© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

Rotary Alblasserwaard

LAATSTE NIEUWS

Wij over ons

Rotary Alblasserwaard onderscheidt zich als één van de Rotary-clubs met de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland. Er heerst een uitgesproken saamhorigheid en onderlinge gezelligheid binnen onze groep.


De club is opgericht op 16 mei 1989 en heeft een ledenaantal dat schommelt rond de veertig leden.


Naast het elkaar ontmoeten, inspireren, helpen en van elkaar leren, organiseren we jaarlijks flink wat kleinere en grotere projecten, waarmee we de medemens en samenleving financieel of met raad en daad ondersteunen. Vaak dichtbij, soms verder weg. 


We komen wekelijks op woensdag bijeen in restaurant ‘De Burgemeester’ in Bleskensgraaf. De bijeenkomsten starten rond 18:00 uur. Na het diner is er een activiteit als een inleiding, discussie of bedrijfsbezoek. Na 20:30 wordt er aan de bar gezellig nagepraat. Jaarlijks wordt er een driedaagse reis georganiseerd. Bij een aantal activiteiten zijn ook de partners van harte welkom.


Lid worden

Interesse in Rotaryclub Alblasserwaard? Neem contact met ons op voor meer informatie of wellicht een vrijblijvende kennismaking. 

Wensboom

Onze Wensboom heeft de vorm van de voor deze regio zo kenmerkende knotwilg. Hij verhuist regelmatig naar drukke punten in de Alblasserwaard. Door middel van het invullen van een kaartje met de titel ‘Doe een wens voor een ander mens’ kan men een wens in een gesloten envelopje in de wensboom hangen.


Inmiddels hebben we vele wensen in vervulling laten gaan, zoals een boeket bloemen voor iemand die even een opkikkertje nodig had, een broodmachine, een nieuwe laptop, een dagje uit naar Blijdorp, een nachtje logeren in Zandvoort, een lunch met een dierbare, enzovoorts. Stuk voor stuk wensen voor mensen die even ontzorgd, opgevrolijkt of geholpen werden.