© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Samen voor de samenleving
.
GA NAAR DE WEBSITE
INFORMATIE
100 jaar rotaru
HIER ALLE INFO

Rotaryclub Ambt Almelo

 

Rotary club Ambt Almelo nodigt iedereen uit tijdens de landelijke Week van de Open Clubbijeenkomsten op 7 april. Met onze open clubbijeenkomst willen we een ieder op een laagdrempelige manier kennis laten maken met Rotary.

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Bij Rotary doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Wij zijn People of Action. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. Wij zetten ons in voor goede doelen in Almelo, maar ook ver daarbuiten. 

We wisselen onze professionele kennis uit, vertellen over ons vak en luisteren naar interessante en veelzijdige presentaties tijdens onze clubbijeenkomsten. Op het persoonlijke vlak zijn we een waardevol klankbord voor elkaar. Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: je helpt actief mee om het verschil te maken en je sluit vriendschappen voor het leven. 

Open clubbijeenkomst

Je bent van harte welkom op onze open clubbijeenkomst op 7 april. De ontvangst is om 17:30 uur in The Shamrock te Almelo. We laten je graag kennismaken met Rotary en hebben daarnaast ook een interessante spreker gevonden die een presentatie zal geven.

De bijeenkomst is om 19:30 uur afgelopen. Aanmelden kan tot 1 april via info@rcaa.nl

Meer informatie over Rotary kun je vinden op www.rotary.nl of rotarywoc.nl


James Bond en golftoernooi helpen Rotary bij goede doelen

Met de première van de nieuwe James Bond film No Time to Die en met het jaarlijkse golftoernooi heeft Rotary Club Ambt Almelo veel geld ingezameld voor goede doelen in de regio.

 Op donderdag 30 september is de langverwachte James Bond film eindelijk in première gegaan. In de 25ste James Bond-film No Time To Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. De organisatie van de turbulente avond in Almelo was in handen van Rotary Club Ambt Almelo om daarmee geld op te halen voor het goede doel. “Wij zijn erg blij dat het na maanden wachten nu eindelijk gelukt is” aldus organisatoren Wim ter Riet en Evert van Kooten. De fantastische opbrengst van 10.000 euro krijgt nog een goede bestemming.

 Het jaarlijkse golftoernooi werd dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en gespeeld in Ahaus. Het toernooi was dit jaar uitzonderlijk goed bezet en heeft 8000 euro opgeleverd voor drie goede doelen, te weten het Alma Inloopershuis, Stichting Leendert Vriel en Stichting Nomen Nescio. Rotary lid Wim ter Riet kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met een mooie opbrengst. lees meer ........

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Veilige verloskunde voor vrouwen in Oeganda

In Oeganda overlijden 16 moeders per dag door onvoldoende deskundige begeleiding. Met de bouw van een school voor verlos- en verpleegkundigen lossen we veel problemen op. Helpt u ook mee om deze school te bouwen?

Met iedere euro die wordt gedoneerd komt betere zorg dichterbij!

Wereldwijd sterven er dagelijks 810 vrouwen aan zwangerschap-gerelateerde problemen, de meeste tijdens en direct na de bevalling door medische problemen, onveilige abortus en onvoldoende deskundige begeleiding. In Oeganda krijgt slechts 60% van de zwangere vrouwen het minimum van 4 controles en heeft slechts 40% van de vrouwen een geschoold arts of verloskundige bij de bevalling. Daardoor is de sterfte onder moeders helaas 63x hoger dan in Nederland.

Om deze situatie te verbeteren wil St. John XXIII hospital in Aber Oeganda graag een eigen opleiding voor verpleeg- en verloskundigen starten     lees verder .......

Rotaryclub Ambt Almelo

De Rotary Club Ambt Almelo is een groep van enthousiaste mensen uit verschillende beroepsgroepen die elkaar verrijken met kennis en gezamenlijk projecten organiseren die bijdragen aan de maatschappij.

Bijeenkomsten zijn iedere donderdagavond vanaf 17:30u op onderstaande locatie:

The Shamrock
Grotestraat 135
ALMELO
Tel the Shamrock: 0546 - 45 99 05

Contact:

Secretaris: Jeroen Wiertz      (info@rcaa.nl)
 Voorzitter: Harold Asbroek  (voorzitter@rcaa.nl)
PR / pers  : Leon Lagendijk   (pr@rcaa.nl)
Webmaster: Happy Brens  (webmaster@rcaa.nl)


Rotaryclub Ambt Almlo: Wie zijn wij? Waar staan wij voor?

links:
District 1560
Rotary in Nederland
Rotary Internationaal

Interesse om lid te worden?

De essentie van Rotary (Korte video: ontstaan en waarde van Rotary)

Waarom een serviceclub?

Je bent hartstikke druk met werk en carrière. Als je een gezin hebt, vraagt ook dat de nodige tijd en er moet ook nog gesport worden. Toch vraag je je met enige regelmaat af of dat nou alles is. Dan wordt het tijd eens na te denken over het lidmaatschap van een serviceclub.

Waarom lid worden van Rotary?

Waarom lid worden van Rotaryclub Ambt Almelo?

Thema: Samen voor de samenleving