© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
60 jaar jubileum Rotary Zoetermeer
60 jaar jubileum Rotarys Zoetermeer
samenvoeging drie clubs tot één club Rotary Zoetermeer
samenvoeging drie clubs tot één club Rotary Zoetermeer juni 2022
sinterklaasactie 2022
Sinterklaasactie 2022
resultaat sinterklaasactie 2022
resultaat sinterklaasactie 2022
Sinterklaas op bezoek bij Piezo
Sinterklaas op bezoek bij Piezo
kerstdiner 2022
kerstdiner 2022
WORLD WATER DAY
Doneer een Shelterbox voor Syrië en Turkije
Shelterbox
Carillionmuziek voor Oekraine
Carillonmuziek voor Oekraïne

De oudste Rotaryclub in Zoetermeer. Opgericht in 1957.
per 1 juli 2022 zijn de clubs Zoetermeer, Zegwaart en De Geuzen opgegaan in één club, Rotaryclub Zoetermeer. Zij komen bijeen in Stage Kitschen & Café, Restaurant van het Stadstheater, Theaterplein 10, 2711 EK Zoetermeer. Bijeenkomsten zijn iedere woendsdagavand om 18:00 uur.

Kennisquiz 2023!

De laatste editie van de grote Rotary Zoetermeer Kennisquiz vond online plaats in 2021. Zij staat dit jaar weer gepland op donderdag 6 april 2023. Dit jaar doen we dit gezamenlijk met rotaryclub Voorburg-Vliet Het wordt weer spannend, in het Erasmus College, met vele teams van 6-8 personen en een fantastische tombola. Wie wordt bij deze editie HET SLIMSTE TEAM VAN ZOETERMEER.  Het goede doel dat dit jaar ondersteund wordt is Home-Start. Via de knop hieronder de informatie voor de 2023 editie.

informatie

Samenvoeging drie clubs tot één

Er werd al jaren over gesproken, de club wordt kleiner omdat oudere leden vertrekken naar een past Rotaryclub en nieuwe aanwas bleek moeilijk. Waarom de drie clubs uit Zoetermeer niet samenvoegen? Makkelijker gezegd dan gedaan. Laten we eerst onze acties geamenlijk doen, dan leren we elkaar al een beetje kennen. We begonnen dus voorzichtig met samenwerken. steeds als een c;lub een actie deed werd ook inzet van de andere clubs gevraagd en gekregen. Eerst de Taalweek, daarna de vakantietassenactie, de sinterklaasactie en vervolfgens ook de kerstpakkettenactie. Watg bleek we konden goed met elkaar overweg en de acties die de verschillende clubs organiseerde waren ook leuk om aan mee te doen. Ondanks dat Corona wel eens roet in het eten gooide gingen we op de ingeslagen weg verder en werd het clubjaar 2021 gebruikt om éen club te vormen met ingang van het clubjaar 2022. De clubbijeenkomsten werden zoveel mogelijk gezamenlijk gehouden in het Stadstheater of de Sniep. in juni 2022 was het dan zover en de voorzitters van de verschillende clubs overhandigde hun voorzittersketen aan de nieuwe voorzitter Gerhard Jansen. Dit deden zij bij een grote bijeenkomst waarbij leden, oud-leden en leden van onze vriendenclubs uit Duitsland met partners aanwezig waren. Vanaf die datum bestaat er nog maar één rotayclub in Zoetermeer Rotaryclyub Zoetermeer genaamd.

beeldverslag

Sinterklaasactie 2022

Zoals elk jaar werden er weer grote aantallen cadeaus gekocht door Rotaryleden om door Sinterklaas te worden uitgereikt aan kinderen wiens ouders van de voedselbank gebruik maken. De auto's met pakjes werden op 29 november uitgeladen bij het distributiecentrum van de voedselbank, allen voorzien van de naam voor wie het betreffende pakje speciaal was gekocht, op basis van leeftijd en geslacht.

meer informatie

Uw reacties

Rotaryleden van alle clubs, wereldwijd, zijn van harte welkom bij onze bijeenkomsten in De Sniep. Of bent U geen lid, maar wilt U meer weten over Rotary en een mogelijk lidmaatschap? Bel met ons secretariaat:  +31 6 54364025, of neem contact met ons op via onze contactpagina.