© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotaryclub Roosendaal-Donkenland

Rotaryclub Roosendaal-Donkenland

MARIADALCONCERT

Het Mariadal Jubileumconcert wordt op vrijdag 22 maart 2024, aanvang 19.30 uur, georganiseerd door Rotaryclub Roosendaal Donkenland in de Lambertuskerk in Wouw.
Martyn Smits, Managing Director van de Academy of Music and Performing Arts (AMPA) in Tilburg, organist, filosoof én Roosendaler, is muzikaal adviseur van het Mariadalconcert.

Er wordt gemusiceerd door het Brabant Chamber Orchestra o.I.v. dirigent Amin Amel Ebrahimi

Het Brabant Chamber Orchestra is een nieuw opgericht kamerorkest met jonge en gedreven semi- professionele musici, gevestigd in het hart van Noord-Brabant. Het heeft de reputatie verworven van een van de meest geprezen kamermuziekensembles in de regio. Het ensemble bestaat uit getalenteerde musici die de rijkdom van klassieke muziek overbrengen met passie en precisie. Het repertoire omvat een breed scala aan klassieke meesterwerken en hedendaagse composities. Sinds de oprichting heeft het Brabant Chamber Orchestra bijzondere aandacht besteed aan diversiteit en inclusie, in zowel de programmering als in de samenstelling van het orkest.

Amin Ebrahimi is de componist/dirigent uit Iran en is gevestigd in Nederland.

Doel van het concert is het financieel ondersteunen de Stichting School voor Jong Talent te Paramaribo. Op deze school genieten kinderen dagelijks van talentonderwijs (zang/muziek/dans) naast het regulier basisonderwijs. Individuele talenten worden serieus ontwikkeld en gestimuleerd. Het project wordt gesteund door Pater Toon te Dorsthorst.

Kaarten à C 35,=, zijn te bestellen via de onderstaande QR code of via een mailtje aan mariadalconcert@gmail.com

Locatie is de Lambertuskerk in Wouw. De kerk is tussen 1505 en 1529 gebouwd. In 1581 werd deze deels verwoest en in de 19e eeuw hersteld. In 1948 vond wederom herbouw plaats na het in brand schieten van de kerk door de Duitsers in 1944. In de kerk bevinden zich unieke houten beelden, rond 1695 vervaardigd voor de abdij van Hemikshem en het mooie Verrijzenis glas-in-lood raam uit 1937 van Joep Nicolas

Tijdens de altijd gezellige naborrel van het concert, dat geen pauze kent, wordt er voor u allen een gratis hapje en drankje geserveerd achter in de kerk.

Maandbrief maart 2024

Beste Rotarians en Rotaractors,

In deze maand maart hebben we in ons District het President Elect Training Seminar, oftewel de PETS voor de inkomende voorzitters én de Districtsbijeenkomst op 23 maart met de nominatie voor de Regio Awards en ook de Districtsbegroting 2024-2025. Met daarbij nog een leerzame inkijk in de Districtscommissies. Dit is echt een mooi verbindingsmoment voor alle leden. IK heet u allen van harte welkom op zaterdag 23 maart van 13.00 tot 16.00 uur in Hoeven.

Maart is in de ‘Rotary International agenda’ gekozen als de maand van Water, Sanitation & Hygiene (één van de 7 area’s of focus). Binnen ons District is er een hele actieve Watercommissie. Onze Districtscommissaris Cees Willem Koorneef, lid van RC De Zwijndrechtse Waard, is samen met de 5 Regiowatercommissarissen hard bezig om ons meer bewust te maken van het grote belang van waterprojecten, zeker in landen waar geen schoon of voldoende drinkwater is, en daarnaast ook op het gebied van geografisch watermanagement.

Deze nieuwsbrief staat vol met mooie Rotary initiatieven en projecten, zoals o.a. Hand-in-hand voor Focus op Water, WereldRotaractWeek, New Generation Exchange Service, Vocational Services en héél véél nieuws uit ons District.

Ik wens u veel leesplezier!

Hartelijke Rotary groet

Anja Rijlaarsdam
Gouverneur  D1610 RI 2023-2024
06-28126758

lees hier de hele maandbrief

The Rotary Foundation

Donating to Rotary means clean water and sanitation. Health and hope in areas that were once ravaged by diseases like polio. Economic development and new opportunities. Your financial help makes all this happen, and more.

When you give to The Rotary Foundation, you fuel our service projects - projects that eradicate polio, promote peace, and improve developing communities.

doneer hier