Amerpoort levert gewenste professionele ondersteuning en biedt 24/7 zorg in het appartementencomplex.

Op 16 december is door onze Rotaryclub een Kerstboom opgericht waar rond de kerstdagen Woongroep Bussum zich presenteert. Een verkoopactie leverde 675 euro op voor de Woongroep.

Lees méér

Wick Kolff winnend verhaal

Wick Kolff wint Verhalenwedstrijd ! (zie fotoalbum)

Met "Wie ben ik", indringend verhaal over een kind met een autisme-spectrum aandoening, wint Wick Kolff (Katholieke Montessorischool Bussum) de Gooise Verhalenwedstrijd 2018. In zijn verhaal geeft Wick op overtuigende wijze de gedachtenwereld van de hoofdpersoon weer.
Wethouder Alexander Luijten rijkte de prijzen uit.
De 2e prijs was voor Philip Engelen, ook Katholieke Montessorischool. Zijn verhaal "De Invasie" was rijk aan bizarre details, gruwelijke taferelen en avonturen met monsters die de wereld dreigen te overheersen
Elvira Tuinstar, Maria Montessorischool Huizen, kreeg de 3e prijs voor "Weg en terug", verhaal over ongewild eenzaam verblijf in het bos na een dropping.
De Publieksprijs ging naar Mayra van Ogtrop van De WIlge in Hilversum. In "met een druk op de knop" laat ze de ongewenste effecten zien die je krijgt als mensen elkaars gedachten met een app kunnen sturen.
Het was de 15e Gooise Verhalenwedstrijd die RC Naarden Bussum organiseerde.

Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!