© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
jeugd service: Vera uit Weesp wint 19e Gooise Verhalenwedstrijd 2022
LEES MÉÉR
KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ing: Yuverta Naarden pakt reanimatieproject weer op!
Lees meer!
Vier de Vrijheid: Attentie van Rotary voor Oekraïense vlchtelingen
Lees meer
Koop Gooise Honing !!
lees meer
Handen uit de Mouwen: Zwerfvuilacties in Gooise Meren
Duurzaamheid
Lees méér
Over Rotary
Lees méér
Handen uit de mouwen in het Naardermeer

Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

Rotaryclub Naarden-Bussum


Rotaryclub Naarden-Bussum heeft ongeveer veertig leden. De club is actief in dienstverlening op velerlei gebied in onze gemeente Gooise Meren.

Rotary staat voor vrede en vriendschap, die ontstaat op basis van onderling begrip en samenwerking. Bij Rotary zijn betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Wij zijn PEOPLE OF ACTION.

We werken aan lokale en globale fundraisingprojecten en stellen onze (vak)kennis hiervoor beschikbaar. En bespreken ons eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De open communicatie van de meer dan één miljoen leden in 145 landen verbindt Rotarians over de hele wereld.

 

Als dit je aanspreekt en je meer wilt weten over onze Rotaryclub, neem dan contact op via rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ING

Keep the Heartbeat GOOI-ing!!

Red levens, leer reanimeren

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen een hartstilstand. Omstanders kunnen levens redden! Als ze kunnen reanimeren tenminste.

Keep the Heartbeat going!

Als op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven kan straks elke burger reanimeren. In Nederland leerden al ruim 50.000 leerlingen reanimeren. De Hartstichting zet zich hiervoor in. Een Rotaryclub in Maastricht heeft dit opgepakt en het project Keep the heartbeat going genoemd.

Keep the Heartbeat Gooi-ing

Met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotary Naarden/Bussum duurzaam reanimatieonderwijs in 't Gooi op de kaart zetten. Reanimatieonderwijs niet (alleen) als eenmalig project, maar als duurzaam onderdeel van het schoolprogramma.

Yuverta bijt het spits af!!

In het Yuverta College in Naarden zijn 6 leraren getraind als instructeur, en hebben op 17 december '19 bijna 220 studenten reanimatieonderwijs van hun eigen docenten gehad!!

In het Huizermaat, scholengemeenschap in Huizen, zijn in 2020 liefst 23 leraren opgeleid tot reanimatieinstructeur. Helaas heeft de COVID pandemie even later roet in het eten gegooid en kon de in april geplande training van 180 leeerlingennietdoorgaan.

In 2022 is (na corona) dit project weer opgepakt: in april is er in YUVERTA in Naarden lerarentraining geweest voor 11 leraren, en op 9 mei werd een grootse reanimatiedag georganiseerd waar alle leerlingen werden getraind. Lees méér!!

Bezoek voor meer informatie ook de Hartstichting.

Lees méér

Vera uit Weesp wint de Gooise Verhalenwedstrijd

BUSSUM –Vera Koster uit groep 8 van basisschol De Terp uit Weesp is de winnaar van de Gooise Verhalenwedstrijd 2022. Uit de 78 inzendingen koos de jury unaniem haar verhaal Een rood schijnsel als winnaar. De Gooise Verhalenwedstrijd wordt georganiseerd door Rotary Naarden-Bussum met als doel het schrijftalent bij Gooise jongeren te stimuleren.

In een volgepakte tuin van de Tindalvilla in Bussum mocht Vera tot haar verbazing op het ereschavot gaan staan. De tweede prijs werd gedeeld door Loes Vriesen van de Vrije School Michael uit Bussum en Roos Meijer van de Rehobothschool in Naarden. Thomas de Koning van de Lorentzschool uit Hilversum werd derde.

In de wedstrijd werkt de Rotaryclub samen met de basisscholen in de regio. De wedstrijd is bedoeld voor Gooise scholieren uit de hoogste klassen van het basisonderwijs. Vanwege de coronacrisis konden voor het eerst in de twintig jaar dat de wedstrijd nu bestaat de verhalen niet op locatie worden gemaakt. De deelnemers schreven hun verhaal op de finaledag thuis en leverden het digitaal in. Er kwamen uiteindelijk 78 opstellen binnen, waarmee er meer deelnemers waren dan ooit.

Een jury van vijf deskundigen (twee schrijvers, een uitgever, een medewerker van de bibliotheek en een medewerker van boekhandel Los in Bussum) hebben alle inzendingen gelezen en beoordeeld. De jury noemde de bijdrage van Vera Koster, waarin kinderen verdwijnen in een fabriek, `een spannend en goed verteld verhaal.´

Voor winnaar Vera was er een iPad en alle deelnemers kregen een boekenbon van Boekhandel Los en een zonnebril van DenimPlus in Bussum. Ook was er voor alle deelnemers een exemplaar van het boekje, waarin de meest opvallende verhalen zijn gebundeld. Het boekje kreeg de titel van het winnende verhaal: Een rood schijnsel.

Kijk ook op www.gooiseverhalenwedstrijd.nl

video

Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!