© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Clublogo
De Kromme Rijn
Clubvaantje
De Moestuin - onze thuishaven
Lees meer
Jaarlijks verbindingsdiner voor senioren door leden
Wij zijn trotse partner van jINC
Lees meer

Welkom op de website van
Rotary Club Utrecht Kromme Rijn

Club Utrecht Kromme Rijn

Wij zijn Rotary Club Utrecht Kromme Rijn, opgericht in 1985. De naam is gekozen vanwege ons 'grondgebied' Utrecht Oost. Onze club komt elke dinsdagavond samen in de biologische tuinderij De Moestuin op een steenworp afstand van de rivier Kromme Rijn.

Onze club telt op dit moment 34 leden.  

De afgelopen jaren ondersteunden we onder meer Stichting De Moestuin UtrechtJINC, ZWICSanta Run Utrecht en het Stadshospice Utrecht. Ook organiseren we jaarlijks rond Valentijnsdag ons 'verbindingsdiner'.

Donatie aan ZWIC

Rotary Club Utrecht Kromme Rijn heeft een aantal leden die werkzaam zijn in de medische sector en daarom ondersteunt de club van harte het nieuwe fonds voor (nabestaanden van) mensen in de zorg die getroffen zijn door het coronavirus, ZWIC (Stichting Zorg na Werken in Coronazorg).

Stichting Zorg na Werk in Coronazorg is een initiatief van zorgverleners voor zorgverleners. Het bestuur bestaat uit negen betrokken zorgverleners en ervaren bestuurders, die zich allen onbezoldigd inzetten.

Rotary Club Utrecht Kromme Rijn steunt ZWIC met 5000 euro, en dat bedrag wordt verdubbeld door de overheid.

Verbindingsdiner 


In 2019 organiseerden we in februari alweer voor de vierde keer ons  Verbindingsdiner voor senioren in Utrecht die wat extra gezelligheid verdienen. Onze leden staan zelf in de keuken, zorgen voor het vervoer van de gasten, draaien bardienst, lopen in de bediening of zijn gastheer of gastvrouw aan tafel.   

Daarnaast wordt het entertainment gedurende de avond ook door onze leden ingevuld. Zo was er al een succesvol optreden van La Decibella en onze eigen huisband die een avond vol Hollandse meezingers verzorgde. 

Door de coronamaatregelen zijn de edities 2020 en 2021 helaas vervallen, maar we hopen in 2022 de traditie te kunnen voortzetten.