© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Groot Waterlands Dictee

                                                               


Op 26 november 2023 organiseren RC Purmerend-Waterland en Bibliotheek Waterland het “Groot Waterlands Dictee”.

Oorspronkelijk was het plan dit te doen op 4 locaties in de Regio Waterland. Het aantal deelnemers tot nu toe buiten Purmerend is echter dermate klein dat we genoodzaakt zijn om het dictee uitsluitend in Purmerend af te nemen.

Het dictee wordt geschreven door Melle Dotinga, de Dichter de Waterlands, wie  weet misschien wel in dichtvorm en daarmee een extra uitdaging.

De opbrengst van het dictee gaat naar de aanschaf van kinderboeken voor kinderen die deelnemen aan de VoorleesExpress, een initiatief om kinderen die moeite hebben met  taal een steuntje in de rug te geven.   

Doet u mee?

Want met uw deelname helpt u kinderen die het niet zouden durven aan een Dictee mee te doen omdat zij niet taalvaardig genoeg zijn. Geef hen een goede start om volwaardig te kunnen deelnemen aan onze steeds complexer wordende samenleving.  

Het Groot Waterlands Dictee wordt afgenomen op 26 november 2023 op de volgende locatie:

  • Bibliotheek Waterland vestiging Purmerend                  Waterlandlaan 40


Voor deelname vragen we een bijdrage van minimaal €10 maar meer mag uiteraard ook want daarmee kunnen we dan weer meer boeken kopen. 

De locaties gaan open om 13:00 uur en deelnemers worden uiterlijk 13:30 verwacht. 
We verwachten dat we om ongeveer 15:30 / 16:00 de uitslag van het dictee bekend kunnen maken.

Wil je deelnemen aan het dictee vul dan het deelname formulier in. Na ontvangst bevestigen we je dan op welke locatie van jouw voorkeur we je hopen te verwelkomen. Mocht de locatie vol zijn en heb je meerdere voorkeuren opgegeven dan proberen we je uiteraard op een van de andere locaties onder te brengen. 

Voor de spelregels die gehanteerd worden tijdens het dictee zie: De Spelregels 


Suggestie voor Sponsoring

Om de opbrengst te verhogen is het misschien een idee je te laten sponseren. Dat kan bijvoorbeeld door je sponsoren in te laten schrijven voor een bepaald bedrag per fout die je minder scoort dan het gemiddelde.

Voorbeeld: Ligt het gemiddelde op 10 fouten en scoor jij 8 fouten dan betalen de sponsoren jou 2 x het door hen opgegeven bedrag per fout en dat draag je dan bij aan het project. Het hoeft uiteraard niet maar het zou mooi zijn als we zoveel mogelijk bijeen kunnen brengen voor boeken voor de kinderen van de VoorleesExpress 


Het Groot Waterlands Dictee wordt georganiseerd door: 

 

Het Letterfestival wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van:

  • Rabo Coöperatief Dividend - Rabobank Waterland en Omstreken
  • VSB Fonds Beemster
  • De Eiercentrale
  • Mediapartner Rodi Media
  • Boekhandel "Het Leesteken" in Purmerend