Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? Neem gerust contact met ons op!

Rotaryclub Naarden-Bussum

Inhuldigingsdag 2015 - Naarden

Rotaryclub Naarden-Bussum bestaat uit 40-45 leden. De doelstelling van onze club komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk van Rotary: "Service Above Self".


Bij Rotary betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving, en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale of globalere fundraising projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. En ook door bezinning op het eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De opzet van de Rotary organisatie nodigt daartoe uit. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de hele wereld - op basis van het essentiële beginsel: dienstbaarheid.

Onderlinge vriendschap verschaft de basis voor open gedachtenwisseling en hechte samenwerking.


Als u dit aanspreekt is het misschien interessant voor u meer informatie over onze Rotaryclub te verkrijgen. Die willen wij u graag geven. Bovenaan deze pagina vindt u contactgegevens.

Kerstboom van het Jaar 2018

12e Kerstboom van het Jaar 2018 is voor Keep the Heartbeat GOOI-ing!!


Red levens, leer reanimeren

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen een hartstilstand. Omstanders kunnen levens redden! Als ze kunnen reanimeren tenminste.

Keep the heartbeat going!

Als op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven kan straks elke burger reanimeren. In Nederland leerden al ruim 50.000 leerlingen reanimeren. De Hartstichting zet zich hiervoor in. Een Rotaryclub in Maastricht heeft dit opgepakt en het project Keep the heartbeat going genoemd.

Keep the Heartbeat Gooi-ing

Met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotary Naarden/Bussum reanimatieonderwijs in 't Gooi op de kaart zetten.

Wat willen we bereiken?

Alle jongeren in 't Gooi krijgen reanimatieonderwijs zodat een nieuwe generatie klaarstaat om te reanimeren als er iemand ieen hartstilstand krijgt. Reanimatieonderwijs moet verankerd worden in het onderwijs.Lees méér

Verhalenwedstrijd 2019

De 16e editie van de verhalenwedstrijd!

Dit jaar organiseerde Rotary Naarden-Bussum opnieuw de Gooise Verhalen Wedstrijd.

Op woensdagmiddag 3 april kwamen 50 kinderen samen in het Nederlands Vesting Museum Naarden.Zie de foto's! Leerlingen van groep 7 en 8 van scholen uit de regio. Ze schreven op hun laptops een verhaal dat aansluit bij een tentoonstelling over Zuid Afrika die in de herfst in het Vesting Museum te zien zal zijn. Het verhaal begon ongeveer zo: twee kinderen die elkaar niet kennen komen elkaar tegen op een station in Zuid-Afrika; ze besluiten verder samen te reizen. Wie de kinderen zijn, wat aan dit moment vooraf ging of wat er op volgt, daarover ging de rest van het verhaal.

De Jury van Rotary Naarden-Bussum laat zich verrassen. In de jury nemen naast vier Rotaryleden ook twee professionele schrijvers plaats.

De eerste 3 prijswinnaars worden op 7 juli a.s. bekend gemaakt, ook in het Vesting Museum. Dat wordt een feest! De 1e prijswinnaar krijgt ook een prijs voor zijn of haar hele groep. Het verhaal van een aantal winnaars komt in een verhalenbundel  die dan beschikbaar zal zijn.

Het is de 16e Gooise Verhalenwedstrijd die RC Naarden Bussum organiseert.

lees meer!

Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!