© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
In Nieuwkoop start uw Rotary leven
Iedere dinsdag in het Rechthuis
Otterloop 2023
Otterloop 2023
Estafette 100 jaar Rotary
Estafette 100 jaar Rotary
Rotary steunt lokaal
.
Dorpsboerderij Nieuwkoop
Dorpsboerderij Nieuwkoop

Rotary Nieuwkoop actief op vele fronten..

Otterloop 2023 was een groot succes!

De 7e Otterloop op die mooie zaterdag 16 september 2023 zorgde voor een grote toeloop van wandelaars die 6, 10, 15 of 25 km gingen lopen door het natuurgebied rondom Noorden.

Bij de stempelpost van de Groene Jonker konden wandelaars vogels spotten, wat een veelheid aan soorten opleverden (o.a. lepelaar, torenvalk, bonte strandloper, kieviet).
Bij het gemaal was het druk aan de tafels in de schaduw voor een welverdiend drankje, lekkere koek of zelfs een zelfgemaakt soepje.
En bij het plashuis mocht de appeltaart natuurlijk niet ontbreken.
Bij de finish werden de lopers binnengehaald door de band van Ed Zimmerman, die deze dag feestelijk afsloot.

Cheque voor Fruit Today Ahsram College

Gemeente Nieuwkoop, het Fruitpaleis en Rotary Nieuwkoop hebben er nu voor gezorgd dat op het Ashram College de leerlingen iedere week tegen aantrekkelijke prijzen vers fruit en groente in de schoolkantine kunnen kopen.

In het kader van JOGG is de Gemeente Nieuwkoop aktief om aandacht te creeeren rond het onderwerp gezonde voeding bij jongeren. Stap voor stap worden leerkrachten, ouders en leerlingen betrokken en meer bewust gemaakt van de waarde van gezonde voeding. Gesprekken met ouderraad en leerlingenraad zijn er gevoerd, lesmateriaal beschikbaar gesteld en met een maandelijkse Kahoot-quiz wordt de kennis van de leerlingen getest.

RC Nieuwkoop is aktief met NL DOET!

Op 11 maart 2023 stonden de leden van Rotary Nieuwkoop al vroeg klaar om aan de slag te gaan voor NL doet. De veranda werd vakkundig dichtgetimmerd met plexiglas, zodat de bewoners hier zonder wind kunnen zitten. Heel veel kruiwagens vol met aarde werden geduwd om het gat te dichten waar de voormalige trampoline stond, terwijl de appelbomen werden gesnoeid. Bij de moestuin en bloementuin werd onkruid omgespit. In de keuken werden de gasfornuizen schoon geboend en werden kasten en stoelen gesopt. Tijdens de pauzes werd er heerlijk genoten van de door de bewoners zelfgemaakte taart en kaas, karnemelk, en verse appelpersensap van Thuis op de Boerderij. Trots op onze Rotary leden voor hun werk!

Kom kennismaken met deze actieve club