© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Jaarthema
Bestuurswissel
Bijeenkomst op de Fundatie
We zijn Rotary Utrecht Noord!
Onze Frits
Clubavond in de Fundatie
Handen uit de mouwen

Rotary Club Utrecht-Noord

Samen, voor elkaar!

Onze nieuwe voorzitter introduceert het jaarthema voor 2020-2021: samen voor elkaar.

Onze nieuwe voorzitter introduceert het nieuwe bestuur en het jaarthema voor 2020-2021: samen, voor elkaar!


Welkom bij Utrecht-Noord!

Als Rotarian wil je dienstbaar zijn aan de samenleving en je krijgt er veel voor terug!

Het thema dat onze nieuwe voorzitter Hetty Jansen-Verhagen voor dit clubjaar heeft gekozen is SAMEN, VOOR ELKAAR. Samen met ons gaat ze er een mooi Rotaryjaar van maken met projecten waarmee wij anderen kunnen ondersteunen en waarin we er voor elkaar kunnen zijn. En dat krijgen we onder haar leiding met elkaar voor elkaar.


Rotary helpt - een greep uit onze projecten

Beroepenmarkt

In samenwerking met Ithaka en jINC wordt er jaarlijks een beroepenmarkt gehouden. Carrièrekans is een project waarbij kinderen van 12 tot 18 jaar zich oriënteren op een beroep, dat bij hen past en waarmee ze een gerespecteerde plaats in onze samenleving kunnen bemachtigen. Carrièrekans laat kinderen kennismaken met beroepsomgevingen met bedrijven en instellingen.

Kunst voor een Bikkel

In samenwerking met de Bart de Graaff Foundation heeft RC Utrecht-Noord in 2018 een expositie met veiling gehouden van een groot aantal kunstwerken van de hand van 3 van haar leden. Met de opbrengst wordt een bikkel door onze club ondersteund.

Rotary Santa Run Utrecht

De Rotary Santa Run Utrecht is een fun run waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours (hard)lopen voor het goede doel. In 2008 begonnen als evenement van Rotary Club Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotary Clubs in het hele land is gevolgd. Zo is in 2018 de Rotary Santa Run in 55 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer €400.000,-. Hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund.

Op zaterdag 14 december 2019 vindt de eerste Santa Run in Utrecht plaats. De Utrechtse Rotary Clubs organiseren dit evenement samen met Rotaract.

Bijeenkomsten

Onze bijeenkomsten worden op (vrijwel iedere) woensdag tussen 18:00 en 20:30 gehouden in

Fundatie Vrijvrouwe van Renswoude

Agnietenstraat 5 te Utrecht

Google map

Sinds april 2020 gebeuren onze bijeenkomsten op afstand via digitale kanalen op woensdag tussen 18:00 en 19:00.


LID WORDEN?

Vind je het - net als wij - leuk om andere mensen met andere beroepen te ontmoeten en samen te werken aan goede doelen?

Stuur een mailtje via het contactformulier en kom eens langs op één van onze clubavonden in de Fundatie.

Op de website van Rotary in Nederland vind je meer informatie over het lidmaatschap.

Clubnieuws

Bijeenkomst 11 september 2019

__________________________________

BESTUURSWISSEL

01-07-2020

Op woensdag 1 juli 2020 zijn we eindelijk fysiek samengekomen op de Fundatie, na maanden digitale bijeenkomsten. Yvonne heeft het stokje aan Hetty overgedragen. Haar jaarthema is: samen voor elkaar!

"Mijn bestuur, onze clubleden en ik, we gaan er samen een mooi clubjaar van maken met projecten waarmee we anderen kunnen ondersteunen en waarin we er voor elkaar kunnen zijn. En dat krijgen we met elkaar voor elkaar."

________________________________

DIGITALE CLUBAVOND

01-04-2020

Op woensdag 1 april 2020 zijn we begonnen met digitale bijeenkomsten. Geen 1-aprilgrapje, daarentegen wel een suceesvolle ervaring! Onze spreker, Bart Timmermans, heeft ons een en ander vertelt over de bijzondere omstandigheden waarin de zorg en in het bijzonder de afdeling IC van het UMC momenteel verkeert.  

________________________________

Rotary Santa Run Utrecht

14-12-2019

Op zaterdag 14 december 2019 vindt de eerste Santa Run in Utrecht plaats. De Rotary Santa Run is een fun run of wandeling voor het goede doel. Dit evenement wordt georganiseert door de Utrechtse Rotary Clubs samen met Rotaract. De opbrengst wordt gedoneerd aan de Stichting "Met je Hart".

__________________________________

Clubavond

09-10-2019

Net als in januari van dit jaar heb- ben wij opnieuw gasten uit het verre Zweden: burgemeester Erik Pelling van Uppsala is wederom met zijn groep op bezoek in Utrecht. Onze club ontvangt hen in het sfeervolle Sonnenborgh, waar Bas Nugteren, de directeur, allen hartelijk verwelkomt.

__________________________________

Clubavond

02-10-2019

Hij heeft zijn hart aan Utrecht verpand, 'fietsenmaker' Amin Mayahi. "Vanuit onze winkel aan de Oudegracht verkopen wij onze slim geproduceerde fietsen," vertelde hij vanavond. "natuurlijk kost dat geld, maar het was dan ook niet mijn doel om de goedkoopste te zijn." Hij zei ook niet te streven naar tevreden klanten, maar naar fans. Als dát niet inspirerend is!

__________________________________

Clubavond

25-09-2019

Frank van Driel, fine art fotograaf, heeft ons begeleid in zijn inspirerend wereld. In de Fundatie zijn verschillende foto’s van zijn hand te zien. Kijk op www.frankvandriel.com om een indruk te krijgen van zijn gehele oeuvre.

 

__________________________________

Clubavond

18-09-2019

Rotaract en Rotary moeten elkaar blijven opzoeken en blijven nadenken over duurzame samenwerking. Dat zei Rose-Lotte, voormalig voorzitter Rotaract Utrecht. Een mooie opening voor nader overleg, vindt RC Utrecht Noord, 'moederclub' van Rotaract Utrecht; goed om eens na te denken over een 'zachte landing' bij Rotary voor oud-Rotaracters!

__________________________________

Jaaropening

11-09-2019

De jaaropening was een moment om bij te praten en elkaar weer te ontmoeten op de fundatie. Het was gezellig en we hopen op een inspirerend jaar met elkaar!

__________________________________

Lid worden?

Vind je het - net als wij - leuk om andere mensen met andere beroepen te ontmoeten en samen te werken aan goede doelen?

Stuur een mailtje aan onze secretaris en kom eens langs op één van onze clubavonden in de Fundatie.