Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? Neem gerust contact met ons op!

Rotaryclub Naarden-Bussum

Inhuldigingsdag 2015 - Naarden
Rotaryclub Naarden-Bussum bestaat uit 40-45 leden. De doelstelling van onze club komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk van Rotary: "Service Above Self".

Bij Rotary betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving, en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale of globalere fundraising projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. En ook door bezinning op het eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De opzet van de Rotary organisatie nodigt daartoe uit. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de hele wereld - op basis van het essentiële beginsel: dienstbaarheid.
Onderlinge vriendschap verschaft de basis voor open gedachtenwisseling en hechte samenwerking.

Als u dit aanspreekt is het misschien interessant voor u meer informatie over onze Rotaryclub te verkrijgen. Die willen wij u graag geven. Bovenaan deze pagina vindt u contactgegevens.

Kerstboom van het Jaar 2017

11e Kerstboom van het Jaar 2017 is voor Woongroep Bussum 


Met onze Kerstboom van het Jaar eren we ditmaal de Woongroep Bussum.

In Woongroep Bussum zetten vrijwilligers en professionals zich in om de bewoners te begeleiden met zorg en aandacht. In de Woongroep wonen jong volwassenen waarbij de primaire hulpvraag voortkomt uit een verstandelijke beperking. Deze groep jongeren past bij elkaar gezien ontwikkelingsniveau, leeftijd, gedrag en karakter.

Zorgverlener Amerpoort levert gewenste professionele ondersteuning en biedt 24/7 zorg in het appartementencomplex.

Op 16 december is door onze Rotaryclub een Kerstboom opgericht waar rond de kerstdagen Woongroep Bussum zich presenteert. Een verkoopactie leverde 675 euro op voor de Woongroep.

Lees méér

Verhalenwedstrijd 2018

Het is inmiddels een mooie traditie: de 15e Gooise Verhalenwedstrijd in 2018. 

Prins Carnaval opent de Gooise Verhalenwedstrijd in de Grote Kerk

 

Prins Carnaval Olav Westerink zal op14 maart om 13.30u in de Grote Kerk van Naarden het startsein geven van de 15de Gooise Verhalenwedstrijd.  

Die middag zitten tientallen schrijftalenten uit groepm7 of 8 uit het hele Gooi achter hun laptop een spiksplinternieuw verhaal te schrijven naar een opdracht naar keuze. 

Kinderen mogen met z’n tweeën een verhaal schrijven.

Kinderen uit het buitenland die nog niet zo lang in Nederland zijn, mogen hun verhaal ook in hun moedertaal schrijven.

 De jury bepaalt de 1e, 2e en 3e prijs. Bovendien nomineert de jury vijf verhalen voor de Publieksprijs: op school mogen de kinderen zelf stemmen voor het verhaal dat zij het mooiste vinden. Die nominatie zal eind aprili bekend worden.

 De prijsuitreiking is op 1 juni bij Boekhandel Los in Bussum.

Dan verschijnt ook het boek met de zestien mooiste verhalen.

 Er zijn nog plaatsen vrij. Scholieren die graag willen meedoen maar zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat nog doen via www.gooiseverhalenwedstrijd.nl

 


Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!