© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Kaarten aktie Rotary Nieuwkoop
Kaarten aktie Rotary Nieuwkoop
Hulp bij schoolwerk
Sinterklaasactie
Rotary Nieuwkoop helpt
Rotary steunt lokaal
Meet en Greet 12 maart 2020
Rotary Nieuwkoop verbindt
Rotary Nieuwkoop onderneemt
In Nieuwkoop start uw Rotary leven

Rotary Nieuwkoop actief op vele fronten..

Otterloop 2020 . . een succes

Ook dit jaar organiseerde Rotary Nieuwkoop weer een bijzondere Corona-vrije wandeling in de natuur. Het weer was boven verwachting goed en zorgde voor een prima sfeer bij de 280 deelnemers.Velen hadden zich via de KNWB gemeld voor de 6, 10, 15 of 25 km wandeling door de polders van Nieuwkoop.

Het batig saldo van € 2750 is aangewend voor het Rotary projekt in Uganda om daar 2000 kinderen te revalideren van fibrose.

Rotary helpt scholieren

Vanuit onze missie Service above self  hebben onze leden zich afgevraagd hoe zij hun kennis en ervaring kunnen inzetten in deze corona tijd.

Wij ervaren dat er nu veel gevergd wordt van jonge ouders met een baan en schoolgaande kinderen. Sommige ouders zijn zelfs de Nederlandse taal niet machtig. Rotary Nieuwkoop kan deze gezinnen nu ondersteunen door de ouderlijke begeleiding van het schoolwerk deels over te nemen.

Via de Gemeente is dit initiatief voorgelegd aan de basisscholen en de coordinator statushouders. Dit heeft er toe geleid, dat op dit moment er 5 kinderen worden begeleid door Rotarians. Het gaat vooral om leesonderwijs: kinderen moeten 'meters maken'om goed taalvaardig te worden.

Sinterklaas kado's coronaproof

 Ieder jaar schenkt Rotary Nieuwkoop uit naam vam van Sinterklaas cadeautjes aan kinderen, die thuis geen Sinterklaasfeest vieren. Voorgaande jaren werden dan de gezinnen op het gemeemtehuis uitgenodigd voor het Sinterklaasfeest.

In 2020 kon het feest echter niet op de traditionele wijze gevierd worden en werd naar een manier gezocht om het coronaproof te laten plaatsvinden. De cadeautjes zijn dit jaar in een Sinterklaaszak gestopt en voorzien van pepernoten, appeltje van oranje en een gedicht.

De zakken zijn daarna door Rotary-Pieten bezorgd bij 30 gezinnen, waardoor 60 kinderen toch een mooi Sinterklaasfeest hebben gehad.

Kom kennismaken met deze actieve club