© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wie zijn wij , waar staan we voor?

Wie zijn wij?
Wij zijn een actieve club van circa 50 leden en onderdeel van het krachtige internationale netwerk van Rotary, één van de meest actieve kennisnetwerken en grootste vrijwilligersorganisaties ter wereld, maar met impact in kleine gemeenschappen. Onze leden zijn actief in een leidende rol in zeer uiteenlopende beroepsgroepen. Wat ons bindt is onze maatschappelijke betrokkenheid en de belangstelling voor de professionele dilemma's in elkaars vakgebied.
 
Waar staan wij voor?
Vanuit de Rotary gedachte staan wij voor het dienstbaar opstellen aan de maatschappij en aan elkaar. Wij willen onze talenten en professionele ervaring gebruiken om actief een bijdrage te leveren aan de samenleving. Rotary club Ambt Almelo helpt projecten en instellingen in Almelo en omstreken met inzet van onze leden In een aantal gevallen ondersteunen we projecten ook financieel door middel van fondsenwerving. Internationaal zijn we ook actief, bijvoorbeeld in het project “Veilige verloskunde voor vrouwen in Oeganda”
Rotarians zijn "People of Action!".

 
Clubverband
Onze bijeenkomsten zijn op donderdagavonden tussen 17:30 en 19:30 in restaurant The Shamrock in Almelo. Na het nuttigen van de maaltijd is tijd voor een spreker, die in zijn voordracht een bepaald onderwerp uitdiept. De bijeenkomsten worden zowel door eigen leden als ook door externe sprekers verzorgd. Naast de wekelijkse bijeenkomst zijn er door het jaar heen clubactiviteiten zoals running diner, wandeltocht en bedrijfsbezoeken.