• Kerstdiner 2018
  • Kerstdiner 2018
  • Sinterklaasavond
  • Rotary Café
  • Lezing Sjirk Kok
  • Bezoek aan De Blauwe Reiger
  • Diner Indisch veerhuys
  • Gemaal De Blocq van Kuffeler
  • Boottocht & Groene Kathedraal
Welkom bij Rotaryclub Almere-Weerwater

Clubavond met Marco Wisse

Lezing Marco Wisse

Woensdag 16 januari was de eerste reguliere clubavond van 2019 in ons vaste honk, restaurant View aan het Weerwater in Almere. Onze gastvrouw Pleuni verraste ons met een heerlijk stampotbuffet. We hadden maar liefst 4 mensen die naar aanleiding van ons Rotarycafé in november 2018 voor de1e of 2e keer kwamen "snuffelen". Als spreker voor deze avond was Marco Wisse uitgenodigd. Marco is rotarian bij onze zusterclub in Bussum en in het dagelijks leven bestuurder van de Vivium zorgroep. Naast 12 vestigingen in 't-Gooi en één in Amsterdam zuid verzorgt Vivium ook de zorg in de locatie Polderburen van het Flevoziekenhuis. Marco had voor ons een presentatie gemaakt met als titel "De beste verpleeghuiszorg is Nederlands". Aan de hand van actuele cijfers liet hij zien hoe goed de ouderenzorg in Nederland is geregeld. Ook toonde hij aan dat wij veel te vaak geneigd zijn beleid te maken op basis van incidenten. Voorbeeld een kop in de krant : "20.000 fouten per jaar bij uitgifte van medicijnen". Als je dit getal afzet tot het aantal keren dat de medicijnen worden verstrekt blijkt het foutpercentage 0,004% te zijn. Daarmee komt het eerste cijfer in een ander perspectief te staan. Wereldwijd staat Nederland met een jaarlijks budget van 32 miljoen Euro op de 5e plaats van beste zorgverlening aan ouderen. Kortom een leerzame presentatie.  

Kerstdiner 2018

Kerstdiner

19 december 2018 vierden wij samen met onze partners het traditionele kerstdiner in onze vaste honk restaurant View aan het Weerwater. Na een hartelijk welkomstwoord van onze voorzitter Nicole van Bloois, genoten we van een heerlijk bereid kerstdiner voorafgegaan door een glaasje bubbels en een heerlijke amuse. Na het hoofdgerecht trakteerde ons lid Odette Breijinck, -kunsthistorica-, het gezelschap op een boeiende presentatie over het thema gezondheid  uitgebeeld in kunst. Al vanaf de Griekse oudheid worden ziektes en gezondheid uitgebeeld in marmeren beelden en later natuurlijk in talrijke schilderijen van bekende en minder bekende kunstenaars. We hebben weer veel bijgeleerd. Ook kijken we terug op een succesvol Rotary kalenderjaar 2018. Na een korte  onderbreking die we gaan doorbrengen met familie vrienden en dierbaren, komen we begin januari weer met veel energie aan de start van 2019. Fijne feestdagen allemaal.

Clubavond 12 december

Woensdag 12 december heeft ons lid Marian Visser een interessante presentatie gehouden over schizofrenie. Een boeiend verhaal met tips over herkenning, psychose, oorzaken, gevolgen en behandeling. Marian kon ons ook tips geven hoe als naasten om te gaan met de ziektebeelden. Kortom, een verrassend leerzame avond.
In ons gezelschap waren ook 2 potentiele nieuwe leden. Zij hadden gebruik gemaakt van onze uitnodiging voor het 1e succesvolle Rotarycafé in ons clubhuis restaurant View. 


Volgende week houden wij ons traditionele kerstdiner met partners en daarna even een eindejaarsbreak tot na de jaarwisseling.


.

Interesse in een lidmaatschap van Rotaryclub Almere Weerwater? Bel met ons secretariaat: 0619007255 of mail rene@avoort.nl