© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Hartelijk welkom op de website van Rotary Club Neede

Programma 12 Oktober: "Jan Buist over Schuldsanering".

Programma met partners De Rotary organisatie heeft wereldwijd ongeveer 1,2 miljoen leden verdeeld over 35.000 lokale clubs met leden uit diverse beroepen.

Door deze verschillende beroepsmatige achtergronden en hun netwerk, kunnen de leden van betekenis zijn voor het realiseren van steun voor goede doelen.

Een van de ruim 450 Nederlandse clubs is club Neede. Deze club is ruim 65 jaar geleden ontstaan en heeft leden uit de plaatsen Eibergen, Neede en Haaksbergen. Door middel van eigen inzet van de leden en het werven van sponsoren wordt jaarlijks geld ingezameld voor goede doelen.

Een van de bekende acties die regelmatig wordt gehouden is SterrenStralen. Dit is de grote kerstactie voor kinderen in de knel die jaarlijks samen met Rotary club Haaksbergen wordt georganiseerd. De opbrengst wordt rechtstreeks besteed aan kinderen en gezinnen in het verzorgingsgebied Eibergen, Neede en Haaksbergen die een cadeau hard nodig hebben.

Daarnaast wordt door andere projecten geld ingezameld voor wisselende doelen.

Voor een overzicht de diverse projecten in de afgelopen jaren kunt u de doelen en donaties op het tabblad goede doelen zien.

100 JAAR ROTARY IN NEDERLAND

In 2023 bestaat Rotary in Nederland 100 jaar. In januari1923 werd Rotaryclub Amsterdam als eerste in Nederland opgericht en in maart van dat jaar volgde Rotaryclub Utrecht.

Dat gaan we vieren!

Op zaterdag 28 januari 2023 start de viering met de eerste kilometers van de Rotary 100 Jaar Estafette en is er een speciaal middag- en avondprogramma in de Stadsschouwburg Amsterdam (ITA Amsterdam).

Met de landelijke 100 jaar Rotary Estafette gaan we in 2023 van district naar district en verbinden zo 500 Rotary en Rotaract clubs met elkaar.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

We hebben nog veel vrijwilligers nodig om van de viering van 100 jaar Rotary in Nederland een succes te maken.

Ga naar http://rotary.nl/100 , voor meer informatie

Rotary Club