© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
In Nieuwkoop start uw Rotary leven
Iedere dinsdag in het Rechthuis
Otterloop 2023
Otterloop 2023
Estafette 100 jaar Rotary
Estafette 100 jaar Rotary
Rotary steunt lokaal
.
Dorpsboerderij Nieuwkoop
Dorpsboerderij Nieuwkoop

Rotary Nieuwkoop actief op vele fronten..

Otterloop 2023 was een groot succes!

De 7e Otterloop op die mooie zaterdag 16 september 2023 zorgde voor een grote toeloop van wandelaars die 6, 10, 15 of 25 km gingen lopen door het natuurgebied rondom Noorden.

Bij de stempelpost van de Groene Jonker konden wandelaars vogels spotten, wat een veelheid aan soorten opleverden (o.a. lepelaar, torenvalk, bonte strandloper, kieviet).
Bij het gemaal was het druk aan de tafels in de schaduw voor een welverdiend drankje, lekkere koek of zelfs een zelfgemaakt soepje.
En bij het plashuis mocht de appeltaart natuurlijk niet ontbreken.
Bij de finish werden de lopers binnengehaald door de band van Ed Zimmerman, die deze dag feestelijk afsloot.

Stichting Kolewa

Stichting Kolewa in Indonesie richt zich op kinderen en gezinnen die leven in de meest geisoleerde en arme gebieden in Indonesie, waar ander hulporganisaties niet of nauwelijks komen. Kinderen die geboren worden met een beperking krijgen hierdoor niet de zorg die ze nodig hebben met vaak desastreuze gevolgen. In de westerse wereld worden kinderen met lichamelijke afwijkingen (zoals schisis, hoorproblemen, brandwonden, etc.) vrijwel direct geholpen, maar in Indonesie worden deze kinderen niet voorzien van adequate zorg. Hierdoor wordt het functioneren in het dagelijks leven van deze kinderen sterk belemmerd.

Het opvanghuis Rumah Bicara biedt plek aan 12 kinderen met een begeleidende ouder voor een periode van 3 weken tot soms wel 1 jaar. Gezonde maaltijden, aandacht, begrip en zorg zijn belangrijke ingredienten voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

De Stichting is onafhankelijk, wordt niet ondersteund door de regering en kan alleen dankzij donaties bestaan. Hiervan worden o.a. het onderhoud van het gebouw, schoonmaak en keukenpersoneel, boodschappen en verzorgingsproducten, knutsel- en logopedielessen betaald.

De Rotary Nieuwkoop heeft inmiddels al een donatie gedaan en zal in de komende jaren geld blijven ophalen (o.a. door de bekende Otterloop in september) voor dit prachtige initiatief!

RC Nieuwkoop is aktief met NL DOET!

Op 11 maart 2023 stonden de leden van Rotary Nieuwkoop al vroeg klaar om aan de slag te gaan voor NL doet. De veranda werd vakkundig dichtgetimmerd met plexiglas, zodat de bewoners hier zonder wind kunnen zitten. Heel veel kruiwagens vol met aarde werden geduwd om het gat te dichten waar de voormalige trampoline stond, terwijl de appelbomen werden gesnoeid. Bij de moestuin en bloementuin werd onkruid omgespit. In de keuken werden de gasfornuizen schoon geboend en werden kasten en stoelen gesopt. Tijdens de pauzes werd er heerlijk genoten van de door de bewoners zelfgemaakte taart en kaas, karnemelk, en verse appelpersensap van Thuis op de Boerderij. Trots op onze Rotary leden voor hun werk!

Kom kennismaken met deze actieve club