© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
jeugd service: de 21e Gooise Verhalenwedstrijd
LEES MÉÉR
KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ing: HUIZERMAAT pakt na Corona reanimatieproject weer op!
Lees meer!
Koop Gooise Honing !!
lees meer
Open Clubbijeenkomst 25 maart
Vier de Vrijheid: Attentie van Rotary voor Ouderen in 't Gooi
Handen uit de Mouwen: Zwerfvuilacties in Gooise Meren
Duurzaamheid
Lees méér
Over Rotary
Lees méér
Handen uit de mouwen in het Naardermeer

Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

Rotaryclub Naarden-Bussum


Rotaryclub Naarden-Bussum heeft ongeveer veertig leden. De club is actief in dienstverlening op velerlei gebied in onze gemeente Gooise Meren.

Rotary staat voor vrede en vriendschap, die ontstaat op basis van onderling begrip en samenwerking. Bij Rotary zijn betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Wij zijn PEOPLE OF ACTION.

We werken aan lokale en globale fundraisingprojecten en stellen onze (vak)kennis hiervoor beschikbaar. En bespreken ons eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De open communicatie van de meer dan één miljoen leden in 145 landen verbindt Rotarians over de hele wereld.

 

Als dit je aanspreekt en je meer wilt weten over onze Rotaryclub, neem dan contact op via rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ING

Red levens, leer reanimeren

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen een hartstilstand. Omstanders kunnen levens redden! Als ze kunnen reanimeren tenminste.

Keep the Heartbeat going!

Als op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven kan straks elke burger reanimeren. In Nederland leerden al ruim 70.000 leerlingen reanimeren. De Hartstichting zet zich hiervoor in. Een Rotaryclub in Maastricht heeft dit opgepakt en het project Keep the heartbeat going genoemd.

Keep the Heartbeat Gooi-ing

Met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotary Naarden/Bussum in 't Gooi duurzaam reanimatieonderwijs op de kaart zetten, als duurzaam onderdeel van het schoolprogramma.

Yuverta bijt het spits af!!

In het Yuverta College in Naarden zijn 6 leraren getraind als instructeur, en hebben op 17 december '19 bijna 220 studenten reanimatieonderwijs van hun eigen docenten gehad!!

In het Huizermaat, scholengemeenschap in Huizen, zijn liefst 23 leraren opgeleid tot reanimatieinstructeur. Helaas heeft de COVID pandemie roet in het eten gegooid en kon de in april '20 geplande training van 180 leeerlingen niet doorgaan.

In 2022 is (na corona) het project weer opgepakt: in april is er in YUVERTA in Naarden lerarentraining geweest voor 11 leraren, en op 9 mei werd een grootse reanimatiedag georganiseerd waar alle leerlingen werden getraind. Lees méér!!

Ook het Huizermaat heeft 26 leraren opnieuw getraind. Met onze hulp zijn 6 eigen oefenpoppen aangeschaft, en in week 14 (april 2024) is er een grote reanimatietraining tijdens de projectweek van het MBO.

Bezoek voor meer informatie ook de Hartstichting.

Lees méér

Wachten op de uitslag van de 21e Gooise Verhalenwedstrijd!

Wie staat er op 21 juni op de hoogste trede? De digitale finale van de Gooise Verhalenwedstrijd 2024, georganiseerd door onze club, is achter de rug. In totaal 47 scholieren uit groepen 7 en 8 deden mee. Zij ontvingen aan het begin van de middag de opdrachten per mail en ze stuurden aan het eind van de middag hun verhaal door. De jury gaat zich nu over de verhalen buigen en op vrijdag 21 juni wordt de uitslag gepresenteerd in de Tindalvilla in Bussum.

Alle informatie vind je op http://www.gooiseverhalenwedstrijd.com en daar kun je je ook opgeven. Ga snel kijken!

Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!