Rotary Schiedam, actief op vele fronten

Polio de wereld uit!

Rotary Schiedam bestrijdt polio met tulpen

Als onderdeel van Rotary International zet Rotary Club Schiedam zich in om  wereldwijd Polio te bestrijden. Dit doen zij door het verkopen van “End-Polio-Now”-tulpen, voor slechts €15 per doosje van 25 tulpenbollen. Door goede afspraken met o.a. de Bill & Melinda Gates Foundation gaat er per verkocht doosje uiteindelijk €30(!) naar het goede doel.


Polio bestrijding. 

Tot de jaren 80 kwamen er jaarlijks ca. 300.000 nieuwe gevallen van polio bij. Toen heeft Rotary International zich ten doel gesteld deze vreselijke ziekte te bestrijden. Inmiddels is de ziekte grotendeels uitgebannen, op enkele gevallen (veelal in conflictgebieden) na. Het is echter van groot belang de komende jaren het vaccinatieprogramma voort te zetten om te voorkomen dat polio weer de kop opsteekt.

De Rijdende Mullah

de rijdende Mullah

De laatste maanden lijdt de wereld onder de coronacrisis en krijgt de zoektocht naar een vaccin en de noodzaak van vaccineren veel aandacht.

Bij het bestrijden van corona wordt veel gebruik gemaakt van infrastructuur die ontwikkeld is om de wereld vrij van polio te krijgen.

Rotary legde de basis voor de strijd tegen polio. Nu komt de ziekte nog voor in Afghanistan en Pakistan. Twee landen waar het uitroeien van de laatste haarden moeizaam gaat, door lokale conflicten. Ondanks de problemen zetten vrijwilligers zich onvermoeibaar in om kinderen te vaccineren.

Zondag 31 mei werd op NPO1 door VPRO en NTR een mooi en kort filmpje getoond, dat wij graag onder de aandacht brengen.

 

Met dank en groet,

Josje Bootsma

NPO start

Maak Rotary zichtbaar in onze omgeving

 en laat anderen kennis maken met Rotary