Rotary Schiedam, actief op vele fronten

Polio de wereld uit!

Rotary Schiedam bestrijdt polio met tulpen

Als onderdeel van Rotary International zet Rotary Club Schiedam zich in om  wereldwijd Polio te bestrijden. Dit doen zij door het verkopen van “End-Polio-Now”-tulpen, voor slechts €15 per doosje van 25 tulpenbollen. Door goede afspraken met o.a. de Bill & Melinda Gates Foundation gaat er per verkocht doosje uiteindelijk €30(!) naar het goede doel.


Polio bestrijding. 

Tot de jaren 80 kwamen er jaarlijks ca. 300.000 nieuwe gevallen van polio bij. Toen heeft Rotary International zich ten doel gesteld deze vreselijke ziekte te bestrijden. Inmiddels is de ziekte grotendeels uitgebannen, op enkele gevallen (veelal in conflictgebieden) na. Het is echter van groot belang de komende jaren het vaccinatieprogramma voort te zetten om te voorkomen dat polio weer de kop opsteekt.

Rotary - IHE Delft partnership

Rotary Leadership Institute D1600 in Delft

 

Tijdens het Rotary Leadership Institute(Link) werden onlangs in Delft weer veel onderwerpen besproken, zoals: Vocational Service(Link), The Rotary Foundation(Link), het Rotary Scholarship programm IHE Delft(Link), Rotary Youth Exhange(Link), Ryla(Link) en voorwaarden / interactie mbt succesvolle clubs.

 

Binnenkort, de derde en afsluitende dag, waarbij de deelnemers aan de slag gaan met praktijkcases en een strategisch plan maken om hun eigen clubs (nóg) succesvoller / interessanter te maken.

 

Wilt u ook aan RLI deelnemen? De volgende reeks is gepland op 9 febr., 9 maart en 30 maart 2019. Meer informatie en aanmelden via Harriette Verwey(Mail)

Zie info

Maandbrief

mndbrf

Veel leesplezier met de maandbrief oktober 2018.

Lees meer

Maak Rotary zichtbaar in onze omgeving

 en laat anderen kennis maken met Rotary