© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotary Schiedam bestrijdt polio met tulpen
Hoe mooi kan Schiedam zijn?
Molen de Kameel
Nieuwe Focus
Lees Meer
Rotary club Capelle aan de IJssel regelde in China tienduizenden mondkapjes voor de zorg in Capelle
Lees Meer
RLI District 1600
KLIK HIER
IHE Delft institute
Klik hier

Rotary Schiedam, actief op vele fronten

Polio de wereld uit!

Rotary Schiedam bestrijdt polio met tulpen

Als onderdeel van Rotary International zet Rotary Club Schiedam zich in om  wereldwijd Polio te bestrijden. Dit doen zij door het verkopen van “End-Polio-Now”-tulpen, voor slechts €15 per doosje van 25 tulpenbollen. Door goede afspraken met o.a. de Bill & Melinda Gates Foundation gaat er per verkocht doosje uiteindelijk €30(!) naar het goede doel.


Polio bestrijding. 

Tot de jaren 80 kwamen er jaarlijks ca. 300.000 nieuwe gevallen van polio bij. Toen heeft Rotary International zich ten doel gesteld deze vreselijke ziekte te bestrijden. Inmiddels is de ziekte grotendeels uitgebannen, op enkele gevallen (veelal in conflictgebieden) na. Het is echter van groot belang de komende jaren het vaccinatieprogramma voort te zetten om te voorkomen dat polio weer de kop opsteekt.

LetterFestival

Laaggeletterdheid…

daar gaan we samen iets aan doen!

Onderwerp: LetterFestival – 1 november 2020

Beste fellow-Rotarian,

Diverse Rotterdamse Rotaryclubs en Bibliotheek Rotterdam organiseren op 1 november 2020 (aanvang 14.00 uur) het LetterFestival. U kunt dit festival ‘online’ volgen en meedoen! De opnamen vinden plaats in Bibliotheek Rotterdam.

Het LetterFestival vraagt aandacht voor één van de grootste en meest onderbelichte problemen in de Rotterdamse samenleving: laaggeletterdheid.

We maken van de ‘corona’-nood een deugd en nodigen álle Rotaryclubs in Nederland en iedereen thuis uit om mee te doen aan een middag vol taal. Introducés en belangstellenden zijn van harte welkom.

Het LetterFestival bestaat uit drie onderdelen:

·         Het dictee, geschreven door Abdelkader Benali en voorgelezen door de Rotterdamse wethouder Judith Bokhove, die taal in haar portefeuille heeft.

Op het podium van het Bibliotheektheater strijden vertegenwoordigers van diverse Rotaryclubs tijdens dit dictee tegen elkaar ter meerdere eer en glorie van hun eigen club (voor meer info zie: www.letterfestival.nl). Deze wedstrijd is live te volgen. Maar u kunt thuis ook meeschrijven!

·         Een spannende online Duplicate Scrabble wedstrijd, waarbij iedere speler wordt geconfronteerd met hetzelfde bord en dezelfde letters.

·         Kinderen tussen 4 en 8 worden (online) voorgelezen door de VoorleesExpress Rotterdam.

De opbrengst van het LetterFestival gaat naar de VoorleesExpress Rotterdam, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een taalachterstand.

Wilt u meedoen of doneren? Aanmelden en doneren kan via www.letterfestival.nl.

U helpt ons enorm door deze informatie te delen in uw netwerk.

https://www.facebook.com/events/618768602124839/

Alvast onze hartelijke dank hiervoor.

Met hartelijke groet,

Carola Heeremans (Voorzitter werkgroep LetterFestival)

Het LetterFestival is een initiatief van:

Bibliotheek Rotterdam, Rotaryclub Rotterdam Noord,Rotaryclub Rotterdam Delfshaven, Rotaryclub Rotterdam Feijenoord, Rotaryclub Rotterdam Hillegersberg, Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag, Rotaryclub Rotterdam Rotterdam.

Klik hier voor

Maak Rotary zichtbaar in onze omgeving

 en laat anderen kennis maken met Rotary