© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Homepage RC Utrecht

Social Event @ De Leckere Utrechtse bierbrouwerij
Bestuurswissel 2021-2022 Gijsbert Wolleswinkel draagt voorzittersrol over aan Martijn Meeske
Optreden Marike Jager tijdens bestuurswissel 2021-2022
Uitje augustus 2021: varen op Loosdrecht
Uitje augustus 2021 : varen op Loosdrecht 2
Uitje augustus 2021: diner na varen op Loosdrecht
Dichteres Antjie Krog op bezoek
Rotary Insight Club 2021
Rotary Insight Club
Bestuurswissel 2020-2021 Coronaproof: nieuwe Voorzitter Gijsbert Wolleswinkel

Rotary Club Utrecht sinds 1923 in de lucht !Welkom op onze website!

Rotary Club Utrecht is de op één na oudste Rotaryclub in Nederland, opgericht op 13 maart 1923. Rotary Club Utrecht maakt deel uit van de wereldwijde vereniging die Rotary International heet. Maar de club is niet alleen oud, zij is ook springlevend met zo’n 45 leden. We komen wekelijks bij elkaar op de dinsdag tussen 17.45 en 19.45 in het centrum van Utrecht, en bij activiteiten. Rotary is samen zijn en samen doen.

Het ‘fellowship’ binnen een Rotaryclub, de sfeer van vriendschap, gesprek en respect is een belangrijke pijler. Het samen zijn, elkaar ontmoeten en anderen leren kennen. De leden komen uit uiteenlopende (beroeps)sectoren van de samenleving. Bij de wekelijkse bijeenkomsten spreekt er vaak iemand van buiten de club over maatschappelijke, culturele of wetenschappelijke thema’s (en met discussie), of houdt één van de leden een inleiding.

Waar staan wij voor?

Rotary is wat heet een ‘serviceclub’, dat wil zeggen dat deze zich inzet voor maatschappelijke doelen en dienstverlening: het samen doen. Soms waren dit grote projecten als de bouw van het Utrechtse Statenjacht en de organisatie van Stick Together bij de Mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht. Momenteel werken we samen met het UAF, de in Utrecht gevestigde Stichting voor Vluchteling Studenten. Maar ook worden er regelmatig kleinere activiteiten georganiseerd met name voor Utrechtse jeugd. En nemen leden deel aan activiteiten die door andere worden georganiseerd zoals bij de World Cleanup Day. Internationaal steunen we al heel veel jaren de internationale Rotary actie: ‘ban polio de wereld uit’.

Meer info?

Kijk ook eens op de website over onze Stichting Community Service.

We staan midden in de Utrechtse samenleving en willen er vanuit de Rotary gedacht ook aan bijdragen.

Hoe kun je ons bereiken?

Als je meer wilt weten over de club of eens in contact wilt komen met ons, stuur dan een mailtje naar rotaryclubutrecht@outlook.com.Rotary Club Utrecht