© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Sinterklaas brengt cadeautjes bij voedselbank
Lees meer
Bevrijdingsactie: Bloemen van Rotary voor 75-plussers
Lees meer
KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ing: Het Wellant bijt het spits af!!
Lees meer!
jeugd service: 17e Gooise Verhalenwedstrijd 2020 afgelast wegens Covid-19
LEES MÉÉR
Rotary Santa Run 2020 gaat niet door door Corona
lees meer
Internationale relaties: RC Beccles (UK)
Lees méér
Boekenverkoop in Naarden Koningsdag
aan de slag voor Natuurmonumenten in het Naardermeer

Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

Rotaryclub Naarden-Bussum

Inhuldigingsdag 2015 - Naarden

Rotaryclub Naarden-Bussum bestaat uit 40-45 leden. De doelstelling van onze club komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk van Rotary: "Service Above Self".


Bij Rotary betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving, en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale of globalere fundraising projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. En ook door bezinning op het eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De opzet van de Rotary organisatie nodigt daartoe uit. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de hele wereld - op basis van het essentiële beginsel: dienstbaarheid.

Onderlinge vriendschap verschaft de basis voor open gedachtenwisseling en hechte samenwerking.


Als u dit aanspreekt is het misschien interessant voor u meer informatie over onze Rotaryclub te verkrijgen. Die willen wij u graag geven. Bovenaan deze pagina vindt u contactgegevens.

KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ING

Keep the Heartbeat GOOI-ing!!

Red levens, leer reanimeren

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen een hartstilstand. Omstanders kunnen levens redden! Als ze kunnen reanimeren tenminste.

Keep the Heartbeat going!

Als op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven kan straks elke burger reanimeren. In Nederland leerden al ruim 50.000 leerlingen reanimeren. De Hartstichting zet zich hiervoor in. Een Rotaryclub in Maastricht heeft dit opgepakt en het project Keep the heartbeat going genoemd.

Keep the Heartbeat Gooi-ing

Met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotary Naarden/Bussum duurzaam reanimatieonderwijs in 't Gooi op de kaart zetten. Reanimatieonderwijs niet (alleen) als eenmalig project, maar als duurzaam onderdeel van het schoolprogramma.

Het Wellant bijt het spits af!!

In het Wellant College in Naarden zijn 6 leraren getraind als instructeur, en hebben op 17 december '19 bijna 220 studenten reanimatieonderwijs van hun eigen docenten gehad!! Trots kregen ze allemaal hun certificaat. Burgemeester Han ter Heegde opende het feestelijk evenement.

Bezoek voor meer informatie ook de Hartstichting.

Lees méér

Bevrijdingsactie met bloemen

Rotaryclub Naarden-Bussum organiseerde op 5 mei - Bevrijdingsdag - de actie 'Wij vieren de vrijheid'. Alle 35 leden bezochten een 75-plusser in Gooise Meren met een bosje bloemen, en raakten in gesprek over het begrip vrijheid. In Bussum werden tevens enkele 90-plussers bij De Kom van Biegel bezocht.

Op de foto overhandigt Dirk Doude van Troostwijk een bloemetje aan de heer Aart van Gent, 95 jaar oud en woonachtig in flat De Kom van Biegel in Bussum. "In totaal hebben we vanochtend veertig bloemetjes bezorgd bij alleenstaande ouderen, 75-plussers, in Bussum, Naarden, Muiderberg en de Hilversumse Meent. Met als oudste mevrouw Van der Horst van 98. Deze dame deed in 1940 eindexamen op de middelbare school", vertelt Pieter Schut.

"Overal leuke en verraste reacties, hoorden we terug. En we hopen dat er ook veel blijvende contacten uit voort komen, want op het bijgevoegde kaartje kregen de mensen een telefoonnummer van een van onze leden, die graag met hen via de telefoon verder spreken. En en passant hadden we zo ook nog een leuke order voor een bloemist in Bussum, kan ook geen kwaad in deze tijd."

video

Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!