• ov.jpg
  • v
  • Het Rodion Trio - Mariadal Concert 22 maart 2019
  • Noa Wildschut tijdens het Mariadalconcert van 16 maart 2018 19:30
  • Ragazze Quartet
  • Culinaire Fietstocht
  • Fuse in de kapel
  • Fuse
  • Mariadal
Welkom op de site van Rc Roosendaal-Donkenland

De Culinaire Fietstocht

Dit jaar organiseert Rotaryclub Roosendaal-Donkenland haar jaarlijkse fietstocht op zondag 15 september waarvan de opbrengst volledig bestemd is voor goede doelen.

De bekende culinaire fietstocht van ongeveer 35 km. met unieke tussenstops rondom Roosendaal is het vertrouwde  concept.

Het wordt ook dit jaar weer een verrassende dag, welke wordt afgesloten met een gezellige barbecue waarbij ook een loterij met mooie prijzen zal worden gehouden.

Verkorte weergave van het programma:

✓     11:00-13:00    Start culinaire fietstocht vanuit Roosendaal vanaf de Paterskerk aan de               Kade te Roosendaal

✓     17:00-20:00    BBQ met loterij

Het goede doel dat Rotaryclub Roosendaal-Donkenland dit jaar ondersteunt is:

Stichting GOED ONTMOET/VOEDSELBANK

De Voedselbank zamelt bij producenten en distributeurs van levensmiddelen de producten in die om één of andere reden niet verkocht kunnen worden, maar die kwalitatief nog 100% goed zijn. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat het product uit het assortiment gaat, er te veel voorraad van is, de THT-datum te dichtbij is om het product nog te verkopen. Voedselbank Goed Ontmoet verricht haar werkzaamheden conform de regels van het handboek voedselveiligheid. Door voldoende naleving uit een goedgekeurde Hygiënecode voldoet Goed Ontmoet aan haar wettelijke HACCP verplichtingen uit de verordening EG852/200 en beschikt over een inspectie certificaat.

De ingezamelde producten worden wekelijks verdeeld onder gezinnen, die aan de door de Voedselbank geformuleerde criteria voldoen. Goed Ontmoet garandeert, dat de geschonken producten niet meer voor commerciële doeleinden worden gebruikt, maar uitsluitend om mensen in nood te helpen.

Met de hulp van 140 vrijwilligers worden wekelijks 800 klanten ontvangen. Om deze logistieke operatie ook in de toekomst goed uit te kunnen blijven voeren is een aanpassing van het magazijn noodzakelijk. Een onderdeel hiervan is de plaatsing van een Portakabin waarmee snel en met lage kosten in noodzakelijke wacht- en vergaderruimte kan worden voorzien.

Met de opbrengst van onze fietstocht (door middel van kaartverkoop en sponsorbedragen) willen we graag een groot bedrag ter beschikking stellen aan deze Stichting.

nieuwsbrief september 2019

De maand augustus is meestal vol gepland met voorbereidingen voor tal van activiteiten, fundraising, projecten realiseren, vergaderingen plannen en de vakantieverhalen met elkaar delen, al dan niet onder het genot van een barbecue!

Loop voor de aardigheid eens door de berichten die op onze website staan. Via strandwandelingen, golven, fietstoertochten, mosselfeest, Rotary Rally, karten en verkoop van de End Poli Now-tulpen zijn we met elkaar bezig om geld binnen te halen voor goede doelen.

Graag vraag ik ook aandacht voor de Inspiratiedag op zaterdag 5 oktober. Naast voorlichting over specifieke Rotary-thema’s, krijgen de jeugdprogramma’s na de lunch speciale aandacht. Iets om niet te missen.

Om elkaar beter te leren kennen worden in september en oktober de Regionaal Bestuurscontact bijeenkomsten georganiseerd. Voor iedere regio is een aparte locatie gevonden. De assistenten-gouverneur zijn volop bezig met de voorbereidingen voor deze interessante avonden. Graag tot ziens bij één of meerdere bijeenkomsten in ons district.

Lees verder

Komende clubavond

Woensdag 18 september: De derde woensdag van september - Werner Goorden

Jaarthema

"Ieder zijn stokpaardje" is het thema van onze voorzitter Mark van der Harst