• Muziekvereniging uitreiking cheque
  • ROtary Mosselfeest 26 augustus 2018
  • ROtary Golftrofee
  • Opbrengst Rotary Golftrofee 2017 naar nieuwe trailer "Beestenboel"
  • Welkom bij Rotary Roosendaal
  • In 2018 organiseert Rotary de 40e Roosendaalse Beroepenervaringsavond Dit is de Beroepenervaringavond
  • Rotary Roosendaal ondersteunt Inloophuis De Roselinde!
  • Rotary organiseert ook in 2018 weer de RYLA: Rotary Young Leadership Awards
Welkom bij Rotary Roosendaal

ROTARY ROOSENDAAL

WELKOM

Rotary Roosendaal is met circa 45 leden onderdeel van de wereldwijde Rotaryorganisatie: een krachtig netwerk met 1,2 miljoen vrijwilligers.

De doelstelling van Rotary komt kernachting tot uitdrukking in de lijfspreuk; Service above Self. Dit betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken.

Rotary is een netwerk, waarbinnen de leden bereid zijn om hun (vak)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten gebaseerd op het essentiële grondbeginsel: Service

De vijf  ‘Avenues of Service’ vormen de hoeksteen en het grondvest van Rotary waarop de activiteiten van onze club zijn gestoeld.

5 AVENUES

Dit is Rotary

Play videoWat doet Rotary? (video)

Wat doet Rotary? Waar staat Rotary voor? Bovenstaande video toont de doelen en activiteiten van Rotary. 

 

RYLA 2018 te Hoeven

RYLA is een Rotary-Rotaract activiteit waarbij jonge mensen van 18 tot 26 jaar gedurende een intensief weekend uitgedaagd worden om via inspanning en ontspanning hun leiderscapaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Ook in 2018 organiseer Rotary de RYLA: Lees meer

LET'S PLAY

Onze club levert elk jaar een bijdrage aan dit evenement dat door club Steenbergen wordt georganiseerd. Kinderen tot 12 jaar met minder vakantiemogelijkheden worden tijdens de zomervakantie getrakteerd op een dag ontspanning

Activiteiten

BEROEPENERVARINGAVOND 40 JAAR

Beroepenervaringavond 14 maart 2018 voor de 40e keer.

 

Wat is de Beroepenervaringavond?

3e jaars leerlingen van VMBO-TL of 4e jaars HAVO of VWO, die middenin het keuzeproces voor hun toekomst zitten gaan nu verder kijken wat hun mogelijkheden zijn als ze over enkele jaren met een diploma de school verlaten. Het is daarbij nuttig dat ze een beeld krijgen van bepaalde beroepen.

Tijdens de beroepenervaringavond krijgen ze een volledig en eigentijdsbeeld van drie door hun gekozen beroepen. Die avond geven mensen uit de praktijk voorlichting aan de leerlingen over hun beroep. In kleine groepjes, zodat ze ook voldoende tijd hebben om  vragen te stellen over het beroep.

Op deze website kun je meer informatie vinden over een aantal beroepen, waaruit je een keuze kunt maken. Zie ook de volledige Beroepenlijst, waaruit je een keuze kunt maken. De decaan op jouw school vertelt je in december wel hoe dat verder in zijn werk gaat.    

Lees meer

WELKOM BIJ ROTARY ROOSENDAAL