© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Onderscheidingen Rotary!
All Rotary
Houtactie 2023
polio de wereld uit
Houthakken voor Shelterbox en Fonds Wassenaar groot succes
Opbrengst houtactie Rotary Wassenaar
Houthakken voor shelterbox Turkije en Syrie
Houthakken voor shelterboxen en Fonds Wassenaar
Houtactie fonds Wassenaar en Shelterbox
Houtactie 2023

Welkom op de site van Rotaryclub Wassenaar

Het laatste nieuws

Houtactie voor Fonds Wassenaar en Shelterbox groot succes!

Op vrijdag 17 en zterdag 18 februari staken een groot aantal leden van Rotary Wassenaar de handen flink uit de mouwen. Enkele weken eerder bleek een grote beuk bij een van de leden in de tuin op omvallen te staan. Omdat de boom al flink op leeftijd was bleek er een aanzienlijke hoeveelheid (stook)hout te ontstaan.

De boom werd professioneel omgehaald en in flinke schijven gezaagd waarna de leden van Rotary Wassenaar met professionele kloofapparatuur de schiijven in haardgrote blokken hebben gekliefd.

In totaal werden 22 bigbags van een een kuub handmatig gevuld en door vrijwilligers thuisbezorgd.

De actie heeft uiteindelijk het volgende opgebracht: 22 m3 openhaardhout, een bedrag van € 2150 voor Fonds Wassenaar (dit bedrag wordt door Fonds 1818 verdubbeld tot € 4.300) en een bedrag € 3.400 aan shelterboxen de hulp voor de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dorpsgenoot en Rotarylid Bram Binnendijk bracht binnen het dorp met zijn tractor veel bigbags rond

Clubsite (besloten)

Rotary Activiteiten

Rotary Wassenaar

is actief op diverse vlakken. Zo zijn er meerdere commissies bezig met de Servicegedachte. Hieronder treft u binnenkort een overzicht van de activiteiten van een aantal commissies.

Community Service

'Steunt projecten van algemeen maatschappelijke aard en ter leniging van menselijke noden, zowel met financiële middelen als anderszins'. Klik voor het aanvragen van financiële steun onder op deze pagina op 'Steun vragen' voor het aanvraagformulier.  

Jeugd Service

Biedt ondersteuning aan uitwisselingsprojecten en lokale of landelijk initiatieven ter bevordering van jeugdwelzijn.

Job Rotary

JobRotary biedt oudere werkzoekenden belangeloos persoonlijke ondersteuning en actieve begeleiding op weg naar nieuw werk, via een landelijk dekkend netwerk van deskundige mentoren

· 

JobRotary

Bestuurswisseling 2022

Zoals elk jaar in de laatste week van juni vindt de bestuursoverdracht plaats.

Dit jaar sloot onze voorzitter Mary An Bezemer af met de overdracht van het lint aan Leo Kroon.

Verder nam na vele jaren (13!) trouwe dienst als penningmeester Edwin Verhoogt afstand van het bestuur. Het bestuur is verheugd dat Inge Zweerts-de Jong het stokje wil overnemen en de financien van de club wil beheren. Voor zijn verdiensten voor de club kreeg Edwin de " Paul Harris" oorkonde en bijbehorende speld.


Met een feestelijk samenzijn in het hart van de Wassenaarse cultuurtempel de Warenar werd het een genoeglijk samenzijn.