© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
v
Het Rodion Trio - Mariadal Concert 22 maart 2019
Noa Wildschut tijdens het Mariadalconcert van 16 maart 2018
Ragazze Quartet
Culinaire Fietstocht
Fuse in de kapel
Fuse
Mariadal

Welkom op de site van Rc Roosendaal-Donkenland

Het Mariadalconcert

MARIADALCONCERT

Op het twaalfde Mariadalconcert, vrijdag 13 maart 2020, aanvang 19.30 uur, georganiseerd door Rotaryclub Roosendaal Donkenland, zal worden gemusiceerd door:

Het Cello Octet Amsterdam

Uitvoerenden en programma:

Een uniek en veelzijdig ensemble dat nationaal en internationaal een begrip is geworden. “Acht topcellisten[…]. Totale technische perfectie, intensiteit en kleurrijke interpretatie” (muziektijdschrift The Strad). Optredens over heel de wereld en nu in de kapel van Mariadal in Roosendaal. De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma zegt in een interview: “Overal waar ik speel, Brazilië, Japan, USA, word ik over het Cello Octet aangesproken”. Het octet is: Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torringa, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker en Sanne van der Horst. Er zal o.a. werk worden gespeeld van Philip Glass, Arvo Pärt, Bach en Bizet.

Marien van Staalen, voormalig eerste cellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en vanaf het begin muzikaal adviseur van het Mariadalconcert, neemt 13 maart 2020 afscheid met een muzikaal adieu. Hij wordt opgevolgd door Martyn Smits, Managing Director van de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg.

Doel:

De ondersteuning van de Franciscanes zuster Julia Ordenez-Pavez die als eerste vrouw een parochie in Salvador in het noorden van Chili toegewezen krijgt. Dit in het kader van het besluit van paus Franciscus om in bepaalde delen van Zuid-Amerika vrouwen toestemming te geven om een parochie te leiden. Het geld zal met name worden besteed aan het geven van cursussen aan vrouwen om hen vaardiger te maken en beter bestand te doen zijn tegen onderdrukking en miskenning.

Kaarten à € 30,=, zijn te bestellen op het e-mailadres: g.sturm@live.nl.

Locatie:

De kapel van Mariadal, voorheen eigendom van de zusters Franciscanessen, Vincentiusstraat 7 te Roosendaal, een uniek bouwwerk van ‘de jonge Cuypers’ en weinig bekend architectonisch juweel in Roosendaal. Er wordt in de pauze een hapje en drankje geserveerd en daarna is er een naborrel bij restaurant Adriatico, Brugstraat 55.

nieuwsbrief februari 2021

Clubbezoeken

Mijn gesprekken met de besturen van onze Rotaryclubs gaan gewoon door. Door de verscherpingen van de maatregelen in het kader van COVID-19 wordt mijn wens ‘clubs fysiek bezoeken’ naar verwachting een utopie. Als daar behoefte aan is dan graag een reactie zodat we een bezoek alsnog kunnen inplannen middels ZOOM, want het district is er voor jullie.

Bomendag

Op 6 januari jl. is er door de AG’s een ‘Webinar Bomenactie District 1610’ georganiseerd. Ik wil jullie van harte aanbevelen om vóór 24 februari 2021 school- en bosbomen aan te schaffen, dan worden ze nog voor de datum van 17 maart 2021 afgeleverd ten behoeve van de nationale boomfeestdag. Voor meer informatie is er een flyer beschikbaar of je kunt jouw AG contacteren.

Lees verder

Komende clubavond

Woensdag 10 juni: Polar Bears in Roosendaal en Nispen - Robert Catsburg

Jaarthema

"Ieder zijn stokpaardje" is het thema van onze voorzitter Mark van der Harst