Welkom op de website van
Rotary Club Utrecht Kromme Rijn

Club Utrecht Kromme Rijn

Wij zijn Rotary Club Utrecht Kromme Rijn, opgericht in 1985. De naam is gekozen vanwege ons 'grondgebied' Utrecht Oost. Onze club komt elke dinsdagavond samen in de biologische tuinderij De Moestuin op een steenworp afstand van de rivier Kromme Rijn.

Onze club telt op dit moment 37 leden.  

De afgelopen jaren ondersteunden we onder meer Stichting De Moestuin UtrechtJINC, Wandelen voor Water en de Utrechtse Sint Maarten Parade. Ook organiseren we jaarlijks rond Valentijnsdag ons 'verbindingsdiner' waarbij we een groep eenzame ouderen uit Utrecht uitnodigen voor een culinaire avond vol entertainment.

Wandelen voor water 2016

Op woensdagochtend 23 maart 2016 werd voor de derde keer door onze Rotaryclub Utrecht Kromme Rijn het project Wandelen voor Water georganiseerd. Wij doen dit in samenwerking met Rotaryclub Utrecht West en ook dit keer was FC Utrecht weer onze gastheer!


De 241 deelnemende kinderen werden op Zoudenbalch uitgezwaaid door de FC Utrecht-spelers Willem Janssen en Mark van der Maarel. Ze lieten hun wandeling door Oud-Amelisweerd sponsoren en liepen samen, inclusief een bijdrage van Aqua for All, maar liefst 12.500 euro bij elkaar. Samen met de opbrengst van een door RC Utrecht Kromme Rijn intern gehouden veiling levert dit een bedrag van 21.350 euro op voor het goede doel!

Wandelen voor water 2017

Dit jaar was er op 22 maart, alweer voor de vierde keer, de sponsorloop Wandelen voor Water. Onze club organiseert dit samen met Rotaryclub Utrecht West.

FC Utrecht was, net als voorgaande jaren, onze gastheer!

De opbrengst van ons project was dit jaar 35.000 Euro.
Dank aan alle 170 jeugdige lopers en de leerkrachten van de deelnemende scholen: de Daltonschool Rijnsweerd, de Internationale School, de Utrechtse Schoolvereniging en de Vrije School !!
In heel Nederland lopen in die week ruim 20.000 kinderen uit de groepen (5,6) 7 en 8. Ze lopen met 6 liter water op hun rug ongeveer 6 kilometer. Het is een sponsorloop en ze halen zo geld op voor schoon water in derdewereldlanden. Iedere euro die de kinderen ophalen wordt beloond  door de organisatie Aqua for All met een bonus. Iedere euro die ze ophalen wordt zo 1,80 euro!  De kinderen worden gesponsord door familie, vrienden en kennissen en ook beide Rotaryclubs halen voor hen sponsorgeld op.