• Bestuur RC Almere Weerwater 2019 - 2020
  • Haringparty Almere 2019
  • Lezing Crisiscommunicatie Douwe Joode
  • Bezoek aan zusterclub Maldon
  • Lezing Tropenarts Frans Harmsen
  • Presentatie Polio de wereld uit Albertine Perre
  • Reanimatiecursus voor Roterians op 10 april 2019
  • Inleiding over E-nummers in voeding
  • Meld je snel aan want vol is volAanmelden
Welkom bij Rotaryclub Almere-Weerwater

Bestuurswissel 2019-2020

Woensdag 10 juli was het moment voor de jaarlijkse bestuurswissel van Rotaryclub Almere Weerwater. Ondanks het slechte weer was de stemming opperbest en de opkomst bijzonder groot. De feestelijke bijeenkomst werd gehouden ten huize van de nieuwe president Paul Offerman. Bij de start van het formele deel memoreerde uittredend voorzitter Nicole van Bloois, de vele activiteiten die is het afgelopen jaar zijn uitgevoerd. Het jaarthema was “Gezondheid”. In het teken van dit thema zijn vele interessante lezingen en excursies georganiseerd. Maar er was ook aandacht voor de jaarlijks terugkerende activiteiten. Tenslotte werd expliciet met succes aandacht gegeven aan ledenbeleid. Wij mochten 3 nieuwe leden verwelkomen. Nicole sloot af met haar laatste handeling als president met de installatie van ons nieuwste lid, zorgondernemer Gerbrand Joustra. Nadat de Ambtsketting van eigenaar was verwisseld bedankte Paul zijn voorganger voor een fantastisch jaar, waarin de hele club met bewondering heeft gekeken naar de enorme inzet van Nicole om de club weer nieuw leven in te blazen, hetgeen buitengewoon goed is gelukt. Paul maakte zijn jaarthema bekend, dat is “Veiligheid”. Hij heeft hiervoor gekozen omdat dit erg dicht bij hem ligt. Zo is hij al jarenlang beroepsmatig bezig met verkeersveiligheid en is hij nauw betrokken bij het waarborgen van veilig wonen voor mensen met een beperking. Nu al is bekend dat er een aantal aansprekende sprekers in het komend jaar langs zullen komen, zoals de Burgemeester van Almere Franc Weerwind en de korpschef van Politie, oud verkeersofficier Koos Spee en verkeerspsycholoog Adriaan Heino. Een traditie binnen de club is dat de nieuwe president de inkomend voorzitter bekend maakt. Paul introduceerde Alie Boorsma hiervoor en overhandigde haar de bijbehorende versierselen. Uiteraard was tussen de formele momenten voldoende gelegenheid om te genieten van een hapje en drankje en werd er veel “bijgepraat”. De avond werd afgesloten met het aansnijden van een heerlijke taart voorzien van het Rotary International en ons eigen club logo.

Bezoek aan zusterclub Maldon

Maldon

Het weekend van Hemelvaart waren wij met 19 fellows en partners op bezoek bij onze zusterclub in Maldon UK. Op Hemelvaartsdag vertrokken we van Schiphol naar London Southend Airport. Onze host Brian, Alan, president Judy en andere fellows zorgen voor een warm onthaal met auto's en minibus. Vanaf het vliegveld gingen we direct naar Clayhill Vineyard. De eigenaar vertelde alles over de wijnbouw gevolgd door een typisch Engelse lunch. Vervolgens naar het Five Lakes Hotel om in te checken. s'avonds een heerlijke BBQ in het plaatselijke buurthuis. Het weer was prima en het werd heel gezellig. Vrijdag na het ontbijt stond de minibus weer voor om een bezoek te brengen aan Layer Marney Towers Elizabeth. We kregen een prachtig verhaal over de geschiedenis van het landgoed van de huidige eigenaar en bewoner, gevolgd door een lunch, bereid door de vrouw des huizes. Na de lunch een bezoek aan het Aberton nature reserve. Een prachtig natuurgebied aan een waterwingebied waar sinds 2013, 75.000 bomen zijn aangeplant. Daar een drankje genuttigd en toen naar het hotel om op te frissen. Later werden we weer opgehaald voor het dineren in het clubhuis van onze Maldon vrienden aan de haven. Fish and chips moesten we toch ook even proberen. Zaterdag met de bus naar Colchester voor een bezoek aan Firstsite Art Centre. We kregen een afternoon tea. Bij ons heet dat High Tea. Het verschil zit alleen in de tijd. Het was overweldigend. Daarna in Colchester bezochten we het Roman Castle met een " guided tour". De trappen af. Kruip door sluip door in de gewelven en daarna over het dak naar het museumdeel. Daarna terug naar het hotel om ons zelf voor te bereiden op het galadiner hosted by President Judy Smith. Mooie toespraken van de gouverneur Ann Holmes, president Judy Smith en onze Past President Marianne Duyvis-Cornet. Veel formele toosten. Na het formele deel heerlijk gedanst op de muziek van de band 3 Flats and a sharp. Zondag een rustige start, hectisch ontbijt vanwege de drukte in het hotel, een fotomoment en dan in de bus naar het vliegveld. We kijken terug op een fantastisch weekend. Dank aan onze Joep en alle Britse fellows.

Succesvolle Haringparty 2019

Succesvolle Haringparty Almere 2019 levert € 21.000,00 op voor goede doelen VMCA en Stichting Broodje Hagelslag.

Op woensdag 26 juni 2019 werd voor de 3e keer de Haringparty Almere gehouden. Traditiegetrouw werd deze georganiseerd door de gezamenlijke Almeerse Rotaryclubs, Rotaract en Innerwheel Almere ‘t-Gooi. Goed gebruik is dat er tijdens de Haringparty een veiling wordt gehouden voor een Almeers goed doel onder leiding van veilingmeester Annemarie Jorritsma, senator 1e kamer en voormalig burgemeester van Almere. In de eerste ronde werden mooie items, beschikbaar gesteld door Almeerse ondernemers en particulieren geveild voor een totaalbedrag van € 13.200,00. In de 2e ronde werd het Haringvaatje volgens Amerikaanse methode geveild. Dit jaar was het vaatje prachtig beschilderd door de Almeerse Tattoo artiest Stefan Damman. Dit vaatje leverde in totaal € 7.800,00 en werd eigendom van Brasserie Bakboord. De opbrengst wordt gelijkelijk verdeeld over 2 gekozen goede doelen.

Lees meer

.

Interesse in een lidmaatschap van Rotaryclub Almere Weerwater? Bel met ons secretariaat: 0619007255 of mail rene@avoort.nl