Welkom op de site van Rotary Club Rijswijk-Ypenburg

Welkom

Rotaryclub Rijswijk-Ypenburg is één van de vier Rijswijkse Rotaryclubs en bestaat sinds 2003.

Wij houden onze bijeenkomsten op woensdagavond van 18.00 tot 20.00 uur in Restaurant Savarin, Laan van Hoornwijck 29, 2289 DG in Rijswijk. 

We zijn een jonge, informele Rotaryclub met bijna 40 leden uit diverse beroepsgroepen en met diverse achtergronden. Als u meer wilt weten over onze club en onze activiteiten dan nodigen we u van harte uit om rond te kijken op onze website. 

RC Rijswijk-Ypenburg

Nieke Opstal, voorzitter 2019-2020  

Het is een eer dit jaar voorzitter te zijn van Rotaryclub Rijswijk-Ypenburg en ik heb er zin in!

We zijn een gezellige, tikje rebelse club waar ik mij 14 jaar geleden snel thuis voelde. Dit komt omdat we nieuwsgierig zijn naar elkaar in de breedste zin van het woord. We geven aandacht aan onszelf en we vergeten daarnaast niet dat we een serviceclub zijn. Wij hebben mooie clubavonden waar we fellowship uitdragen.

Als voorzitter vind ik het belangrijk om niet alleen samen te praten maar zeker om samen iets te doen. Iets betekenen voor één iemand, voor een kleine groep mensen of voor een mooie, wellicht grote, organisatie.

Zo zetten wij ons dit jaar in voor ‘Voedselbank voor kinderen’ en voor ‘Timilsina’. Een lokaal én een internationaal doel. Wij proberen zoveel mogelijk geld op te halen door een grote Kerstactie te organiseren in samenwerking met scholen en verenigingen in deze regio.

Ik werk zelf in het onderwijs als directeur van een basisschool in Ypenburg. Ik zie daar al 16 jaar kinderen groeien, stralen, verwonderen en natuurlijk uitvliegen naar het voortgezet onderwijs.

Ik zie ook kinderen die soms meer nodig hebben dan alleen goed onderwijs en de beste leerkracht. Via mijn lidmaatschap van Rotary hoop ik op een andere manier iets voor hen te kunnen betekenen.

Het thema van mijn jaar is daarom: ‘Dit ga ik doen!’ en dat altijd in relatie tot kinderen.

Making a difference, together / Maak samen het verschil