© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Home


Rotaryclub-Westerwolde-Hondsrug maakt onderdeel uit van Rotary International

Wat is Rotary?

Rotary is een wereldwijde organisatie van serviceclubs. Zij telt bijna 1,2 miljoen leden, verspreid over meer dan 30.000 clubs in 162 landen. Inmiddels telt Nederland ruim 19.000 leden in 435 clubs.

Rotary is niet religieus of politiek geëngageerd. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk: ‘Service above self’. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken.

De opzet van de organisatie nodigt daartoe uit. Want Rotary is een netwerk, waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten.

Wie lid is van Rotary heeft de gedragscode ‘integriteit in het beroep’ hoog in het vaandel staan. De permanente uitwisseling van informatie over elkaars beroep leidt automatisch tot meer begrip voor elkaar. Een uitstekende voedingsbodem, want samenwerking door kennisuitwisseling in een sfeer van kameraadschap blijkt een formule te zijn die in de praktijk verbluffende resultaten afwerpt. Elk jaar opnieuw worden legio grote en kleine projecten gerealiseerd. Het lidmaatschap is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

(bron http://www.rotarydrechterland.nl/page/view/name/90-wat-is-rotary)

‘Rotary kent regels voor het lidmaatschap en het uitnodigen van kandidaat-leden. Belangstellenden kunnen echter ook zelf kenbaar maken lid te willen worden van onze club. Dit kan door contact te zoeken met het bestuur’.
Rotaryclub Buinen Hondsrug
Opgericht
: 21 augustus 1978
District
: 1590
Aantal leden
: ±30
Moederclub
: Rotary Stadskanaal
Contactclub
: Rotary Syke (Duitsland)
Bijeenkomsten
:
Donderdag om 17.30 uur in
Café-Restaurant De Gelegenheid
Kruisstraat 1
9581 EA Musselkanaal

Website: https://www.rotary.nl/westerwoldehondsrug

Facebook: https://www.facebook.com/rotaryclub.westerwolde.hondsrug

Haringparty informatie: HARINGPARTY (rotary.nl)