© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Santa Run 2022
Fotoalbum
jeugd service: Vera uit Weesp wint 19e Gooise Verhalenwedstrijd 2022
LEES MÉÉR
KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ing: Yuverta Naarden pakt reanimatieproject weer op!
Lees meer!
Vier de Vrijheid: Attentie van Rotary voor Oekraïense vlchtelingen
Lees meer
Koop Gooise Honing !!
lees meer
Handen uit de Mouwen: Zwerfvuilacties in Gooise Meren
Duurzaamheid
Lees méér
Over Rotary
Lees méér
Handen uit de mouwen in het Naardermeer

Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

Rotaryclub Naarden-Bussum


Rotaryclub Naarden-Bussum heeft ongeveer veertig leden. De club is actief in dienstverlening op velerlei gebied in onze gemeente Gooise Meren.

Rotary staat voor vrede en vriendschap, die ontstaat op basis van onderling begrip en samenwerking. Bij Rotary zijn betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Wij zijn PEOPLE OF ACTION.

We werken aan lokale en globale fundraisingprojecten en stellen onze (vak)kennis hiervoor beschikbaar. En bespreken ons eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De open communicatie van de meer dan één miljoen leden in 145 landen verbindt Rotarians over de hele wereld.

 

Als dit je aanspreekt en je meer wilt weten over onze Rotaryclub, neem dan contact op via rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ING

Keep the Heartbeat GOOI-ing!!

Red levens, leer reanimeren

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen een hartstilstand. Omstanders kunnen levens redden! Als ze kunnen reanimeren tenminste.

Keep the Heartbeat going!

Als op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven kan straks elke burger reanimeren. In Nederland leerden al ruim 50.000 leerlingen reanimeren. De Hartstichting zet zich hiervoor in. Een Rotaryclub in Maastricht heeft dit opgepakt en het project Keep the heartbeat going genoemd.

Keep the Heartbeat Gooi-ing

Met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotary Naarden/Bussum duurzaam reanimatieonderwijs in 't Gooi op de kaart zetten. Reanimatieonderwijs niet (alleen) als eenmalig project, maar als duurzaam onderdeel van het schoolprogramma.

Yuverta bijt het spits af!!

In het Yuverta College in Naarden zijn 6 leraren getraind als instructeur, en hebben op 17 december '19 bijna 220 studenten reanimatieonderwijs van hun eigen docenten gehad!!

In het Huizermaat, scholengemeenschap in Huizen, zijn in 2020 liefst 23 leraren opgeleid tot reanimatieinstructeur. Helaas heeft de COVID pandemie even later roet in het eten gegooid en kon de in april geplande training van 180 leeerlingennietdoorgaan.

In 2022 is (na corona) dit project weer opgepakt: in april is er in YUVERTA in Naarden lerarentraining geweest voor 11 leraren, en op 9 mei werd een grootse reanimatiedag georganiseerd waar alle leerlingen werden getraind. Lees méér!!

Bezoek voor meer informatie ook de Hartstichting.

Lees méér

Rotary Santa Run levert 3500 euro op

De Rotaryclub Naarden-Bussum organiseerde zaterdagmiddag 17 december voor de tweede keer de Rotary Santa Run. Ongeveer honderd vrolijke deelnemers liepen in rode kerstmanpakken door het centrum van Bussum. De actie leverde 3500 euro op voor het goede doel.

Dat goede doel is de vergroening van de daktuin van Woongroep De Olmen in Bussum. Met de opbrengst kan de daktuin voorzien worden van een sedumlaag. De Rotary Santa Run is een ludieke run volledig in kerstsfeer en inmiddels een begrip in heel Nederland. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in kerstmanpak het parcours voor het goede doel. De afstand was bijna drie kilometer door het centrum van Bussum.

Vanwege de gladheid werd aan de deelnemers gevraagd om niet te rennen maar te wandelen. Dat mocht de pret niet drukken. Na afloop was er erwtensoep en glühwein in de Kapelstraat. De Rotaryclub Naarden-Bussum is vast van plan om de Rotary Santarun volgend jaar weer te organiseren.

Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!