© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Kaarten aktie Rotary Nieuwkoop
Kaarten aktie Rotary Nieuwkoop
Hulp bij schoolwerk
Sinterklaasactie
Rotary Nieuwkoop helpt
Rotary steunt lokaal
Meet en Greet 12 maart 2020
Rotary Nieuwkoop verbindt
Rotary Nieuwkoop onderneemt
In Nieuwkoop start uw Rotary leven

Rotary Nieuwkoop actief op vele fronten..

Otterloop 2021 wordt een succes

Ook dit jaar organiseert Rotary Nieuwkoop weer een bijzondere Corona-vrije wandeling in de natuur op zaterdag 25 september 2021. Het weer wordt boven verwachting goed en zorgt voor een prima sfeer bij de naar verwachting meer dan 500 deelnemers. Velen hebben zich al via de KNWB gemeld voor de 6, 10, 15 of 25 km wandeling door de polders van Nieuwkoop.

Meld je aan op de site www.otterloop.nl

Rotary helpt scholieren

Vanuit onze missie Service above self  hebben onze leden zich afgevraagd hoe zij hun kennis en ervaring kunnen inzetten in deze corona tijd.

Wij ervaren dat er nu veel gevergd wordt van jonge ouders met een baan en schoolgaande kinderen. Sommige ouders zijn zelfs de Nederlandse taal niet machtig. Rotary Nieuwkoop kan deze gezinnen nu ondersteunen door de ouderlijke begeleiding van het schoolwerk deels over te nemen.

Via de Gemeente is dit initiatief voorgelegd aan de basisscholen en de coordinator statushouders. Dit heeft er toe geleid, dat op dit moment er 5 kinderen worden begeleid door Rotarians. Het gaat vooral om leesonderwijs: kinderen moeten 'meters maken'om goed taalvaardig te worden.

Rotary aktief met NL DOET

Zaterdag 29 mei hebben leden van Rotaryclub Nieuwkoop hun beste beentje voorgezet in het kader van de de jaarlijkse vrijwilligers dag NL DOET.

Op het terrein van Ipse de Bruggen in Nieuwveen staan een aantal wigwamhuisjes, die opgeknapt en schoongemaakt moesten worden voor het nieuwe seizoen. In deze wigwamhuisjes kunnen gezinnen met zoon of dochter met beperking er even helemaal tussenuit. Met zoon of dochter met een beperking is het vinden van een leuke vakantiebestemming niet eenvoudig. Daarom zijn er Wigwamvakanties: begeleide vakanties op verschillende plaatsen in Nederland of Frankrijk.

De huisjes in Nieuwveen moesten worden schoongemaakt en gereedgemaakt voor het nieuwe vakantieseizoen. In samenwerking met Stichting Wigwam hebben onze leden een fantastische dag mogen meemaken; waarbij hard is gewerkt, maar tevens weer eens duidelijk werd dat Rotary Nieuwkoop een actieve club is met leden uit verschillende achetrgronden en leeftijden.

Kom kennismaken met deze actieve club