• ov.jpg
  • v
  • Het Rodion Trio - Mariadal Concert 22 maart 2019
  • Noa Wildschut tijdens het Mariadalconcert van 16 maart 2018
  • Ragazze Quartet
  • Culinaire Fietstocht
  • Fuse in de kapel
  • Fuse
  • Mariadal
Welkom op de site van Rc Roosendaal-Donkenland

Het Mariadalconcert

MARIADALCONCERT

Op het twaalfde Mariadalconcert, vrijdag 13 maart 2020, aanvang 19.30 uur, georganiseerd door Rotaryclub Roosendaal Donkenland, zal worden gemusiceerd door:

Het Cello Octet Amsterdam

Uitvoerenden en programma:

Een uniek en veelzijdig ensemble dat nationaal en internationaal een begrip is geworden. “Acht topcellisten[…]. Totale technische perfectie, intensiteit en kleurrijke interpretatie” (muziektijdschrift The Strad). Optredens over heel de wereld en nu in de kapel van Mariadal in Roosendaal. De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma zegt in een interview: “Overal waar ik speel, Brazilië, Japan, USA, word ik over het Cello Octet aangesproken”. Het octet is: Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torringa, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker en Sanne van der Horst. Er zal o.a. werk worden gespeeld van Philip Glass, Arvo Pärt, Bach en Bizet.

Marien van Staalen, voormalig eerste cellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en vanaf het begin muzikaal adviseur van het Mariadalconcert, neemt 13 maart 2020 afscheid met een muzikaal adieu. Hij wordt opgevolgd door Martyn Smits, Managing Director van de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg.

Doel:

De ondersteuning van de Franciscanes zuster Julia Ordenez-Pavez die als eerste vrouw een parochie in Salvador in het noorden van Chili toegewezen krijgt. Dit in het kader van het besluit van paus Franciscus om in bepaalde delen van Zuid-Amerika vrouwen toestemming te geven om een parochie te leiden. Het geld zal met name worden besteed aan het geven van cursussen aan vrouwen om hen vaardiger te maken en beter bestand te doen zijn tegen onderdrukking en miskenning.

Kaarten à € 30,=, zijn te bestellen op het e-mailadres: g.sturm@live.nl.

Locatie:

De kapel van Mariadal, voorheen eigendom van de zusters Franciscanessen, Vincentiusstraat 7 te Roosendaal, een uniek bouwwerk van ‘de jonge Cuypers’ en weinig bekend architectonisch juweel in Roosendaal. Er wordt in de pauze een hapje en drankje geserveerd en daarna is er een naborrel bij restaurant Adriatico, Brugstraat 55.

nieuwsbrief februari 2020

Uitnodigingen zijn onlangs verstuurd naar de clubs om mee te doen aan de Regio Awards; een mooie gelegenheid om je club(concept) en het Awardsidee te promoten. En natuurlijk zeer interessant voor de winnaars die geldprijzen, beschikbaar gesteld door het district, ontvangen! (zie: https://www.rotary.nl/d1610/nieuws/regio-awards-2020/). De winnaars worden overigens bekendgemaakt tijdens de Discon 2020.

Begin februari 2020 komt de website live zodat jullie in kunnen schrijven voor de Discon, op 16 mei 2020. Binnen het thema ‘Duurzaamheid op Goeree-Overflakkee’, worden zes zeer interessante en uiteenlopende excursies in de middag georganiseerd voorafgegaan door een deskundige spreker, die het belang van ‘Waterstof’ toelicht, in de morgen. Een prachtig programma dus, samengesteld door Rotaryclub Goeree-Overflakkee. Mis dit niet! (zie voor informatie en inschrijving: http://www.discondistrict1610.nl/). 

De inkomend voorzitters 2020-2021 hebben inmiddels de Pre-Pets achter de rug. In het weekend van 13 en 14 maart 2020, worden de inkomend voorzitters verder getraind en geïnformeerd over Rotary en de bijzondere karakteristieken die een voorzitter moet weten om als een goede clubvoorzitter te kunnen functioneren. Een bijeenkomst die bol zal staan van netwerken en gezelligheid.

Binnenkort zullen we de halfjaarcijfers 2019-2020 van ons District 1610 publiceren op de website. Dit is toegezegd tijdens de laatste Assembly vergadering. Transparantie hoort nu eenmaal bij Rotary.

Lees verder

Komende clubavond

Woensdag 12 februari: Han de Bra over Oude Dansen

Jaarthema

"Ieder zijn stokpaardje" is het thema van onze voorzitter Mark van der Harst