© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Vier de Vrijheid: Bloemen van Rotary voor 80-plussers
Lees meer
Handen uit de Mouwen: Zwerfvuilacties in Gooise Meren
Lees méér
Duurzaamheid
Lees méér
Over Rotary
Lees méér
jeugd service: 17e Gooise Verhalenwedstrijd ook in 2021 afgelast wegens Covid-19
LEES MÉÉR
KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ing: Het Wellant bijt het spits af!!
Lees meer!
Rotary Santa Run 2020 gaat niet door door Corona
lees meer
Handen uit de mouwen in het Naardermeer

Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

Rotaryclub Naarden-Bussum

Rotaryclub Naarden-Bussum bestaat uit 40-45 leden. De doelstelling van onze club komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk van Rotary: "Service Above Self".

Bij Rotary betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving, en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale of globalere fundraising projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. En ook door bezinning op het eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De opzet van de Rotary organisatie nodigt daartoe uit. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de hele wereld - op basis van het essentiële beginsel: dienstbaarheid.

Onderlinge vriendschap verschaft de basis voor open gedachtenwisseling en hechte samenwerking.


Als u dit aanspreekt is het misschien interessant voor u meer informatie over onze Rotaryclub te verkrijgen. Die willen wij u graag geven. Op deze website vindt u contactgegevens.

KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ING

Keep the Heartbeat GOOI-ing!!

Red levens, leer reanimeren

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen een hartstilstand. Omstanders kunnen levens redden! Als ze kunnen reanimeren tenminste.

Keep the Heartbeat going!

Als op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven kan straks elke burger reanimeren. In Nederland leerden al ruim 50.000 leerlingen reanimeren. De Hartstichting zet zich hiervoor in. Een Rotaryclub in Maastricht heeft dit opgepakt en het project Keep the heartbeat going genoemd.

Keep the Heartbeat Gooi-ing

Met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotary Naarden/Bussum duurzaam reanimatieonderwijs in 't Gooi op de kaart zetten. Reanimatieonderwijs niet (alleen) als eenmalig project, maar als duurzaam onderdeel van het schoolprogramma.

Het Wellant bijt het spits af!!

In het Wellant College in Naarden zijn 6 leraren getraind als instructeur, en hebben op 17 december '19 bijna 220 studenten reanimatieonderwijs van hun eigen docenten gehad!! Trots kregen ze allemaal hun certificaat. Burgemeester Han ter Heegde opende het feestelijk evenement.

Bezoek voor meer informatie ook de Hartstichting.

Lees méér

Vier de Vrijheid !!


Actie Vier de Vrijheid

Een verrassing voor mevrouw Van Niekerk in de Hilversumse Meent. Zij kreeg op Bevrijdingsdag een bloemetje van de leden van onze Rotaryclub in het kader van de actie Vier de Vrijheid.

Onze club richtte zich op 5 mei in deze actie met name op alleenstaande ouderen die de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt. Doel is om hen wat extra aandacht te geven, nu de persoonlijke contacten vanwege de huidige coronacrisis sterk verminderd zijn.


video

Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!