Nieuws

Juni 2018

Juni 2018: Welkom aan nieuwe leden

Van harte welkom op onze site!

wmc23086

Wim Mens, Voorzitter RC Oss-Maasland 2018 - 2019

WAT BETEKENEN DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN VOOR ONS?

 

Een presentatie van onze burgemeester Wobine Buijs en het besef dat het ons allemaal aangaat inspireerden mij tot het kiezen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen als thema voor mijn jaar als voorzitter van de Rotary club Oss-Maasland. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, ook vaak global goals genoemd, werden in november 2015 door vertegenwoordigers van meer dan 190 landen geaccepteerd en ondertekend. Op veel gebieden zijn afspraken gemaakt tot verbeteringen van onze leefomgeving, wereld en gelijkheid die in 2030 gerealiseerd zouden moeten zijn. Thema’s die aan de orde zullen komen in mijn jaar zijn onder meer:  armoede, onderwijs, gezondheid, duurzaamheid, water kwaliteit, vrede, veiligheid en gerechtigheid. De betekenis van deze onderwerpen gaan wij voor onze directe, nationale of internationale omgeving verkennen. Enkele duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zullen wij met elkaar verder uitwerken, als goede doelen, gebruikmakend van individuele vaardigheden en kennis van leden.

Een tweede thema voor dit jaar is de integratie en stimuleren van de interactie tussen oudere en nieuwere Rotary leden. De laatste twee jaar hebben wij negen nieuwe leden verwelkomt. Zowel voor de nieuwe leden als voor de oudere leden betekent dit verandering. Bij het samenstellen van commissies, het organiseren van activiteiten maar ook tijdens specifieke momenten gaat aandacht gegeven worden aan de interactie tussen de leden. Als club blijven we ons ontwikkelen en veranderingen vormen daar een onderdeel van.

Ik kijk met enthousiasme uit naar mijn Rotary voorzittersjaar: met elkaar de ervaringen rond duurzame ontwikkelingsdoelstellingen delen, activiteiten organiseren en onze onderlinge contacten bestendigen en versterken.

RC Oss-Maasland is opgericht op 26 juli 1985. Onze club houdt haar bijeenkomsten elke woensdag van 18.00 uur tot 20.00 uur in `t Putje aan de Willibrordusweg 81 in Oss. 


Meer bijzonderheden over onze club kunt U vinden onder het kopje clubinformatie.

wmc23086