© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Weekbericht - dinsdag 19 september 2023

Moederverwendag.

Janet doet verslag van de succesvolle moederverwendag. De dag is voorspoedig verlopen, het weer was fantastisch. De moeders waren erg enthousiast, het was een vrolijke boel, wederom een daverend succes.

De dag begon met koffie bij Graaf Jan in Mijdrecht waarna de busrit richting Hoorn van start ging. Een lunch in de Toren en een bezoek aan het museum van de 20e eeuw, de dag kon niet stuk. Het bezoek aan het museum was een feest van herkenning. Wat we vroeger thuis hadden, het ligt er ‘allemaal’, diverse herinneringen kwamen weer boven; lego, curver, tomado wandrek, tupperware, grote kasten van TV’s …. Of wat te denken van de Compact Cassette, een Nederlandse (Philips) uitvinding van al weer 60 jaar geleden. In de collectie zagen we ook de concurrent van RCA (4 x zo groot) die het verloor van Philips. Uiteraard lagen er ook de eerste cassetterecorders van Philips in de vitrine.

 

 Daarna ging de reis richting Nieuwveen. Bij Hoeve Kazan werden de moeders ontvangen met iets lekkers. De dames werden ook nog aan het werk gezet, er werd o.a. verkoudheidsbalsem (?) gemaakt. Met biologisch eten in de geitenschuur werd de dag afgesloten. Complimenten voor de commissie, op naar de volgende editie!

 

Geniet aan de Amstel.

Koos en Marieke hebben een gesprek gehad met Dominique, de dochter van, die nu Geniet runt. Min of meer noodgedwongen is Dominique nu bedrijfsleider van ‘ons’ restaurant. In het gesprek is getracht een beetje de druk van de ketel te halen bij Dominique, dat Geniet gerust wel met enige regelmaat eenvoudige maaltijden mag serveren. Het hoeft niet altijd bijzonder te zijn. Er is niets mis met stamppot met worst; of voor de vegetariërs, stamppot zonder worst. Facturen per mail voor de maaltijden, daar is per direct mee gestopt. Dominique was er telkens uren mee bezig om facturen te maken en het duurde veel te lang voordat ze daar tijd voor vrij kon maken. Je rekent vanaf nu elke avond direct af in het restaurant. Wil je een factuur dan komt die er alsnog, bij/na het afrekenen; maar doe je er niets mee vraag er dan ook niet meer om😊. Dominique is er blij mee dat we begrip hebben, het komt allemaal wel goed.

 

Clubavonden, begin- en eindtijd.

De voorzitter vult Koos aan met de mededeling dat we de clubavonden wat strakker binnen de tijden willen houden. Dat is zowel voor ons, maar ook voor Geniet, wel zo prettig. De bel gaat vanaf nu om 18.20 uur waarna we meteen van start gaan. Om 20.00 uur stoppen we, gaan we naar huis. Bij hoge uitzondering kan het zijn dat we iets langer doorgaan indien…..

Heb je dieet wensen, geef die dan voor alle zekerheid nog één keer door aan Koos. Onderstaand schema werd toegelicht.


De Korenmolen, dinsdag 26 september a.s.

Joost neemt het woord, maar wordt vrijwel meteen ‘de mond gesnoerd’ door John. ‘Korthouden Joost’, aldus John. Joost geeft vanzelfsprekend gehoor aan het verzoek van John en neemt nu slechts 3 minuten spreektijd voor zijn rekening. Joost maakt ons enthousiast voor het bezoek dat komende week disndag op het programma staat. Komt allen, neem partners mee! Aanmelden via de Rotary App.

Het programma is:

18.00 u. Rondleiding bij Korenmolen de Leeuw, Zijdstraat 28 in Aalsmeer. 

We krijgen een deskundige rondleiding door de molen die stamt uit 1863.

GRAAG 18.00 u AANWEZIG ZIJN (Er is geen borrel vooraf...)

19.00 u. Sushi diner bij Japans Restaurant Nagoya in de Dorpsstraat. 

De kosten voor het diner bedragen € 45,00 per persoon, incl. drankje en koffie. 

Botary Maas en Waal.

Gerjan doet verslag van het evenement. De organiserende Rotaryclub https://botary.nl/botary-maas-en-waal/ heeft slechts 9 leden! Petje af dat ze dit toch al voor de 10e keer organiseren. Het Botary evenement is een mooi evenement met toch wel enkele mitsen en maren, het vergt nogal het e.e.a. qua organisatie/vergunningen/ parcours afzetting/video schermen etc…

Hans en Gerjan kwamen in gesprek met Anthony van Venrooij. Hij deed met zijn Rotaryclub Zaltbommel mee en wist ons te enthousiastmeren voor Bungee roeien https://m.youtube.com/watch?v=EQi2qO5-yUY&itct=CAkQpDAYBiITCM_bjJ-Y_NMCFUSnqgodbecHNjIHcmVsYXRlZEiPp8-wu5PwxTw%3D&client=mv-google&gl=US&hl=en

Bungee roeien is een evenement met één of twee roeiboten aan een elastiek. Dit evenement kan uitstekend gedaan worden in de Amstel bij Geniet. Het is compact, toegankelijker om aan deel te nemen, voor de toeschouwers vanaf de kade van dichtbij te bekijken en gemakkelijker om te organiseren. Hier gaan we voor!

 Uitje met leden en partners.

Op 18 November a.s. om 13.00 uur begint een fantastisch programma, samengesteld door Erwin en Koos. We gaan met de bus richting Den Haag, je kunt opstappen in De Ronde Venen-Uithoorn-Aalsmeer. We hebben deze datum gekozen omdat we er van overtuigd zijn dat iedereen dan meegaat, omdat alle andere afspraken die je mocht hebben nu nog tijdig afgezegd kunnen worden 😊. Geef je meteen op s.v.p., in de Rotary App!

 

Beroepspraatje Han Leijten.

Han kreeg het woord en het werd stil. Werd Joost nog gemaand om het kort te houden, Han kreeg vrij spel met in het achterhoofd het tijdstip waarop we voornemens zijn elke club avond te stoppen (20.00 uur). Bij uitzondering mocht Han een half uurtje langer door gaan, hij had immers een boeiend verhaal te vertellen.

Han is de weekbericht schrijven zeer behulpzaam en heeft ingestemd om zijn powerpoint presentatie te delen. Zie bijlage.

 

Samengevat:

-       Han begon bij de belastingdienst in 1988

-       Zijn inzet was het altijd om bezwaarschriften en procedures te vermijden; in den minne schikken had altijd zijn voorkeur.

-       Een afgeronde studie Rechten gaf extra carriere mogelijkheden, die ook daadwerkelijk gepakt zijn.

-       Het begeleiden van collega’s is het leukste wat er is.

-       Han heeft vele jaren intensief samengewerkt met zijn ‘maatje’ Professor Bart Zadelhoff, inderdaad de broer van bedrijfsmakelaar en vastgoedhandelaar Cor. Bart is gestopt in 2022, Han voelt zich nu vastgoedwees, Han mist Bart als zijn steun en toeverlaat.

-       Han heeft als horizon 2030, dan zou het welletjes moeten zijn met het werkzame leven. Dan moet het moeten er van af zijn, vanaf dan genieten van de vrije tijd…….