Rotary Nieuwkoop actief op vele fronten..

Uitreiking cheques

Dankzij de Otterloop konden vier goede doelen uit de gemeente Nieuwkoop op 20 november blij worden gemaakt met een mooi geldbedrag: De Stichting !Trigger, de IJsclub Noorden en de Participatie Academie ontvingen elk een cheque van 750 euro en de Stichting Kinderboerderij kreeg een bijdrage van 4000 euro.Meet & Greet levert werk op

Op 13 februari organiseerde Rotary Nieuwkoop een Meet & Greet avond waar we daadwerkelijk verbinding realiseerden tussen statushouders, ondernemers en buurtgenoten in de gemeente Nieuwkoop. De dertig in samenwerking met de gemeente geselecteerde statushouders (Kleine kennis van de Nederlandse taal was wenselijk) hadden speeddates met de lokale ondernemers.

  

Het resultaat mag er zijn: 8 mannen zijn inmiddels fulltime aan het werk. 


We zijn er trots op dat we dit met elkaar hebben kunnen bereiken.Uitnodiging Usar-lezing 11 dec.

Op 11 december houdt Edo Groenendijk, clustermanager Beroepskazernes Brandweer Hollands  Midden  een interessante lezing over de inzet van Usar (Urban Research and Rescue).

Als er een ramp of ongeval gebeurt waarbij mensen ingesloten of bedolven zijn, kan dit specialistische team worden ingezet. In binnen- en buitenland. Onder moeilijkste omstandigheden voeren USAR-medewerkers zoek- en reddingsoperaties uit. USAR-NL kan binnen 4 uur in Nederland inzetbaar zijn en in het buitenland binnen 24 uur.

Het bijstandsteam bestaat uit zoek- en reddingspersoneel, verpleegkundigen en artsen, speurhondenbegeleiders, bouwkundigen, ondersteunend personeel en leidinggevenden.

Meld u zich aan bij   :   jansen.p.m@planet.nl