© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotaryclub Neede

Hartelijk welkom op de website van Rotary Club Neede

De Rotary organisatie heeft wereldwijd ongeveer 1,2 miljoen leden verdeeld over 35.000 lokale clubs met leden uit diverse beroepen.

Door deze verschillende beroepsmatige achtergronden en hun netwerk, kunnen de leden van betekenis zijn voor het realiseren van steun voor goede doelen.

Een van de ruim 450 Nederlandse clubs is club Neede. Deze club is ruim 65 jaar geleden ontstaan en heeft leden uit de plaatsen Eibergen, Neede en Haaksbergen.

Door middel van eigen inzet van de leden en het werven van sponsoren wordt jaarlijks geld ingezameld voor goede doelen.

Een van de bekende acties die regelmatig wordt gehouden is SterrenStralen. Dit is de grote kerstactie voor kinderen in de knel die jaarlijks samen met Rotary club Haaksbergen wordt georganiseerd. De opbrengst wordt rechtstreeks besteed aan kinderen en gezinnen in het verzorgingsgebied Eibergen, Neede en Haaksbergen die een cadeau hard nodig hebben.

Daarnaast wordt door andere projecten geld ingezameld voor wisselende doelen.

Voor een overzicht de diverse projecten in de afgelopen jaren kunt u de doelen en donaties op het tabblad goede doelen zien.Rotary club Neede heeft partnerclubs in Engeland (Rotary club Barnsley) en in Duitsland (Rotary club Coesfeld).

Uitnodiging voor een Tuin Concert en Expositie

In het kader van de evenementenreeks van tuinconcerten Trompetenbaum und Geigenfeige vindt er een concert plaats op 23 juni in Rekken. .Dit is het 2e concert in een reeks van 13 in tuinen en parken in Duitsland en Nederland in de grens streek. ( zie voor overige data: www.trompetenbaumundgeigenfeige)

De muziek deze middag is van de Bigband Straight Ahead olv Trompettist Sander Zweerink.

Het repertoire bevat zowel het klassieke big band genre alsmede latin en populaire en dansbare nummers. Het motto is “Join the Jazz”. De standaard bezetting bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxotoons en een ritme-sectie. De zang wordt verzorgd door Frank Douglas.

Tijdstip concert: 16-17.30 uur. Inloop vanaf 15 uur.

Entree: 15 Euro

Tevens is er dat weekend een expositie van Marianne Richter-Blaauboer met werk van Keramiek en Textiel uit eigen artelier. Haar motto is “Made by Hand and Heart”

Openingstijden van de expositie zijn: zaterdag van 11-17 uur, zondag van 11-18 uur.

Entree van de expositie is gratis.


Wij nodigen u van harte uit voor dit weekend, ofwel de expositie, ofwel het concert of beide. Koffie/thee en een drankje is verkrijgbaar. Opbrengst daarvan is voor Eetcafe Rekken.

Adres: Chris en Marianne Blaauboer-Vendrig, Zuidrekkenseweg 17, 7157 BL Rekken.ROTARY CLUB NEEDE KOMT OP WOENSDAGAVOND BIJEEN OM 17.30 UUR BIJ

GRAND CAFE DE KLOK, GROTESTRAAT 84, 7151 BD TE EIBERGEN.

LEDEN VAN ANDERE ROTARYCLUBS ZIJN VAN HARTE WELKOM DE AVOND TE BEZOEKEN.

KONDIG UW BEZOEK EVEN AAN BIJ DE SECRETARIS.