© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
60 jaar jubileum Rotary Zoetermeer
60 jaar jubileum Rotarys Zoetermeer
samenvoeging drie clubs tot één club Rotary Zoetermeer
samenvoeging drie clubs tot één club Rotary Zoetermeer juni 2022
sinterklaasactie 2022
Sinterklaasactie 2022
resultaat sinterklaasactie 2022
resultaat sinterklaasactie 2022
Sinterklaas op bezoek bij Piezo
Sinterklaas op bezoek bij Piezo
kerstdiner 2022
kerstdiner 2022
Installatie Jan de Mooij
bekijk het hier
Inkomende voorzitters 2024-2025 (c) Ruben Timman
Bekijk de impressie

De oudste Rotaryclub in Zoetermeer. Opgericht in 1957.
per 1 juli 2022 zijn de clubs Zoetermeer, Zegwaart en De Geuzen opgegaan in één club, Rotaryclub Zoetermeer. Zij komen bijeen in Stage Kitschen & Café, Restaurant van het Stadstheater, Theaterplein 10, 2711 EK Zoetermeer. Bijeenkomsten zijn iedere woendsdagavand om 18:00 uur.

Estafette fietstocht langs Rotaryclubs

Op zondag 22 oktober arriveerde de Rotary fiestesrafette op de Markt bij de Dobbe. Onder luid aplaus werden de fietsers van Rotaryclub Pijnacker-Nootdorp ontvangen door de leden van Rotarys club Zoetermeer, wethouder Weerwag en een groep Oekraïners. Door sponsering van de gefietste kilometers kon een check met een bedrag van ruim € 500,-- overhandigd worden. In overleg met de Oekraïners gaat dit bedrag besteed worden aan museumjaarkaarten en sportbenodigdheden. Daarnaast werden er negen opgeknapte fietsen gegeven. De aanwezige Oekraïners waren blij met de check en de fietsen. Met een speciaal fietstenue en motorbegeleiding vertrok de ploeg van Rotaryclub Zoetermeer naar Leiderdorp onder luide aanmoediging van de achterblijvers. Op 16 december komt de estafette tot een eind. 

informatie

Vakantietasactie 2024

Ook dit jaar heeft Rotary een bijdrage geleverd aan de Vakantietasactie. Voor 30 kinderen in de leeftijd van 12-17 jaar zijn cadeaus gekocht. Mede door onze bijdrage konden 101 kinderen van kwetsbare gezinnen, die niet op vakantie kunnen, voorzien van een tas met leuke en mooie vakantiespullen.

geen

Rotary, 100 jaar is niet genoeg

Op zondagmorgen 22 oktober a.s. om 10:00 uur geeft burgemeester Bezuijen op de Markt bij de Dobbeplas het startschot voor een estafette fietstocht naar Leiderdorp. Rotary bestaat 100 jaar in Nederland, het is een organisatie van vrijwilligers, die niet alleen met financiële bijdragen, maar vooral met inzet van de professionele skills van de leden projecten realiseert voor sociaal en economisch kwetsbaren. Rotary opereert wereldwijd, dus ook de skills van buitenlandse vrijwilligers zijn beschikbaar.

Het 100 jarig bestaan wordt gevierd met een estafette. Deze staat in het teken van Oekraïne. Het gaat over vrede en veiligheid, maar vooral ook voor de hulp en bijstand aan in Nederland verblijvende Oekraïners en hun familieleden.

Rotary trapt af voor nog eens 100 jaar, de leden komen graag in gesprek met belangstellende over de betekenis die Rotary heeft voor de samenleving, wat haar ambities zijn of wat haar amibities zouden moeten zijn. Rotary heeft plaats voor iedereen die beroepsvaardigheden belangeloos wil inzetten voor een betere wereld. Of het nu gaat om de uitbanning van pokken en polio door wereldwijd te vaccineren, ondersteuning van onze eigen stadsgenoten in moeilijkheden of dat het gaat om een bijdrage leveren aan verbetering van natuur- en milieu, Rotary zet zich in.

Er zijn wekelijkse bijeenkomsten, die naast gezellig, vooral ook inspirerend zijn. Het is verfrissend om even uit de dagelijkse sleur te stappen en op een heel andere manier met anderen dan directe collega's en familie na te denken over wat er beter kan en hoe je daaraan kunt nbijdragen met je beroepservaring. Samen met andere Rotary vrijwilligers waar ook ter wereld.

Vanaf 10:00 uur is iedereen van harte welkom op de Markt. u kunt de Rotarians ook onderweg aanspreken. De estafette-route loopt van Zoetermeer via Leidsewetering en de Noord AA naar Leiderdorp.


meer informatie

Uw reacties

Rotaryleden van alle clubs, wereldwijd, zijn van harte welkom bij onze bijeenkomsten in De Sniep. Of bent U geen lid, maar wilt U meer weten over Rotary en een mogelijk lidmaatschap? Bel met ons secretariaat:  +31 6 54364025, of neem contact met ons op via onze contactpagina.