• Bezoek aan Dierenambulance Midden Nederland
  • Bezoek aan Bouter Almere
  • Installatie Fransisco Meurs en Paul van Leeuwen
  • Kerstdiner 2018
  • Sinterklaasavond
  • Lezing Sjirk Kok
  • Rotary Café
  • Bezoek aan De Blauwe Reiger
  • Diner Indisch veerhuys
Welkom bij Rotaryclub Almere-Weerwater

Bezoek aan Bouter Almere

Bezoek Bouter Almere

Vrijdag 1 februari 2019 waren wij met partners te gast bij Bouter Almere. Dankzij de contacten van ons lid Alie Boorsma waren wij samen met een delegatie van onze zusterclug Almere New Town uitgenodigd voor een bezoek met presentatie en rondleiding bij deze partner van Albert Heijn. Bouter is  dedicated leverancier voor de tapas bij 800 AH vestigingen en Delhaize in België. Algemeen Manager Jos ontving ons met een introductie over het ontstaan van Bouter en de recente ontwikkelingen van het bedrijf. Bouter behoort tot de Royal  A-ware Food group en is nog steeds particulier eigendom van de familie Anker, die in 1962 begon met een kaashandel. Innovatiemanager Cindy Weber toonde ons de strategie in product- en marktontwikkeling van de kaas en tapas. Onderdeel van de strategie is ook de standaristie van de verpakkingen. Vervolgens gingen wij na het aantrekken van bacterie preventieve kleding een bezoek brengen aan de productiehal. We kregen een goed zicht op het proces tussen goederen ontvangst en eindproduct. Wat ons opviel was de enorme hoeveelheid handwerk dat nodig is om de producten te maken. Na de rondleiding werden we verrast met een heerlijke proeverij en gingen wij vergezeld van een goodybag weer voldaan huiswaard. We danken Bouter voor de gastvrijheid en waren allen onder de indruk van dit mooie Almeere bedrijf.  

Jaarprogramma 2019

Werken aan de leefomgeving van de Rugstreeppad

Rotaryclub Almere Weerwater heeft een jaarprogramma voor leden. In principe houden wij elke woensdag onze clubavond in restaurant View aan het Weerwater in Almere.

In een aantal gevallen komen wij bijeen op een andere locatie in geval van bedrijfsbezoek, buitenactiviteit etc.. 
Hier onder volgt ons jaarprogramma tot de zomer 2019 (wijzigingen voorbehouden). Mocht u een keer willen komen kijken bij een van onze activiteiten, meld u zich dan even bij het secretariaat voor een uitnodiging.
(gebruik Ctrl en + om het programma te lezen).


Beoek aan Dierenambulance

Woensdag 14 maart mochten wij een bezoek brengen aan de Dierenambulance Midden Nederland in Almere. Dit bezoek was al gepland naar aanleiding van de sponsorloop op koningsdag 2018 die we hadden georganiseerd met Basisschool De Windwijzer in de Noorder Plassen. De opbrengst van deze sponsorloop werd gedeeld tussen de school en de Dierenambulance, die van onze club ruim € 1100,00 in ontvangst mocht nemen. Elly van Beusekom ontving de clubleden om 18:00 in de fraaie locatie gelegen in het gebouw aan de Operetteweg waar ook de Politie Muziekwijk is gevestigd. Na het welkom konden we eerst genieten van een heerlijke maaltijd, verzorgd door de stichting Broodje Hagelslag. Na de maaltijd verzorgde Elly met verve een presentatie over het ontstaan en de ontwikkeling van de Dierenambulance Midden Nederland die nu 25 jaar bestaat. Daarna volgde een rondleiding door het gebouw en konden we de ook de nieuwe lampen aanschouwen die zijn aangeschaft van de opbrengt uit de sponsorloop. Voldaan en met een rugzak vol extra informatie en met waardering voor het werk van de 60 vrijwilligers keerde iedereen rond 20:45 uur huiswaarts.  

.

.

Interesse in een lidmaatschap van Rotaryclub Almere Weerwater? Bel met ons secretariaat: 0619007255 of mail rene@avoort.nl