© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Santa Run 16 december 2023
Meer informatie
jeugd service: de 20e Gooise Verhalenwedstrijd
LEES MÉÉR
KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ing: Yuverta Naarden pakt na Corona reanimatieproject weer op!
Lees meer!
Koop Gooise Honing !!
lees meer
Vier de Vrijheid: Attentie van Rotary voor Ouderen in 't Gooi
Lees meer
Handen uit de Mouwen: Zwerfvuilacties in Gooise Meren
Duurzaamheid
Lees méér
Over Rotary
Lees méér
Handen uit de mouwen in het Naardermeer

Welkom op de website van Rotary Club Naarden-Bussum. Interesse? rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

Rotaryclub Naarden-Bussum


Rotaryclub Naarden-Bussum heeft ongeveer veertig leden. De club is actief in dienstverlening op velerlei gebied in onze gemeente Gooise Meren.

Rotary staat voor vrede en vriendschap, die ontstaat op basis van onderling begrip en samenwerking. Bij Rotary zijn betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Wij zijn PEOPLE OF ACTION.

We werken aan lokale en globale fundraisingprojecten en stellen onze (vak)kennis hiervoor beschikbaar. En bespreken ons eigen professionele en maatschappelijk functioneren. De open communicatie van de meer dan één miljoen leden in 145 landen verbindt Rotarians over de hele wereld.

 

Als dit je aanspreekt en je meer wilt weten over onze Rotaryclub, neem dan contact op via rotaryclubnaardenbussum@gmail.com

KEEP THE HEARTBEAT GOOI-ING

Keep the Heartbeat GOOI-ing!!

Red levens, leer reanimeren

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen een hartstilstand. Omstanders kunnen levens redden! Als ze kunnen reanimeren tenminste.

Keep the Heartbeat going!

Als op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven kan straks elke burger reanimeren. In Nederland leerden al ruim 50.000 leerlingen reanimeren. De Hartstichting zet zich hiervoor in. Een Rotaryclub in Maastricht heeft dit opgepakt en het project Keep the heartbeat going genoemd.

Keep the Heartbeat Gooi-ing

Met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotary Naarden/Bussum duurzaam reanimatieonderwijs in 't Gooi op de kaart zetten. Reanimatieonderwijs niet (alleen) als eenmalig project, maar als duurzaam onderdeel van het schoolprogramma.

Yuverta bijt het spits af!!

In het Yuverta College in Naarden zijn 6 leraren getraind als instructeur, en hebben op 17 december '19 bijna 220 studenten reanimatieonderwijs van hun eigen docenten gehad!!

In het Huizermaat, scholengemeenschap in Huizen, zijn in 2020 liefst 23 leraren opgeleid tot reanimatieinstructeur. Helaas heeft de COVID pandemie even later roet in het eten gegooid en kon de in april geplande training van 180 leeerlingennietdoorgaan.

In 2022 is (na corona) dit project weer opgepakt: in april is er in YUVERTA in Naarden lerarentraining geweest voor 11 leraren, en op 9 mei werd een grootse reanimatiedag georganiseerd waar alle leerlingen werden getraind. Lees méér!!

Bezoek voor meer informatie ook de Hartstichting.

Lees méér

Zaterdag 16 december kleurt het centrum rood

Rotary Santa Run flitst weer door Bussum

BUSSUM - De Rotaryclub Naarden-Bussum organiseert op zaterdagmiddag 16 december voor de derde keer de Rotary Santa Run. Die middag zal vanaf de Nieuwe Brink een bonte stoet van mensen in rode kerstmanpakken door het centrum van Bussum rennen en wandelen.

De Rotary Santa Run is een ludieke run volledig in kerstsfeer en inmiddels een begrip in heel Nederland. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in kerstmanpak over het parcours voor het goede doel. Dit keer loopt het parcours over de Nieuwe Brink, Havenstraat en de Kapelstraat. Het is de bedoeling om van de opbrengst het realiseren van een jeu de boulesbaan bij zorgcentrum Naarderheem in Naarden mogelijk te maken.

Organisator namens de Rotaryclub Naarden-Bussum is Effie Hulsinga. Effie: “Het wordt een heel gezellig evenement in het dorp, mede mogelijk gemaakt door de ondernemers. We worden ondersteund door livemuziek van Vijos en een vrolijke ijsbeer.” De Rotary Santa Run begint op 16 december om 15.00 uur na een warming up op de Nieuwe Brink.

Inschrijven kan via https://naarden-bussum.rotarysantarun.nl  Deelnemen kost tien euro per persoon. Dat is inclusief het kerstmanpak met startnummer en een medaille toe. Voor kinderen zijn er kleinere maten beschikbaar. Na betaling kunnen de pakken worden opgehaald bij Lovely Scarfs, Nieuwe Brink 121.  Na afloop van de Rotary Santa Run is er chocomel en glühwein en worden de medailles uitgereikt in de Kapelstraat.

 

Meer informatie: Pieter Schut – 06 53781827.

https://naarden-bussum.rotarysantarun.nl 

Wilt u meer weten over onze Rotaryclub? Wij informeren u graag!