© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Club Veenendaal Regio

Welkom

Rotaryclub Veenendaal Regio (RCVR) maakt deel uit van de wereldwijde organisatie Rotary International. Een organisatie waarvan de leden dienstbaar willen zijn aan de samenleving. De lijfspreuk van Rotary is dan ook: Service Above Self. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotarians zijn bereid hun (vak-)kennis in dienst te stellen van de gemeenschap.
Rotaryclub Veenendaal Regio houdt haar wekelijkse bijeenkomsten op de dinsdag, met wisselende -prikkelende- thema's. Ook houdt de club diverse activitieiten ter ondersteuning van specifieke goede doelen en de lokale gemeenschap in het algemeen. Een voorbeeld hiervan is de Heuvelrug Wandeltocht. Belangstelling voor het lidmaatschap van Rotary? Dan nodigen wij u uit een bericht te sturen via ons contactformulier.

Thema 2022-2023 - Imagine

Met ons thema ‘Imagine’ sluiten we aan bij het gelijknamige internationale thema van dit clubjaar.

Ja, in het Engels … omdat het lastig is dit exact te vertalen. Google zegt verbeelding of droombeelden scheppen maar het kan ook zijn stel je voor, inleven, voelen, meeleven, en inbeelden.

Wij stellen ons hierbij een wereld voor waarin wij verschillen omarmen en ieders talent de ruimte geven. Het geeft ook het oneindige aan zoals Albert Einstein ooit mooi verwoordde met “Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal”.

Wij zien dan de verbeelding ook als startpunt van verandering en waar nodig ook van ander gedrag. Als vertrekpunt voor persoonlijke ontwikkeling maar van verandering van de wereld om ons heen.